Mobilyacıların Avarlar Tepkisi

Mobilyacıların Avarlar Tepkisi

Ertuğrulgazi caddesi esnafıyla Avarla kavşağında açıklama yapan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, ?14 aydır burada eziyet çekiyoruz. Sadece eziyet çekmiyor, ticari kayba uğruyoruz. Bu İnegöl için çok önemli bir cadde. Esnaf arkadaşlarımız ile birlikte ivedilikl

Ertuğrulgazi Caddesi Avarlar Kavşağı mevkiinde hayata geçirilen köprünün transit geçişinin açılmasına rağmen yan yolların henüz trafiğe açılamaması ve son 5-6 gündür çalışmaların durması, bölgedeki mobilyacılarn tepkisine yol açtı. İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ önderliğinde köprüyü inceleyen bölgedeki mobilyacı işadamları, sıkıntılarını dile getirerek yardım istediler.

ERTUĞRULGAZİ NORMAL BİR CADDE DEĞİLDİR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, ?Bugün itibari ile Ertuğrulgazi Caddesi´ndeki esnaflarımız ile birlikte, Avarlar Kavşağı´ndaki son durumu inceledik. Gördük ki transit geçiş sağlandı. Köprü üzerinden transit geçiş sağlandı. Bu İnegöl için gerekli bir yatırımdı. Avarlar Kavşağı çok kalabalık oluyordu. Baktığımızda kavşak aslında çok ciddi ihtiyaçtı. Kavşağımız transit geçişe açıldı. Bursa-Ankara istikametinde yol güzergâhında akış sağlanıyor. Ancak biliyorsunuz Ertuğrulgazi Caddesi, özellikle İnegöl mobilya sektörü için çok önemli bir cadde konumunda. İnegöl´de birçok mobilya firmamızın kendi ürünlerini teşhir etmiş olduğu bir caddemiz. Özellikle toptan anlamında, ihracatçı müşteri anlamında, perakende müşteri anlamında İnegöl´ün can damarı caddelerinden birisi? Köprülü kavşak projesi bundan 14-15 ay önce başladı. Biraz önce ifade ettim, transit geçiş sağlandı ama Ertuğrulgazi Caddesi´nde ve yan yollarda şuan itibari ile çalışmalar tamamlanmamış durumda. 14 ay bu çalışma için ve özellikle Ertuğrulgazi Caddesi için çok uzun bir zaman. Ertuğrulgazi Caddesi normal bir cadde değildir. Ertuğrulgazi Caddesi, İnegöl ekonomisine katkı sağlayan, İnegöl´ün mobilya sanayisine çok ciddi şekilde katkı sağlayan caddelerin başındadır. Bizler Ertuğrulgazi Caddesi´nde faaliyet gösteren esnaflarımızla artık köprülü kavşağın yan yolları ile birlikte, Ertuğrulgazi´ye ve Eskişehir´den gelen müşterilerimizin Ertuğrulgazi´ye giriş yapması anlamında, çift taraflı yan yollarında tamamlanarak, tretuvar çalışmalarının tamamlanıp bir an önce yolun bitirilmesi anlamında burada toplandık.?

DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI

?Bizler burada iyi niyetimiz ile birlikte hem siyasetçilerimize hem de bürokratlarımıza seslenmek istiyoruz. Özellikle bizim işimiz aslında bu değil. Bizim işimiz üretim yapmak, ticaret yapmak, ihracat yapmaktır. Ama işlerin uzamasından dolayı birçok esnaf ticari kayba uğruyor. Özellikle ben buradan Sayın Vekilimize, İlçe Başkanımıza ve yönetimine, Karayolları Müdürü´ne seslenmek istiyorum. Artık bu çalışma çok uzamış durumda. Özellikle yan yolların bağlanması, tretuvar çalışmalarının hızlanması gerekiyor. Biz 14 aydır burada eziyet çekiyoruz. Sadece eziyet çekmiyor, ticari kayba uğruyoruz. Bu İnegöl için çok önemli bir cadde. Esnaf arkadaşlarımız ile birlikte ivedilikle bu sorunun kaldırılmasını istiyoruz. Ben tekrar Sayın Vekilimiz başta olmak üzere, İlçe Başkanımıza ve yöneticilerimize, özellikle Karayolları Müdürümüze seslenerek, artık burada dayanacak gücümüz kalmadı, burası ticari bir cadde, sanayinin can damarı bir cadde. Esnaf arkadaşlarımıza göstermiş oldukları sabırdan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.?

 ÇALIŞMALAR DURDU

?Çalışmalar 5-6 gündür durdu.Ödenek eksikliğimi vardır veya herhangi bir sebep mi vardır bilmiyoruz. Biz yetkililere bu durumu ilettik. Yetkililerin bilgisi var ama bizim amacımızüzüm yemek, üzümü de hep birlikte yemeliyiz. Çünkü burası İnegöl´ün can damarı bir caddesi. İvedilikle sorunun çözülmesi lazım? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32