www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MOBİLYA FUARI SINIRLARI AŞACAK

MOBİLYA FUARI SINIRLARI AŞACAK

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ, Hindistan´ın Mumbai kentinde Mobilya fuarı düzenleyeceklerini açıkladı.

2023 hedefleri çerçevesinde Türk mobilya üreticilerinin çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği tarafından Hindistan´ın Mumbai kentinde bir Türk Mobilya fuarı düzenlenecek.

HEDEF PAZARLARDAN BİR TANESİ

22-24 Kasım 2017 tarihinde düzenlenecek olan fuar hakkında açıklama yapan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, ilki düzenlenecek fuarın sektör hedeflerini yakalamak açısından çok önemli olduğunu belirtti. Uğurdağ ?Hindistan gerek nüfusu gerekse mobilya ithalat rakamları olarak mobilya sektörümüzün yükselen hedef pazarlarından biri. Biz gerek İMOS çatısı altında gerçekleştirdiğimiz alım heyeti organizasyonu olsun gerekse MODEF fuarlarımıza getirdiğimiz Hintli mobilya ithalatçıları ile pazarı test etmeye ve ticaret yapmaya başlamıştık. Bu yaptığımız çalışmalar ile gördük ki, İnegöl Mobilyası ve Türk Mobilyası Hindistan´da karşılık buluyor. Gelen Hintli mobilya ithalatçılarından aldığımız geri dönüşler çok olumlu. Hindistan genel olarak alımlarını Çin´den yapan bir ülke. Ancak Türk mobilyası ile tanıştıktan sonra biz Çin´e karşı gerek kalitemizle gerekse fiyatlarımızla güçlü bir alternatif olarak kabul edildik. Bütün bu gelişmelerden sonra Hindistan´da başlattığımız çalışmaları bir üst seviyeye çıkarabilmek için fuar düzenlemeye karar verdik? dedi.

12 BİN METREKAREDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Fuarın Hindistan´ın Mumbai kentinde düzenleneceğini belirten Uğurdağ, ?Mumbai Hindistan´ın en büyük şehri ve ticaret merkezi. Biz de bu sebeple fuarı Mumbai´de düzenlemeye karar verdik. Mumbai fuar kompleksinde tuttuğumuz yaklaşık 12 bin metrekarelik holümüzde fuarımızı yapacağız. Fuarla alakalı reklam ve tanıtım faaliyetlerimize başladık. Hindistan´da yerel bir PR ajansı ile anlaşmamızı yaptık. Gerek bizim elimizdeki datalar, gerekse ajansın bize yapacağı çalışmalar ile doğru alıcıların tespitini yapacağız ve tanıtım faaliyetlerimizi bu belirlediğimiz isimler merkezde olacak şekilde yapacağız. Amacımız Hintli mobilya ithalatçılarına ulaşıp mobilya fuarımızı ziyaret etmelerini sağlamak. Bu kapsamda gerek basın yayın organları üzerinden yapacağımız tanıtımlarla, gerekse belirlenen isimlere birebir yapacağımız tanıtım faaliyetleri ile doğru bir ziyaretçi kitlesi oluşturacağız? şeklinde konuştu.

SÜREKLİ OLARAK GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ

MODEF fuarlarından bir tanıtım ve organizasyon tecrübeleri oluştuğunu belirten Uğurdağ, ?MODEF Fuarı Türkiye´nin en önemli mobilya fuarı. MODEF organizasyonu sayesinde organizasyon ve tanıtım noktasında pek çok tecrübeler edindik. Bu tecrübelerimizi yerel ajansımızın tecrübeleri ile harmanlayıp inşallah katılımcıların çok memnun kalacağı bir organizasyon düzenleyeceğiz. Amacımız bu fuarı bir kere yapmak değil, Hindistan´da her sene katılım yapacağımız ve beklenen bir fuar haline getirmek? diye konuştu.

KONSEPTİ BİZE UYAN FUAR BULAMADIK

Mevcut bir fuara katılmak yerine kendi fuarımızı yapmanın stratejik olarak riskli ama bizim alışkanlıklarımıza uygun yapılması ve tanıtımına tamamen müdahale edilebilmesi için önemli olduğunu belirten Başkan Uğurdağ, ?Hindistan´da konsepti tamamen bize uyan bir fuar bulamadık. Ayrıca başka bir organizasyonun içine dâhil olduğunuzda yapılan çalışmalara müdahale etme şansınız olmuyor. Biz bu fuarda İMOS olarak bir kar amacı gütmediğimizden oluşacak bütçe tamamen fuarın başarısı için harcanacak. Bu katılımcılar açısından en büyük avantajlardan biri? ifadelerini kullandı.

İLGİDEN MEMNUNUZ

Uğurdağ, ?Biz ilk olarak İnegöllü mobilyacılarımızı fuara davet etmeye başladık. Şuana kadar üyelerimizden ve diğer İnegöllü firmalardan gösterilen ilgiden memnunuz. Ancak tüm Türkiye mobilya üreticilerine de fuarımız açık olacak. Katılmak isteyen detaylı bilgi almak isteyen mobilya sanayicilerimiz derneğimiz ile irtibata geçebilirler. Ne kadar kalabalık olursak o kadar kuvvetli oluruz ve fuardan alacağımız faydayı maksimuma çıkarırız? açıklamalarında bulundu.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9535,98%-1,49
  • DOLAR

    32,44% 0,11
  • EURO

    34,50% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2475,69% -0,29
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00