MOBİLYAKENT A ETABI KURALARI ÇEKİLDİ

MOBİLYAKENT A ETABI KURALARI ÇEKİLDİ

Mobilyakent projesinin A etabında bulunan 47 işyeriyle ilgili kura çekimi Angelacoma Hotel’de gerçekleştirildi.

 

Türkiye mobilyasının kalbi olan İnegöl’de bu unvana yakışır bir yapı olması amacı ile yola çıkılarak yapılan Mobilyakent projesinin A etabında bulunan 47 işyeri için dün saat 14.00’da Angelacoma Hotel’de kura çekimi gerçekleştirildi. Kura çekimi esnasında bir konuşma yapan S.S. İnegöl Mobilya Kent Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Haluk Özbek, “50 üyemizin olduğu Mobilyakent projemizin A etabında bulunan 47 işyeri için kura çekimi yapıyoruz. İnşaatımız başladığından bu yana 1,5 yıl geçti. İnşallah 2014 yılı Nisan ayı içerisinde üyelerimize mağazalarımızı bitmiş olarak teslim etmeyi düşünüyoruz. Kura çekiminde üyelerimizden mobilya kentin üst katında A etabında 50 mağazalık bir alanımızda var. Buraya çok uygun fiyatlarla kiraya vererek gelir elde etmek istiyoruz. Bu kiralama yöntemiyle B etabı da tamamlandığında, A etabında 47+50, B etabında 45+45 olmak üzere mobilya kentte 190 mağaza olacak. İnegöl mobilyasının Türkiye’de iyi yeri var ama bunu dünyada da iyi yerlere taşıma adına gayret göstereceğiz. Mobilyakent, 50-100 yılın proje değil. Öyle kabul edilmemeli. Mobilya kent üyelerimiz İnegöl’deki istihdamın yüzde 50’den fazlasını, üretimin yüzde 60’dan fazlasını yapıyor. Projeyi bütün İnegöl’ün faydasına olan proje olarak düşünmemiz lazım. Ne kadar çok esnaf kardeşimizi bu bünyeye alırsak o kadar iyi olacak. Hepimiz için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

ÜYELERİMİZİN PİYASAYA BİR LİRA BORCU YOK

Mobilyakent projesinin başlangıcından bu güne üyelerinin hiçbirinin piyasaya bir lira borcunun olmadığını belirten Başkan Haluk Özbek, “Yani kooperatifimizin piyasaya borcu yok. Hatta verilmiş kaporalardan dolayı alacağımız olan firmalar var.  Geçen yaşadığımız tatsız hadise tamamen taşeron firmamızın maalesef işçilerini mağdur etmesinden kaynaklanan, bir uygulamadır. Biz taşeron firmamıza parasını ödedik. Vergi borçları varmış. Devlet o yatırdığımız parayı onların vergi borcuna mahsup etti. Üzüldüğüm bir konu. O taşeronumuzun da ciddi emekleri oldu bize. Üretici olmak kolay değil. Bizim maddi, manevi hiçbir sorumluluğumuz yok. İşçilerin son maaşını kendimiz ödedik. Ona karşı biz taşeron firmadan senet aldık. O senetle de karşılık iş yaptıracağız. O insanları mağdur etmedik” şeklinde konuştu.

 

İBADETHANE OLACAK AMA BU KİLİSE DEĞİL

Mobilyakent’in B etabının inşaatı başladığını belirten Haluk Özbek, “B etabımız da 2015 yılı Nisan ayında tamamlanacak. Oteli de İnegöllü olan ama Amerika’da yaşayan bir yatırımcımıza sattık. İbadethanemiz olacak. Ama ibadethane kilise değil. Böyle bir tabir olamaz. Yabancıların gelip de kendine ait dua edebileceği bir oda yapacağız. Kilise asla yok.

Resmi açılışımızı B etabıyla birleştirebiliriz. Hükümet tarafından bir tarih belirlenecek, ona göre açılışını yapacağız” dedi.

 

MOBİLYA AVM’NİN DEĞERİ 500 MİLYON TL

A etabının maliyetinin 65 milyon TL olduğunu, projenin tamamının ise 120 Milyon TL olduğunu belirten Özbek, “Yatırım değerinin üç katı üstünde ekspertiz değeri çıktı. Tüm AVM’ye bir yatırım şirketi 500 milyon TL değer biçti. İnegöl’ün değeri oldu” diye konuştu.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00