www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan; ESNAF MECLİSTE İYİ TEMSİL EDİLMELİ

Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan; ESNAF MECLİSTE İYİ TEMSİL EDİLMELİ

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “Türkiye’de şu anda kayıtlı 2 milyon esnaf sanatkârımız var. Bunların yanında çalışan işçileri ve aileleri ile birlikte ülkenin 5’te 1’i yapmaktadır. Ama mecliste maalesef esnaf sanatk

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, yaklaşan 12 Haziran genel seçimleri öncesi siyasilere esnafa sahip çıkın çağrısında bulundu. Ayhan, yaptığı açıklamasında sanayici ile esnaf sanatkârının aynı olmadığını ifade ederek, mecliste esnafın iyi temsil edilmesi gerektiğini söyledi. Küçük esnafın sıkıntılarının olduğuna değinen Özcan Ayhan; “Mecliste esnaf sanatkârın dilinden anlayan insanların olmasında fayda var” dedi.

Ülkenin 5’te 1’ini Esnaf Sanatkârları Oluşturuyor

Özcan Ayhan, açıklamalarında İnegöl’de mobilyanın her geçen gün kalitesini ve pazarını arttırdığını belirterek; mobilyanın İnegöl’ün en büyük değeri olduğunu söyledi. Bu manada ilçemizde büyük ölçekli firmaların yanı sıra küçük mobilya işletmelerinin de bulunduğunu kaydeden Başkan Ayhan; “Esnafımız mecliste iyi temsil edilmeli. Esnaf sorunları çok farklı, sanayici sorunları çok farklı; bunları ayırmak gerekir. Türkiye’de şu anda kayıtlı 2 milyon esnaf sanatkârımız var. Bunların yanında çalışan işçileri ve aileleri ile birlikte ülkenin 5’te 1’i yapmaktadır. Ama mecliste maalesef esnaf sanatkârının sesi çok fazla duyulmuyor” dedi.

Mecliste Esnafın Dilinden Anlayan İnsanlar Olmalı

Bu gün bankadan bir çek tahsil etmeye gidildiğinde 35-40 lira civarında provizyon masrafı olduğunu dile getiren Ayhan, “Ufak bir esnaf bin TL’lik bir satış yapmış olsa neredeyse yüzde 5’ini bankaya bırakacak. Çünkü esnafın sorununu ancak esnaf sanatkâr bilir. Büyük sanayici bu tür ödemeler yapmadığı için, çeklerini genelde takasla karşıladığı için bankaya provizyon ödemez. Fakat küçük esnafın malzeme alım  ve birleşme sorunları gibi sorunları çok. Onun için mecliste esnaf sanatkârın dilinden anlayan insanların olmasında fayda var. Bunu da altını çizerek belirtiyorum” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00