MOBİLYACILARA BAKANLIK MORALİ

MOBİLYACILARA BAKANLIK MORALİ

24-29 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek CNR Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı´nın, Ekonomi Bakanlığı´nın desteklediği fuarlar kapsamına alınması, fuara katılan İnegöllü firmalarda büyük memnuniyet yarattı.

Türkiye´nin mobilya alanındaki uluslararası fuarı CNR Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı 24-29 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek. Ekonomi Bakanlığı´nın yurtiçinde desteklediği fuarlar kapsamına alınan fuara katılan sektör temsilcileri, yüzde 50 oranında desteklenecek. Fuarda 550 firma stant açacak.

HEDEF 3 MİLYAR DOLAR

 Türkiye´de düzenlenen fuarların artık dünyanın izlediği, sayılı fuarlar arasında yer aldığını belirten Mobilya Sanayicileri ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, CNR İMOB Fuarı´nın da bugün Avrupa´da İtalya´dan sonra en çok tercih edilen ve izlenen fuarlarından biri olduğunu söyledi. Güleç, ?Fuarımız son 15 yılda dünya sıralamasında çok büyük mesafe kat etti. Dünyanın bütün markaları ve ithalatçıları için önemli bir pazar konumunda. Ekonomi Bakanlığı da bu başarıyı görerek CNR İMOB Fuarı´nı yurtiçinde desteklenecek fuarlar kapsamına aldı. Destek kapsamında stant kurma, yer kirası, nakliye gibi giderlerin yüzde 50´si desteklenecek. 2017´nin ilk uluslararası fuarını yapacağız. İhracatımızı artırmak için önemli bir fırsat? dedi. Güleç, ?Fuara İnegöl de dahil, Türkiye genelinde mobilyada kümelenmiş tüm bölgelerden katılım olacak. Fuar kapsamında büyük, küçük, klasik, modern üretim yapan firmalar, proje ve tasarım firmaları, ahşap ve panel mobilya üretenler, koltuk, aksesuar, sandalye gibi tüm üretim alanlarından katılım olacak? diye konuştu. Güleç, hedeflerinin 2016´da 2.5 milyar dolar olan ihracatı 3 milyar dolara çıkarmak olduğunu söyledi



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07