MOBİLYACILAR MEMNUN DÖNDÜ

MOBİLYACILAR MEMNUN DÖNDÜ

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası´nın (İTSO) öncülüğünde oluşturulan 180 kişilik İtalya/Milano Sektörel Ticaret Heyeti, 4 günlük programın ardından ilçeye döndü. Mobilyacılar programın verimli geçtiğini belirterek memnuniyetlerini ifade ettiler.

 

İTSO tarafından kiralanan özel uçak ile Yenişehir Havalimanı´ndan yola çıkan heyet,  14/17 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen programda mobilya sektöründeki gelişmeleri yakından görme fırsatı buldular. Dünyanın en büyük Mobilya Fuarı olan İSaloni 2016 - Milano Uluslararası Mobilya Fuarın´da sergilenen ürünleri inceleyen İnegöllü mobilyacılar, kendi tasarımları ile bu ürünleri kıyasladılar.

YÖNETİCİLER TÜRKİYE´YE DAVET EDİLECEK

Heyet ilk gün Milano´daki bazı mobilya üretim tesislerinde de inceleme yaptılar. İlk gecede, Türkiye´nin Milano Başkonsolosu Hami Aksoy ile akşam yemeği programına katıldılar ve bu ülkedeki iş fırsatları hakkında bilgi aldılar. Daha sonra, program dâhilinde Milano´daki Domus Academy NABA Tasarım Okulu´na da giden heyet, okula İnegöl ve Türkiye´den öğrenci gönderilmesi için yapılacakları değerlendirdiler. Heyet, okul yöneticilerine iş birliği önerisinde bulunurken, Ekonomi Bakanlığı´nca okul yöneticilerinin Türkiye´ye davet edilmesine ve Türkiye´den okula öğrenci gönderilmesi için yapılacakların değerlendirilmesine karar verildi.

VERİMLİ BİR PROGRAM OLDU

Heyete Başkanlık eden İTSO Meclis Başkanı Sadık Gülerer, üyelerinin mesleki gelişmelerine katkı yapmak için çok sayıda etkinlik yaptıklarını söyledi. İnegöl mobilya sektörünün son yıllarda yaptığı atılımlarla tüm dünyanın dikkatini çektiğini vurgulayan Gülerer, ?Mobilyacı üyelerimizle birlikte özel uçakla dünyanın en büyük fuarına gittik. İtalya´da İnegöl´ün birlik ve beraberliğini ve sektörün gücünü gösterdik? dedi.

TASARIMIN ÖNEMİ BÜYÜK

Fuarda sergilen modellerin ufuk açıcı olduğunu bunun yanı sıra tasarım okulunda verimli bir görüşme yapıldığını belirten Sadık Gülerer, ?Mobilyada tasarım önemli. Gittiğimiz okul dünyanın en ünlü mobilya firmalarına tasarımcı yetiştiren bir okul. Ekonomi Bakanlığımız´ın desteği ile bu okula İnegöl´den öğrenci göndermeyi arzuluyoruz? diye konuştu.

BİRLİK BERABERLİĞİMİZ DİKKAT ÇEKTİ

İtalya´daki büyük çaplı mobilya üretim tesislerini de incelediklerini de belirten Gülerer, ?Ziyaret sonrasında İnegöl´deki mobilya üretim tesislerinin çok başarılı ve yeterli olduğunu görmek bize gurur verdi? dedi. 180 kişilik heyet ile gerçekleştirdikleri ziyarete İTSO Yönetim Kurulu üyeleri Salim Kaplan ve Osman Ceylan´ın da katıldığını belirten Sadık Gülerer, ?İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Sayın Özcan Ayhan MÜSİAD´ın mobilyacı üyeleri ve MODEF Yöneticileri ile birlikte verimli görüşmeler yaptık? dedi.

ÜRETİM MERKEZİ OLACAĞIZ

İnegöl´ün yakın gelecekte sadece Türkiye´de değil dünyada da önemli bir mobilya üretim merkezi haline geleceğine inandığını vurgulayan Gülerer, ?Bunun başarılması için sektöre bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz. İnegöl mobilya sektörünün birlik ve beraberlik içinde hareket ederek dünya çapında başarılı olacağına inanıyorum? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00