MOBİLYADAN SONRA KÖFTE FİGÜRÜ

MOBİLYADAN SONRA KÖFTE FİGÜRÜ

Dünyaca ünlü İnegöl köftesinin tanıtımı amacıyla İnegöl Belediyesi tarafından Organize Sanayi Bölgesi kavşağına Köfte figürü konuldu. Figürün 33 bin TL’ye mal olduğu açıklandı.

Dünyaca ünlü İnegöl köftesinin tanıtımı amacıyla İnegöl Belediyesi tarafından Organize Sanayi Bölgesi kavşağına Köfte figürü konuldu. Çatala takılmış İnegöl Köftesi figürünü yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel,  “İlçemizin konumu, tarihi ve sosyal geçmişi herkesçe bilinmektedir. Bununla beraber taşıdığı değerleri, kentimiz yıllarca el üstünde tutmuş ve korumuştur. Ünü ülke geneline yayılmış mobilya ve köfte diyarı İnegöl adıyla anılmamız bundandır. Ülke genelinde, değişik özellikleri ile ön plana çıkan şehirler çeşitli yerlere motif olarak bu tematik figürleri uygulamaktadır. Denizli’nin horoz figürü, Antalya’nın Portakal figürü, Giresun’un Fındık figürü, Zonguldak’ın Kömür figürü ile Bursa’nın Şeftali figürü bunlara örnektir” dedi.  

33 bin TL’ye gerçekleştirildi

İnegöl genelinde şehrin değerlerini yansıtacak temaları 2008 Mart ayında şehrin iki girişine yerleştirdiklerini aktaran Yel, “Avarlar Kavşağındaki figürü Leta Sandalye sponsorluğunda İnegöl Mobilyasının ilk çıkışı olan Sandalye figürü ile değiştirmiştik. OSB kavşağındaki bu alanda ise çatala takılmış İnegöl Köftesi figürünü yerleştiriyoruz. Figür, 70 günde yapıldı. İhaleyi alan Artil Sanatsal firması tarafından 33 bin TL’ye gerçekleştirildi. Temanın ana yola bakan ön kısmı, ‘İnegöl Köftesi’ yazısı yer alacaktır. Köfte figürünün yer aldığı havuzda yaz ayları fıskiyeli su oyunları ile renkli ışık oyunları sürekli olacaktır. Kış aylarında dondan dolayı su fıskiyeleri bu 3 havuzda çalıştırılmayacaktır. İlçemize gelen ziyaretçilere, şehre uğramadan geçen yolcularımıza İnegöl’ün tanıtımını, reklamını bu vesileyle yapmış olacağız” ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07