MOBİLYACILAR ODASI ZAMLARA TEPKİ GÖSTERDİ

MOBİLYACILAR ODASI ZAMLARA TEPKİ GÖSTERDİ

Son aylarda Mobilya sektöründeki hammaddeye yapılan zamlara İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, tepki gösterdi. Yılbaşından itibaren sık sık yapılan zamların firmaları zor durumda bıraktığını aktaran Başkan Ayhan, “Bu zamlar, sezon başı

                       

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, dün düzenlediği basın toplantısında Mobilya sektöründe hammaddeye yapılan zamlara tepki gösterdi.

Yılbaşından itibaren sık sık yapılan zamların firmaları zor durumda bıraktığını aktaran Başkan Ayhan, oda olarak yaptıkları araştırmalar neticesinde 1 Ocak 2011 tarihinden bu zamana kadar Sünger’e yüzde 25, boyaya yüzde 20, ham suntaya ve MDF’ye yüzde 20, Nalburiye ve Hırdavat ürünlerine yüzde 10 civarında zam geldiği gözlemlediklerini söyledi.

Başkan Ayhan, “Mobilya sektöründe hammadde de 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren geçen sürede çok ciddi zamlar gelmiştir. Esnaflarımız yaz sezonuna girerken belirlenen fiyatlar ile gerekli hazırlıklarını tamamlamış ve ürünlerini pazarlama sistemi ve fuarlar aracılığı ile müşterilerinin beğenisine sunmuştur. Ancak; bu zamlar neticesinde sezon başında fiyatlarını tespit ederek fiyat açıklaması yapan firmalarımız ciddi şekilde maddi kayıplar ile karşı karşıya gelmiş ve zor durumda kalmışlardır.” dedi. 

İhracatın Canlanması Adına Gerekenin Yapılmasını Bekliyoruz

Hammaddeye gelen zamlar sonucunda esnafın zor durumda kaldığını aktaran Başkan Ayhan, “Hammaddeye gelen zamlar ile zor günler yaşayan esnaflarımız diğer yandan özellikle ham Sunta, Sunta Lam ve MDF de yaşanan sıkıntı sayesinde siparişlerini zamanında teslim edememe durumu ile karşı karşıya kalmışlardır. Bağlantılı çalışan mobilyacı bu durumda ciddi şekilde zarar etmektedir. Esnaflarımıza Hammadde teminini sağlayan fabrikalarımızın bu çalkantılı duruma en kısa sürede son vermelerini bekliyoruz. Diğer yandan Orta Doğuda yaşanan iç savaşlar sebebi ile bu ülkelere yapılan ihracat durma noktasına gelmiştir. Acilen İstikrarın sağlanmasını ve yeniden Orta Doğu Ülkelerine yapılan İhracatımızın canlanması adına gerekenin yapılmasını yetkililerden bekliyoruz.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

                         

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07