www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Mobilya Müzesi Kuruluyor

Mobilya Müzesi Kuruluyor

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eski halk ekmek fabrikasının bulunduğu alana İnegöl Mobilya ve Ahşap işçiliği müzesi kuracaklarını açıkladı.

İnegöl Belediyesi tarafından hazırlanan ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından kabul gören ‘İnegöl Kent Müzesi’nin hizmet standartlarının yükseltilmesi yoluyla yöreye özgü, tarihsel ve kültürel mirasın ulusal ve uluslararası boyutta tanıtılması’ adlı projenin uygulanması sona erdi.

 

Proje uygulamasının ardından önceki akşam Sani Konukoğlu Konferans salonunda projenin finali yapıldı. 11 ana faaliyetin yerine getirildiği projenin anlatıldığı toplantıda Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bir müjde verdi. Başkan Aktaş, mevcut Kent müzesinin arkasına Mobilya müzesi kurma çalışmalarına başladıklarını duyurdu.

 

Müzenin sırf mobilya ile alakalı olacağını dile getiren Başkan Aktaş, “Bu şehrin 120 yıllık mobilya tarihi var. Mobilyacılık ile ciddi yatırımlar var. Ama üzülerek söylüyorum halen birileri mobilyacılığı meslek olarak görmüyor. Mobilyacılığa olan inancı yok. Eski İnegöl Halk Ekmek fabrikasının yıkıldığı alanda müzeyi kuracağız. 800 ile bin metre alan üzerine kurmak istediğimiz İnegöl Mobilya ve Ahşap işçiliği müzesinin şuanda proje çalışmaları yapılıyor.” dedi.

 

Proje hakkında detaylı bilgiler veren proje koordinatörü Nedim Bayram ise, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından yürütülen  ‘Sanayi ve Turizmde Rekabet Gücünün Artırılması’ 2010 yılı Mali Destek Programına giren ‘İnegöl Kent Müzesi’nin hizmet standartlarının yükseltilmesi yoluyla yöreye özgü, tarihsel ve kültürel mirasın ulusal ve uluslararası boyutta tanıtılması’ adlı projenin sona erdiğini söyledi.

 

11 ana faaliyetin tek tek yerine getirildiği anlatan Bayram, “11 projeden her bir projenin BEBKA da tanımlanmış belirli bir süresi vardı. İnegöl Belediyesi olarak bu termin tarihleri arasında projelerimizi gerçekleştirdik. İnegöl Kent Müzesi ile alakalı ‘Açık Hava Reklamlarının Verilmesi’ projesi kapsamında İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Antalya ve Bursa olmak üzere 6 büyük şehirde toplam 350 billboardda Temmuz ayı içerisinde 1 hafta süreyle İnegöl Kent Müzesinin ve İnegöl’ün tanıtımı yapıldı. İnegöl Yöresi Halk Oyunları ve Halk Türküleri CD’sinin çoğaltılması, 300 kişilik bir turist kafilesinin, İnegöl’ün tarihi ve turistik yerlerinin gezdirilerek İnegöl’ün tanıtımının yapılması sağlandı.” diye konuştu.  



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19