MOBİLYA TASARIM MERKEZİ KURULACAK

MOBİLYA TASARIM MERKEZİ KURULACAK

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından hazırlanan ‘İnegöl Ortak Tasarım ve Rekabetçilik Merkezi’ projesi, BEBKA’dan destek almaya hak kazandı.

 

Dünyanın ‘Mobilya Başkenti’ olma hedefine emin adımlarla yürüyen İnegöl’de, mobilya sektörünü şaha kaldıracak bir projeye daha imza atılmak üzere. İMOS tarafından hazırlanan ‘İnegöl Ortak Tasarım ve Rekabetçilik Merkezi’ projesine BEBKA’dan da destek geldi.

BEBKA PROJEYİ ONAYLADI

Mobilya sanayisinin önünü açacak ve kente değer katacak projeler üretmek ve bu projeleri hayata geçirmek için kurulan İMOS (İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği), projelerine bir yenisini daha ekledi. Daha önce Ekonomi Bakanlığı’ndan aldığı Ur-Ge desteği ile İnegöl’de bir ilke imza atan İMOS’un BEBKA’ya sunduğu ‘İnegöl Ortak Tasarım ve Rekabetçilik Merkezi’ projesi de onaylandı.

3 ÜNİVERSİTE İLE İŞBİRLİĞİ

Konu hakkında bir açıklamalarda bulunan İMOS Başkanı Mustafa Akyol, İnegöl’ün bugüne kadar hep tasarım kabiliyeti ile rakiplerinin bir adım önüne geçtiğini söyledi. Bu konuyu artık daha profesyonel ele almak gerektiğini belirten Akyol, “Projemiz için İstanbul Özyeğin Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ile bir işbirliği yaptık. Konusunda uzman endüstriyel tasarımcı hocalarımız merkezin kurulumunda ve doğru yönetilmesinde bizimle birlikte olacak. Ayrıca üretim verimliliği, dış ticaret ve maliyet ile ilgili kısımlarda da Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi ve İnegöl Meslek Yüksekokulu’ndan destek alacağız” dedi.

SADECE MOBİLYA TASARLANMAYACAK

Akyol, amaçlarının sadece mobilya tasarlamak olmadığına da vurgu yaparak; “Bu merkezde mekanizmadan ambalaj tasarımlarına kadar tüm tasarım ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışmak” diye konuştu.

TÜM SANAYİCİLERE HİZMET VERECEK

Merkezin sadece tasarım için kurulmadığını belirten Akyol, şöyle devam etti: “Bu merkezin adı tasarım ve rekabetçilik merkezi. Yani tasarım dışında firmaların rekabet güçlerini arttırmaya dönük çalışmalar da olacak. Üretim verimliliği, maliyet muhasebesi, fikri sınai haklar, OSGB ve dış ticaret merkezde yer almasını istediğimiz konular. Bu merkez sadece İMOS üyeleri için kurgulanmış bir yerde değil. Amacımız tüm İnegöllü sanayici dostlarımıza hizmet etmesini sağlamak.”

MALİYETİ 800 BİN TL

Yaklaşık 800 bin liralık bir bütçe ile oluşturulacak merkez için Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da desteğinin olduğunu belirten Mustafa Akyol, “Yapılacak bu merkezin doğru işlemesi ve faydasının artması için STK temsilcileri ile bir araya gelmeyi planlıyoruz. Mobilyacının beklentileri projenin çıkış noktasını oluşturuyordu. Gelişmesi de yine mobilyacının beklentisi doğrultusunda olacaktır. Belediye başkanımıza da konuyu bildirdik. Kendileri bizlere destek olacağını bildirdi. İnşallah hep birlikte bu merkezi mobilyacımıza en faydalı şekilde hayata geçireceğiz” dedi..



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68