MOBİLYA ALTIN YILINI YAŞADI

MOBİLYA ALTIN YILINI YAŞADI

2011 yılını sektörel açıdan altın yıl olarak değerlendiren Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, 2012’den umutlu olduklarını söyledi.

Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Özcan Ayhan, 2011 yılının mobilyacılar için iyi verimli ve bereketli bir yıl olduğunun altını çizerek, 2012 yılında bu yükselişin süreceğini beklediklerini dile getirdi.

Dış Ticarette Yüzde 30 Artış

Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, yaptığı açıklamasında 2011 yılının İnegöl mobilyacısı için iyi bir yıl olduğuna değinerek, “Dış ticaretimizde rakamların arttığını düşünüyoruz. Şubat ayında tam veriler açıklanacaktır. 2010 yılında 145 milyon dolar civarındaydı, bu yılda yüzde 30 artış bekleniyor. Bazı komşu ülkelerde yaşanan sıkıntılar ve iç savaşlar nedeniyle bu bölgelerdeki müşterilerimiz azalsa da, yeni bölgelerimiz ve yeni potansiyel müşterilerimiz çoğaldı. İç piyasada da İnegöl mobilyası kalitesini ispatladığı için Türkiye’nin her noktasına şu anda mobilya satıyor” dedi.

İnegöl Mobilyasını Gururla Satıyorlar

İnegöl’deki mobilya sektörünün artık İnegöl Mobilyası olarak toplu bir marka haline geldiğini belirten Özcan Ayhan; firma isimlerinden ziyade, İnegöl Mobilyasının değerinin arttırıldığını ve Türkiye’de satış yapan mağazacıların İnegöl Mobilyasının kalitesinin farkına vardıklarını söyledi. Özcan Ayhan, ülkenin her yerinde mağazacıların İnegöl Mobilyasını gururla bu ‘İnegöl Mobilyası’dır diye sattıklarını ve mobilyacı esnafının da bundan son derece memnun olduklarını da dile getirdi.

Mobilyacının Ekonomisi Düzeldi

Ayhan, 2011 yılında yaşanan önemli gelişmelerden birinin de mobilyacı esnafının ekonomisinde yaşanan gelişme olduğunu aktararak, şöyle devam etti: “Esnaf ve sanatkârımızın da ekonomileri günden güne güçleniyor ve altyapılarını daha profesyonel hale getiriyorlar. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılına kadar Türkiye’nin sayılı mobilya şehirlerinden olacağımızı düşünüyorum. Çünkü bu yolda bir azim var, bir çalışma var. Genç, dinamik sanayicilerimiz var. İnegöl’ün mobilya konusunda yolu çok açık.”dedi.

İnegöl Kabuğunu Yırttı

Bu güne kadar hep söylenen ‘İnegöl kabuğuna sığmayan bir şehir’ cümlesinin artık değiştiğini ve İnegöl’ün sığmadığı kabuğunu kırdığını ifade eden Özcan Ayhan, “Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgemizde bazı fabrikalarımız faaliyete başladı. İnşallah 2012’de yeni OSB’de yeni fabrikalarımız da kurulacak. İnegöl kabuğunu yırttı. 2011 yılında son birkaç aylık durgunluğu kış durgunluğu olarak sayarsak, önümüzde daha 11 ay var 2012 yılı için. Bu yılın dolu dolu geçeceğini düşünüyorum. Önümüzde, 31 Ocak tarihinde açılacak olan İstanbul İMOB fuarı var. Bu fuarın öncelikle ülkemizdeki tüm mobilyacılarımıza ve özellikle İnegöllü mobilyacılarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ardından 3-8 Nisan arasında İnegöl fuarımız başlayacak. Bu fuarla birlikte İnegöl Mobilyasının hareketli günlerinin tekrar başlayacağını düşünüyorum. İnegöl Mobilyası artık, İnegöl’ün tüm yaşayanlarının markası, herkesin ekmek kapısı. Hepimiz bu düşünceyle mücadele edersek, 2012’de çok daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

İnegöl’ün Heyecanı Her Yıl Artıyor

Özcan Ayhan, 2012 yılına ilişkin yaptığı değerlendirmesinde ise; “Yeni projelerin ve sanayicilerimizin yaptığı girişimler bittiği an, mobilyanın da bittiği andır. Her yıl yeni atakların, projelerin olacağını düşünüyorum. Yol boyunda yapılması planlanan Mobilya AVM projesinin de İnegöl için önemli bir değer olacağını düşünüyorum. Ayrıca, İnegöl’de özellikle bedre deresinin arka kısmındaki firmalarımızın büyüdüğünü, daha büyük imalathanelere geçtiklerini görüyoruz. Yani İnegöl’ün heyecanı her yıl artarak devam ediyor” diye konuştu.

Örnek Aldığımız Yer Zirve

İnegöl Mobilyasının ne kadar önemli bir gelişme gösterdiğini anlatmak için kısa bir süre önce Almanya’ya gerçekleştirilen yurt dışı ziyaretinden de bahseden Başkan Ayhan; “Son olarak geçtiğimiz günlerde bir yurt dışı ziyareti gerçekleştirdik. 42 mobilyacı katıldı gezimize. Orada yapılan ürünleri gördük ve bundan sonra diyoruz ki, bizim için artık en uygun ürünler İtalya’da. Diğer ülkelerden önde olduğumuzu gördük. Hedefimiz büyüdü, çıtamız çok yükseldi. Bizim örnek aldığımız yer, zirve. Bizim ürünlerimiz de onlarda aşağı değil” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07