MOBİLYACI OLMAYI DÜŞÜNEN YOK

MOBİLYACI OLMAYI DÜŞÜNEN YOK

İnegöl Matematik Olimpiyatları’nın ödül töreninde konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Hangi çocuğa sorsam ya doktor, ya polis, ya da öğretmen olmak istiyor. Kimse mobilyacı, ya da çiftçi olmak istemiyor.”dedi.

 

İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği 2. İNEMATO (İnegöl Matematik Olimpiyatları) sonuçları belli oldu. Dereceye giren 60 öğrenci için dün Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi çok amaçlı salonunda ödül töreni düzenlendi. Törene Kaymakam Aziz İnci, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Milli Eğitim Müdürü ve okul ile kurum müdürleri ile öğretmenler, öğrenciler, veliler katıldı.

BİN 40 ÖĞRENCİ YARIŞTI

Ödül töreni öncesi bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Baştürk, İnegöl Matematik Olimpiyatları adı altında yarışma tertip ettiklerini belirterek; “Tüm okullarımızdan 5, 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencilerimizden her gruptan 4’er öğrenci katıldı. Toplamda 52 okulumuzdan bin 40 öğrencimiz yarışmalara katıldı. Tabi bu bin 40 öğrenci ilçemizdeki 16 bin ortaokul öğrencisi arasından seçildi. Bin 40 öğrenci arasında da altın, gümüş ve bronz madalya alan öğrencilerimiz seçildi. Kendi grubunda birinci olanlara tablet bilgisayar, ikinci olanlara altın, üçüncü olanlara da hediyeler alındı” dedi.

AMAÇ MATEMATİĞE İLGİYİ ARTTIRMAK

Amaçlarının matematiğe olan teşviki, ilgiyi arttırmak olduğunu da kaydeden Baştürk, “Çünkü Türkiye’de ve dünyamızda matematiğe dayalı fiziğe dayalı birçok çalışmalar yapılmakta. Olmazsa olmazlarımızdan bir tanesi de matematik. Çocuklarımızın gayretlerini arttırmak için böyle çalışmalar yapıyoruz. Yarışmamızın ödülleri de Belediye Başkanımız Alinur Aktaş tarafından karşılandı” diye konuştu.

YAZIN OKULLARDA HUMMALI BİR ÇALIŞMA OLACAK

Baştürk’ün konuşmasının ardından önce Kütahya’da yapılan KOMATYA sınavlarında derece elde eden okullar ve öğrencilere madalyaları takdim edildi. 20 öğrencinin madalya takdim sonrası ise İNEMATO sınavında dereceye giren 60 öğrencinin ödüller gruplar halinde dağıtıldı. Ödül vermek için kürsüye çıkan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ailelere de çağrıda bulundu. Okulların daha güzel olabilmesi için çalıştıklarını anlatan Aktaş, “Belediye Başkan Yardımcılarımız ile birlikte oluşturduğumuz bir ekip 49 okulumuzu gezdi. Bunların eksiklerini tespit ettik. Bunların hepsini tek tek yapmamız mümkün değil, toplu bir şekilde ihaleye çıktık. Yaz süreci içerisinde bahçelerin asfaltlarıyla beraber inşallah okullarımızı toparlayacağız” dedi.

AKTAŞ’TAN AİLELERE NASİHAT

“Bir tane derdimiz var, o da geleceğimiz olan çocuklarımıza daha iyi ortamlar hazırlayabilir miyiz?” diyen Aktaş, şöyle konuştu: “Bugün ödül alan çocuklarımız İnegöl’de binlerce öğrenci arasında dereceye girdiler. Tabi ki gururlanıyorsunuz. Lakin gittiğim okullarda hep soruyorum ne olmak istiyorsunuz; doktor, polis, öğretmen… Mobilyacı olmayı düşünen kimse yok, muhasebeci olmayı, çiftçiliği düşünen kimse yok. Çocuklarınızı eğitin, ufukları geniş olsun. Onların sosyal açıdan gelişmesine muhakkak katkıda bulunun. Sadece ders çalışıp başka hiçbir şey yapmayan çocuk modelini asla uygulamayın. Onların kişisel gelişimlerine önem verin. Bu memlekete doktor, öğretmen lazım, ama ahlaklı, örf ananelerini bilen, büyüklerini sayan, güler yüzlü, tatlı dilli yöneticiler, insanlar da lazım. Biz bunlara bu değerleri vermezsek, en kral mühendiste olsalar hiçbir kıymeti yok. Geleceğimizin daha güzel olması bizim elimizde, çünkü eğitim evde başlıyor.”

HİÇBİR BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR

Yine ödül vermek üzere kürsüye çıkan Kaymakam Aziz İnci de eğitimdeki başarının mutlaka sevgiden, ilgiden ve disiplinli çalışmadan geçtiğine vurgu yaparak; “Ve hiçbir başarı tesadüf değil. Biz toplum özellikle sosyal bilimlere daha fazla ağırlık verdik ama fen bilimlerine, matematiğe, pozitif bilimlere gereken ilgiyi yeterince gösteremedik. İşte bizim medeniyet yarışında geri kalmamızda en büyük nedenlerinden bir tanesi de budur diyorum. Onun için başta matematik olmak üzere fizik, kimya gibi pozitif bilimlere çok daha önem vermeliyiz. Ben başarılı olan öğrencilerimizi, onların başarısında emeği bulunan öğretmenlerimizi, idarecilerimizi ve ailelerini tebrik ediyorum” dedi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

İnegöl 2. Matematik Olimpiyatlarında Birinciler; 5. Sınıflarda Vehbi Koç Ortaokulundan Oğuzhan Demir, 6.Sınıflarda Prof. Dr. Selçuk Yahşi Ortaokulundan Onur Önlü, 7.Sınıflarda Özel Nilüfer Safvet Ortaokulundan Buğra Uşak, 8. Sınıflarda Prof. Dr. Selçuk Yahşi Ortaokulundan Aybek Tekin oldu. İkinciler ise 5.Sınıflarda Şakirlakşe Ortaokulundan Tunay Ülker, 6. Sınıflarda İshakpaşa Ortaokulundan Kübranur Akal, 7. Sınıflarda İshakpaşa Ortaokulundan İkbal Sena Demir, 8. Sınıflardan Vehbi Koç Ortaokulundan Doğukan Özdemir oldu. Üçüncüler ise 5.Sınıflarda Medudiye Ortaokulundan Esra Şimşek, 6.Sınıflardan Özel Nilüfer Safvet Ortaokulundan İrem Akgün, 7. Sınıflarda Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulundan Ferhat Doğan, 8.Sınıflardan İshakpaşa Ortaokulundan Ezgi Yazıcı



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32