www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MOBİLYA SEKTÖRÜ SIKINTILI

MOBİLYA SEKTÖRÜ SIKINTILI

İnegöl Mobilyacılar Derneği Başkanı Özcan Ayhan, mobilya sektöründeki sıkıntıların seçimlerin ardından artarak devam ettiğini söyledi.

Ekonomideki istikrarsızlık döviz kurlarındaki tırmanış İnegöl´ün lokomotif sektörü mobilyayı yakından etkiliyor.

Yeni pazarlar bulmamız gerekiyor

Ekonomideki belirsizliğin tüm sektörleri olduğu gibi mobilya sektörünü de yakından etkilediğini kaydeden İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, "Yurt içi piyasasında 64 ilde irili ufaklı binlerce firmanın üretim yaptığını düşünürsek, yurt içi artık bizim için yeterli bir alan değil. Dünyadaki farklı kıtalara, farklı ülkelerde yeni pazar bulup satmamız gerekiyor. İnşallah bu sezon hareketli bir şekilde başlar. Çünkü esnafımızda yavaş yavaş sıkıntılar belirgin bir şekilde artmakta. Seçimler de bitti. Türkiye´deki ekonominin tekrar rayına oturması, mobilya üreticileri için bir beklenti artık. Çünkü sezonumuz hala verimli bir halde değil. "diye konuştu.

-------------------------------------------------

İnegöl Mobilyacılar Derneği Başkanı Özcan Ayhan, seçimlerin bitmesiyle mobilya sektöründe beklenen kıpırdamanın yaşanmadığını aksine sıkıntıların belirgin artmaya devam ettiğini söyledi.

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, "Türkiye´de yaz sezonu başlangıcı ile birlikte düğün sezonu da geldi. 6 Mayıs´tan itibaren Ramazan var. Ramazan´a kadar son bir hafta yapılacak düğünler yapılır, ama Ramazan Ayı´nın ardından 12. aya kadar hızlı bir şekilde düğünler devam eder. Ülkemizde ortalama 650 bin yıllık evlilik gerçekleşiyor. Bunun yanında sünnet düğünleri ile beraber bu rakam 1 milyonu buluyor. Bahar temizlikleri, yeni evlere taşınma gibi konularda bir hareket olur, ama konut piyasasının da durgun olduğunu düşünürsek bu bizim sektörümüzü etkiliyor "dedi.

FARKLI PAZARLAR BULMAMIZ ŞART

"Türkiye´de üretim kapasitesi çok arttığı için bizim ihracatımızın da olması gerekiyor" ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Ayhan, "Yurt içi piyasasında 64 ilde irili ufaklı binlerce firmanın üretim yaptığını düşünürsek, yurt içi artık bizim için yeterli bir alan değil. Dünyadaki farklı kıtalara, farklı ülkelerde yeni pazar bulup satmamız gerekiyor. İnşallah bu sezon hareketli bir şekilde başlar. Çünkü esnafımızda yavaş yavaş sıkıntılar belirgin bir şekilde artmakta. Seçimler de bitti. Türkiye´deki ekonominin tekrar rayına oturması, mobilya üreticileri için bir beklenti artık. Çünkü sezonumuz hala verimli bir halde değil. Beklediğimiz işler şuana kadar olmadı. Özellikle Şubat ve Nisan sonuna kadar düğün alışverişleri devam ederdi. Çünkü mobilyaları düğün sezonundan bir kaç ay önce tüketici alır. Bu biraz yavaş şuanda. Beklediğimiz alışverişler maalesef olmadı yurt içinde. Düğünlerin erteleneceğini zannetmiyorum. Bu alışverişler Ramazan veya Ramazan sonrasına sarkmış olabilir" dedi.

Ayhan, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: "Sezonumuz beklediğimiz gibi başlamasa da inşallah sonu iyi olur. Çünkü ülkemizdeki bütün müşteriler ve bayiler bunu bekliyor. Herkesin ona göre masrafları ve giderleri var"

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25