MOBİLYADA BİR İLK

MOBİLYADA BİR İLK

İGİAD Başkanı Bahadır Bayraktar, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi (UR-GE) kapsamında 02-05 Mart 2014 tarihleri arasında Cezayir’in başkenti Cezayir Algiers Sofitel Hotel’de ilk defa teşhirli mobilya yurt dışı pazarlama heyeti

İGİAD ve İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliğince oluşturulan ‘Marmara Mobilya Birliği Kümelenmesi’ bünyesinde yürütülen ve Ekonomi Bakanlığınca da desteklenen Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi (UR-GE) kapsamında,  02 -05 Mart 2014 tarihleri arasında Cezayir’in başkenti Cezayir Algiers Sofitel Hotel’de ilk defa Teşhirli Mobilya Yurt Dışı Pazarlama Heyeti gerçekleştirildi.

TANITIM VE PAZARLAMA FAALİYETLERİ YAPILDI

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İnegöl Genç İşadamları Derneği (İGİAD) Başkanı Bahadır Bayraktar, tüm Cezayir kapsamında 25 şehirde gerçekleştirilen PR çalışmalarıyla tanıtım ve pazarlama faaliyeti gerçekleştirildiğini belirterek; “Bu çalışma neticesinde Türk Mobilyası Cezayir piyasasında hak ettiği yere ulaşmak için tanıtım ve teşhir imkânı yakalamıştır. Cezayir Büyükelçimiz Sayın Adnan Keçeci tarafından açılışı yapılan etkinliğimiz yaklaşık 300 Cezayirli katılımcı tarafından ziyaret edilmiştir. Etkinliğimiz boyunca yüksek ilgi gösterilmiştir. Ayrıca 250 kişilik öğle yemeği verilmiş ve Cezayir Baş Müşavirimiz Sayın Hasan Aslan tarafından bir konuşma yapılmıştır. Titizlikle yapılan etkin PR çalışması ile toplanan bu veriler, Türk mobilya sektörünün bilgisine sunulacaktır” dedi.

FİRMALARIN BAŞARILI SATIŞLARI MORAL VERDİ

Bundan sonra Cezayir piyasasında yapılacak teşhirli yurtdışı heyetleri için standartlar oluşturulduğunu da dile getiren Bahadır Bayraktar, “Bu etkinlik kapsamında karşılaşılan güçlükler ve piyasanın yapısından kaynaklanan aksaklıklardan gerekli dersler çıkarılarak etkinliklerimiz için ‘Blue Print’ oluşturulmuştur. Katılımcı firmalarımızın etkinlik süresinde yaptıkları başarılı satışlar hepimize moral vermiştir.  Türk kimliğinin ve Türk ürünlerinin en iyi şekilde temsil edilmesi için tüm medya imkanları en etkin şekilde kullanılmıştır. La Tribüne, El Vatan gazetelerine röportaj, Enterprice Ekonomi dergisinde köşe yazısı ve TV haberi olarak yazılı ve görsel medya imkanlarından faydalanılmıştır”dedi.



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22