www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Mobilyacılara Yeniş İş Sağlığı Ve İşçi Güvenliği Kanunu Anlatıldı

Mobilyacılara Yeniş İş Sağlığı Ve İşçi Güvenliği Kanunu Anlatıldı

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası, 1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren 6331 sayılı ‘Yeni İş Sağlığı ve İş Güvenliği’ kanunu hakkında mobilyacı esnafını bilgilendirmek üzere seminer düzenledi. Seminere çok sayıda işçi ve işveren katıld

2012 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak resmi gazetede yayınlanan ve 1 Ocak 2013 tarihinde de yürürlüğe giren 6331 sayılı ‘Yeni İş Sağlığı ve İş Güvenliği’ kanunu, İnegöl mobilya sanayisinde birçok yeniliği de beraberinde getirdi. Uygulamalarda yapılan değişiklikler hakkında esnafı bilgilendirmek üzere İnegöl Mobilyacılar Odası da üyelerine yönelik önceki akşam esnaf sarayı toplantı salonunda bir seminer düzenledi.

İş Güvenliği Uzmanı Yavuz Doğan ve Kulak-Burun-Boğaz uzmanı, aynı zamanda işyeri hekimi Mehmet Ali Cantürk’ün konuşmacı olarak katıldığı seminere, işverenlerin yanı sıra mobilya işçileri de yoğun ilgi gösterdi.

MAĞDUR OLMAK İSTEMEYEN ESNAF YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ ÖĞRENSİN

Seminer öncesi bir açıklama yapan Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve eğitim semineri proje sorumlusu Ümit Aybil, farklı dönemlerde farklı konularda yaptıkları seminerlere bir yenisini daha eklediklerini kaydederek; “Bu akşamki seminerimizin konusu, 6331 sayılı ‘Yeni İş Sağlığı ve İş Güvenliği’ kanunu kapsamında işverenlerimizin sorumlulukları, olası iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı alınması gereken tedbirler. Konu hakkında İş Güvenliği Uzmanı Yavuz Doğan ve Kulak-Burun-Boğaz uzmanı, aynı zamanda işyeri hekimi Mehmet Ali Cantürk bey bize bilgi verecekler. Seminerde konuşmacılarımız katılımcı esnafımıza; 6331 Sayılı Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği ve Kanununun işverenlerimize ne gibi hükümlülükler getiriyor, mesleki riskler nelerdir, muhtemel kazalar, kazaların getirdikleri ve götürdükleri, işverenlerin sorumlulukları, risk analizleri, acil eylem planları, periyodik sağlık taramaları ile tüm iş sağlığı ve güvenliği konularında bilgilendirme yapılacaktır. Yeni yasa ile beraber yürürlüğe giren kanun kapsamında mağdur olmamak ve ağır maddi cezalar ile karşı karşıya kalmak istemeyen esnaflarımızın bu konuda ciddi bir çalışma yapması ve uzmanlardan destek alması gerekmektedir” dedi.

Aybil’in konuşmasının ardından seminer, İş Güvenliği Uzmanı Yavuz Doğan ve Kulak-Burun-Boğaz uzmanı, aynı zamanda işyeri hekimi Mehmet Ali Cantürk’ün yeni kanun hakkında bilgilendirmesi ve son olarak katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla son buldu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19