www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MOBİLYA SANAYİNE RAMAZAN AYARI

MOBİLYA SANAYİNE RAMAZAN AYARI

Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan çalışanların ramazan ayında zorlanmaması için işverenlere esnek davranmalarını istedi.

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, Ramazana sayılı günler kala hem çalışanlara, hem de işverenlere tavsiyelerde bulundu.

Dün Mobilyacılar Odası’ndaki makamında bir açıklama yapan Özcan Ayhan, ramazan ayında oruç tutacak olan işçilerin ve işverenlerin bu 16 saatlik oruçlu geçecek süre zarfında zorlanmaması için işyeri durumuna göre en uygun saatlere ayarlanmasını tavsiye etti.

“BÜTÜN DİKKATİNİZİ İŞİNİZE VERİN”

Özcan Ayhan, çalışanların oruçluyken olası iş kazalarına karşı bütün dikkatlerini işlerine vermesini isteyerek; “Bu sene 2013 Temmuz ayının 9’unda başlayacak Ramazan ayı ile birlikte mobilya sanayinde ağır ve tehlikeli işlerde, boyahanelerde çalışan işçilerimize bir tavsiyede bulunmak istiyoruz. İşçilerimizin bu 16 saatlik oruçlu geçecek zaman içinde bütün dikkatlerini işine verebilmeleri için işverenlerimizin kendi iş yerlerinde en uygun saatlerde bir ayarlamaya gitmelerini, işçilerimizin Ramazan’da mağdur olmamalarını, işverenlerimizin de işlerini zamanında çıkarmaları için herkes kendi işyerine en uygun programını yapmasını tavsiye ediyorum. Tozlu ve boyayla olan işlerde gece sabaha karşı, sahurdan sonra olabilir. Bazı işler iftardan sahura kadar olabilir. Az tozlu veya az tehlikeli işler de gündüz mesai saatleri içerisinde olabilir. Bunu işin yapısına göre işverenlerimiz, işçilerin de fikirlerini alarak ortak bir çalışma saati ayarlar ise Ramazan’da oruçlarını tutarak çalışan işçi kardeşlerimize de bir nebze yardımcı olmuş olurlar” dedi.

Ramazanda mesai saatlerinin oruca göre düzenlenmesinin işyerlerinde daha az mesai yapalım, daha az iş çıkaralım anlamına gelmediğini de dile getiren Başkan Ayhan, “Çünkü işverenimizi de düşünmek gerekir. Bunun karşılığında da işçilerimiz bu çalışma saatleri içinde her zaman yaptığı işleri en az azami olarak yapmalarını tavsiye ederiz. Ramazan’ımız bütün ülkemize, bütün Müslüman âlemine ve çalışan işçilerimize, işverenlerimize hayırlı olsun diyorum. Ramazan’ın sonunda da inşallah hep birlikte güzel bir bayram geçiririz. Ramazan’dan sonra da şuana kadar istediğimiz verimi alamadığımız işlerimizde de bir iş rastığı, bir bereket temenni ederiz. Bütün İnegöl halkına şimdiden hayırlı Ramazan’lar diliyorum” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19