www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Mobiliyum Akademi Eğitimleri Sürüyor

Mobiliyum Akademi Eğitimleri Sürüyor

Türkiye´nin ilk Mobilya AVM unvanına sahip Mobiliyum AVM´de Mobiliyum Akademi çalışmaları kapsamında Ekonomi Bakanlığı ve Türk Dış Ticaret Vakfı ortaklığında ?Yurt Dışı Masa Başı Pazar ve Müşteri Araştırma ve Bulma? konulu eğitim semineri gerçekleştirildi

Mobiliyum Akademi çalışmaları kapsamında, Ekonomi Bakanlığı ve Türk Dış Ticaret Vakfı ortaklığında ?Yurt Dışı Masa Başı Pazar ve Müşteri Araştırma ve Bulma? konulu eğitim programı gerçekleştirildi.

Ekonomi Bakanlığı Ur-Ge Uzmanı Zeynep Sezen ile Türk Dış Ticaret Vakfı Eğitmeni Hakan Akın tarafından verilen eğitimi tamamlayan Mobiliyum´da işyeri olan işyeri sahipleri ile dış ticaret sorumlularından oluşan 45 kişilik ekibe sertifikaları verildi.

SIKINTILARIMIZI AŞTIK

Mobiliyum AVM Yönetim Kurulu salonunda düzenlenen törende konuşan Mobiliyum AVM Yönetim Kurulu Başkanı Talha Timur Han, ?Daha önceki yapmış olduğumuz görüşmelerde, Mobiliyum AVM´mizin bir takım maddi sıkıntıları vardı. Bu sorunları aşmak için buradaydık, çok şükür 9 ay gibi kısa bir sürede bu sıkıntılarımızı aştık. Bunun akabinde de bizler Mobiliyum AVM´nin kurumsallaşması adına neler yapabilirizin çalışmalarına başlamıştık. Bununla ilgili çalışmalarımıza Ankara ile temaslar kurarak başladık. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu´ndan randevu talep ettik, kendileri bizi çok güzel ağırladı. Kendisine Mobiliyum´u anlattık, kendileri de geldiler buraya. Bildiğiniz gibi göreve geldiğimiz günlerde Mobiliyum AVM´yi sıkıntılı günler bekliyordu. Ekip arkadaşlarımız ile birlikte zora talip olduk. Daha önceki haftalarda Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanımız Taner Şimşek buradaydı, muhteşem bir tesis olduğunu, daha önceden defalarca buradan geçtiğini ama içeriye girdiğinde bu büyüklüğü fark ettiğini anlatmıştı? dedi.

2 MİLYON 950 BİN DOLARLIK UR-GE

UR-GE çalışmalarına başladıklarını aktaran Han, ?Toplamda 2 milyon 950 bin dolarlık bir UR-GE´ydi bu. Ekonomi bakanlığı da yanıt verdi. Türkiye´de ilk defa kooperatif bazında URGE´si olan biziz.  UR-GE, 8 firma kümeleşerek, yurt dışında yaptığı tüm tanıtımlar, otel masrafları ve harcamalarımızın yüzde 75´ini ekonomi bakanlığının karşılaması demek. İnegöl´ü dışarıya tanıtmak için güzel çalışmalara gireceğiz. İnegöl´de eksi işsizlik var ama en büyük sıkıntımız kalifiye eleman eksikliği. Biz bu anlamda yönetim kurulu olarak bir fikir geliştirdik. Türkiye´de yine ilk olan MOBİLİYUM Akademi adı altında bir akademi kurmaya karar verdik. İstişarelerimizi önce burada yaptık, daha sonra Uludağ Üniversitesinde ki hocalarımız ile yaptık, Bursa´da ve Ankara´da yaptık. Böyle bir şeyin ilk olacağını ama önünün açık olacağının ve destek verileceği sözlerini aldık ve yola çıktık. Geçtiğimiz haftalarda ekonomi bakanlığına yaptığımız ziyaretlerde Mobiliyum´un önemini anlattık.?

45 KİŞİYE SEMİNER VERİLDİ

?Bir kooperatifin ilk defa UR-GE´yi onaylatması ve akabinde Mobiliyum Akademi gibi ilerde üniversite kurulursa onun alt yapısını hazırlama anlamında alt yapı oluştuğundan dolayı çok önemsediler. Bu anlamda 7 kişilik bir yönetim kurulu oluşturduk. Bununda ilk semerini, Ekonomi Bakanlığından, İhracat Genel Müdürümüzün talimatı ile buraya bir temsilci gönderildi. O da seminer verdi. Biz Mobiliyum Akademi ile beyaz yakalı firma sahiplerinin mobilya anlamında eğitimini tamamlayabilmesi ve verdiğimiz sertifikaların geçerli olabilmesi için onay aldık. Bugün de burada ilk kez 45 kişiye seminer verdik ve sertifikalarını dağıttık. İlerleyen günlerde MOBİLİYUM AVM´nin kurumsallaşması adına çok daha farklı projelerimiz var. İnşallah MOBİLİYUM AVM ile beraber İnegöl´de çok daha farkı yerler de olacak. İnegöl olarak çalışıyoruz, zorlukların her zaman altından kalkabilecek güce sahibiz. Biz bugüne kadar gittiğimiz devlet kapılarından hiç bir zaman bize bir şeyler sağlayın demiyoruz sadece yanımızda olun diyoruz. Biz bunları başarabilecek güçteyiz diye anlatıyoruz. Bundan sonraki günlerde daha güzel günlerde yaşarız diyorum? ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından 45 kişiye sertifikaları verildi.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29