MOBİLYA SANAYİNDE HAREKETLİLİK BAŞLADI

MOBİLYA SANAYİNDE HAREKETLİLİK BAŞLADI

Ramazan nedeni ile durgun bir ay geçiren İnegöl Sanayisinde hareketlilik yeniden artmaya başladı. Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, Bayram tatilinin hemen ardından siparişlerin gelmeye başladığını kaydederek; mobilyacı esnafının Eylül ayı içerisinde

Ramazan ayı içerisinde İnegöl Mobilyasının uluslararası alanda duyulmasında önemli yere sahip olan Modef Expo fuarı, 17 Ekim 2011 tarihinde 26’ncı kez kapılarını ziyaretçilerine açacak.

Özcan Ayhan’dan Expo’ya Övgü

Ekim ayında yapılacak olan fuara mobilyacı esnafının şimdiden modelleri ile kataloglarıyla hazırlanmaya başladıklarını belirten Özcan Ayhan, “Fuar sürecinde model ve stant tasarımları ile mobilyacı esnafımızın İnegöl’e bir canlılık, bir renk katmalarını istiyorum. Ekim ayının 17’sinde açılacak olan fuarımızın açılışına 40 gün gibi kısa bir süre kaldı. Mobilyamızın dünya çapında tanınmasında en büyük etkenlerden biri İnegöl Mobilya fuarları olmuştur. Düşünün 170 bin nüfuslu bir ilçenin Türkiye’de ve dünyada tanınır bir hale gelmesi kolay olmuyor. Bunda da en büyük etken fuarlar ve kendini yenileyen girişimci sanayicimizdir, mobilyacımızdır. Biz yerimizde saysaydık bırakın mobilyada dünya piyasasında tanınmayı, Marmara bölgesinde ufak tefek kasabalara mal satabilirdik. Şu anda dünyanın her yerine mal satabilecek kapasitede mobilyacılarımız var. İnşallah yaklaşan fuarımız İnegöl’e, Bursa’mıza ve ülkemize hayırlı olur diyorum” dedi.

Sanayide Hareketlilik Başladı

Geride kalan Ramazan’da durgun bir ay geçiren İnegöl sanayisinin şu günlerde hareketlendiğinden de bahseden Başkan Ayhan, “Ramazan durgunluğu nedeni ile mobilyada biraz yavaşlama yaşanmıştı. Ama pazartesi gününden itibaren bayram tatilinde mobilya alanlar, mağazalar, satanlar üreticilere siparişleri geçmeye başladı. Tekrar bu Eylül ayı içerisinde eski canlılığı yakalarız. Fakat işlerimiz eski yıllara göre iyi. Çünkü kimse artık yerinde beklemiyor. Müşteri gelmiyorsa biz müşteriye gidiyoruz. Bu da bir şekilde sanayiyi hareket ettiriyor. Bir de yılda iki kez fuar olması; tam işlerin durmasına yaklaşırken Ekim veya Kasım aylarında olan fuarlar kışı rahat atlatmamıza neden oluyor. Çünkü bu Ekim ayı fuarı özellikle yurt dışı müşterilerimize hitap ediyor. Oradan gelecek binin üzerinde ziyaretçimizin olduğunu biliyorum. Bizlere mail yoluyla ulaşarak rezervasyon yaptırıyorlar. Fuarın çok canlı geçeceğini düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

Fuara Katılmayan Firmaları Da Uyardı

Fuara katılacak olan firmaların yanı sıra katılmayan mobilyacılara da uyarda bulunan Özcan Ayhan, bu firmaların da aynı şekilde fuara hazırlanması gerektiğine dikkat çekti. Fuara gelen her müşterinin sanayiyi de muhakkak gezdiğine dikkat çeken Ayhan, şöyle konuştu: “Fuara katılan firmalarımızın yanında, fuara katılmayan mobilyacılarımızın da kendilerini hazırlamalarını istiyorum. İnegöl Mobilyasını ve sanayini ziyaretçilerimiz çok iyi öğrendi, fuara yakın olmasından dolayı. Fuardan çıkan müşterilerimiz; ziyaretçilerimiz mağazalara giriyor, imalatlara giriyor ama onlardan katalog istedikleri zaman katalog yok. Fiyat listesi istediği zaman fiyat listesi yok. Bunlar çok büyük meblağlar tutacak işler değil. Fuara girmeyen mobilyacılarımızın kendilerini en azından katalogla, yanında TL, Dolar ve Euro değerleri de bulunan fiyat listeleri ile hazır olmalarını bekliyorum. Çünkü alternatif çok, sende yoksa müşteri bir yandaki dükkâna gider. Hazırlıklı olmak lazım.”dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07