www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Mobilyacılarda KDV Umudu

Mobilyacılarda KDV Umudu

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından önceki gün açıklanan vergi indirimlerinin iç piyasaya olumlu etki yapacağını özellikle mobilyadaki KDV indiriminin iç piyasadaki satışları arttı

Yılsonuna kadar devam edecek vergi indirimleri hakkında yazılı bir açıklama yapan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, son üç aylık dönemde Türkiye ekonomisinin önemli bir sınavdan geçtiğini belirterek, döviz kurlarında ve faizlerde son dönemde yaşananların Türkiye ekonomisinin ve Türk özel sektörünün dirayetini ve gücünü bir kez daha kanıtladığını ifade etti. Uğurdağ, bu süreçte kamu ve özel sektörün sorunları birlikte tespit edip, çözümü el birliği ile geliştirmesinin olumlu bulduklarını belirterek, ?Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği sürece aşamayacağımız hiçbir sorun yoktur. Aynı şevk ve heyecanla yekvücut olarak ülkemizi güzel yarınlara taşıyacağımızdan ve bütün sorunların üstesinden geleceğimizden şüphe duymuyoruz? dedi.

Piyasalardaki durgunluktan öncelikli olarak etkilenen mobilya, otomotiv, beyaz eşya ve konut gibi sektörlerin desteklenmesinin iç piyasada yaşanan durgunluğu gidermesi açısından önemli bulduklarını söyleyen Yavuz Uğurdağ, İnegöl´de güçlü bir mobilya sektörü olduğuna dikkat çekti. Yavuz Uğurdağ, katma değeri yüksek olan mobilya sektörün desteklenmesinin Türkiye ekonomisi açısından olumlu sonuçları olacağına vurgu yaptı. İnegöl´ün sağladığı istihdam, yaptığı ihracat, verdiği dış ticaret fazlası ile Türkiye´ye örnek olduğunu belirten Başkan Uğurdağ, ?İnegöl bir sanayi şehridir. Son yıllarda ciddi atılımlar yaparak rakamlarını en üst seviyeye çıkarmış durumdayız. 2017 yılında ilçemizden 378 milyon dolarlık mobilya ihracatı gerçekleştirdik. Bu yıl daha da büyük hedefimiz var? diye konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,06% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2298,04% 0,92
  • Ç. ALTIN

    3855,46% 0,02