MOBİLYACILARA AVM SÖZÜ

MOBİLYACILARA AVM SÖZÜ

Ocak ayında yapılacak Mobilyacılar Odası seçimlerinde aday olduğunu açıklayan Ziya Çalışkan, başkan seçilmesi halinde üyelere mobilya AVM sözü verdi.

 

Mobilyacılar Odası Başkanlığı için geçtiğimiz dönem de aday olan ancak seçim yarışını Özcan Ayhan’a kaptıran Ziya Çalışkan, bu defa iddialı. Mobilyacıların karşısına AVM ve yeni lokal projesi ile çıkmaya hazırlanan Çalışkan, vaatlerini dün yaptığı basın açıklamasıyla duyurdu.

 

İNŞAATA EN KISA ZAMANDA BAŞLAMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

Celal İnegöl Köftecisinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Ziya Çalışkan, “Yapacağımız AVM İnegöl’ün eksiklerinden biriydi. İnegöl mobilyası markasının güçlenmesi ve tüketici nezdinde tercih edilebilirliğin arttırılması için hayati önem taşıyan M.Mobilyacılar AVM’si, ürettiğimiz ürünleri kendimiz pazarlamak ve tüketiciyle birebir diyalog kurup onların nihai isteklerini yerine getirmekten onur duyarız. Arzulanan M.Mobilyacılar Odası lokal projemiz içinde toplantı salonu, kütüphane, kafeterya, vb. şekilde müşterilerimizi ağırlayacağımız lokal projemiz hayırlı olsun. Mobilya üreten işletmelerimize TOKİ destekli kira öder gibi fabrika sahibi yapmak istiyoruz. Projemiz hayırlı olsun” dedi.

 

Projenin Kayseri’de olduğu gibi AB desteği ile yapılacağına vurgu yapan Çalışkan, şöyle devam etti: “MOBİ-MAK (mobilya makina parkuru) isimli projemiz, AB hibe fonundan 8.6 Milyon Euro alınarak yapılacaktır. Kayseri Mobilyacılar Odası AB fonundan 8.6 Milyar Euro almıştır. Projenin ortağı İnegöl belediyesi, TOKİ olacak. Kira öder gibi 10 yılda fabrika sahibi olacaksınız. Projenin genel hedefi ise İnegöl’de mobilya imalat sektöründe faaliyet  gösteren KOBİ’nin yönetim, organisazyon, kurumsallaşma, verimlilik, ihracat, pazarlama, standartları vb. konularda destek verip inovatif, kalite, modüler ürünleri düşük maliyetle üretip uluslararası pazardaki rekabet güçlerinin arttırılmasına katkı sağlamaktadır. Projenin amacı, gelişmiş CNC  ve diğer  makineler sayesinde özgün tasarımlara sahip ucuz ve kaliteli inovatif ürünler üretmek, yelpazesini genişletip KOBİ’lerin rekabet güçlerini arttırmak, işletmelere kurumsallaşma, verimlilik kalite standartlarına uygun üretim yapmak, bilgi ve iletişim teknolojilerine işlerine uyarlama vb. konularda eğitim vererek ürünlerini sanal ortamda tanıtmak ve pazarlama  imkanı sunmaktır. KOBİ’lere üretim yönetimi, kurumsallaşma, kalite, müşteri memnuniyeti, yöneticilik vb. alanlarda eğitimler verilerek kişisel gelişimleri sağlanacak, KOBİ’ler AB projeleri, KOSGEP destekleri ve benzeri fonlardan yararlanmaları için eğitilecek, patent, faydalı model, marka tescili ile ürünlerin fikri mülkiyet haklarının korunması konularında destek sağlanacaktır. Dış ticaret ve pazarlama birimi model satış ve pazarlama yöntemlerini bilmeyen ve rekabet edemeyen, hiç ihracat yapmamış KOBİ nin ulusal ve uluslar arası pazarlama açılmasını sağlayacaktır. AR-GE inovasyon birimi eğitimlere KOBİ’lerin kendi AR-GE birimlerini kurmalarını teşvik edecektir. Kendi AR-GE birimlerini oluşturamayacakları için farklı ürünler ve tasarımlar geliştirerek MOBİ-MAK bünyesindeki birim aracılığıyla inovatif değeri yüksek ürünler üretmelerini sağlayacaktır” diye konuştu.

 

ORTAK MAKİNE PARKURU

Ortak makine parkurundan da söz eden Çalışkan, “Alınacak bu makineler sayesinde modüler, modern, inovatif ürünler üretebilecektir. Fire kayıplarının azalması, atıkların değerlendirilmesi, üretim yapılmayan ürünlerin üretilmesi, seri üretim gerektiren standart ölçüdeki ürünlerin (okul, hastane, toplu konut, otel vb. yapıtların mobilya ürünleri)üretilmesi sayesinde ürün yelpazesi artacak, kaliteli, seri, hızlı ve uygun fiyatlı üretim gerçekleşecektir” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07