www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MODEF EXPO ULUSLARARASI TAKVİME GİRDİ

MODEF EXPO ULUSLARARASI TAKVİME GİRDİ

Bu yıl 32'ncisi düzenlenecek MODEF EXPO'nun 2015 yılından itibaren, uluslararası fuar statüsü alacağı ve uluslararası fuar takvimine gireceği açıklandı.

ULUSLARARASI STATÜ KAZANDI

• 4-8 tarihlerinde düzenlenecek MODEF EXPO Mobilya Ve Dekorasyon Fuarına ilişkin basın toplantısı düzenleyen İnegöl Belediye Başkanı ve MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Alinur Aktaş, MODEF EXPO`nun Uluslararası Fuar Takvimi’nde yer alması için girişimlerde bulunulduğunu belirterek, “Gerekli tüm doküman ve evraklar yeminli mali müşavir onayı ile TOBB Fuarlar Müdürlüğüne iletildi. MODEF EXPO, 2015 yılından itibaren hem Uluslararası Fuar statüsüne girecek, hem de Uluslararası Fuar Takvimi’ne girmiş olacak” şeklinde konuştu.

 4-8 Ekim tarihinde açılacak MODEF EXPO fuarına ilişkin fuar merkezinde MODEF yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen İnegöl Belediye Başkanı ve MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Alinur Aktaş, EXPO fuarıyla ilgili müjdeyi verdi.

 HEDEFLENEN ZİYARETÇİ SAYISI: 20 BİN

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Allah nasip ederse 4-8 Kasım tarihleri arasında 32’nci MODEF EXPO’yu icra edeceğiz. EXPO olması hasebi ile yoğun tanıtım çalışmalarının yapılması nedeni ile çok hareketli geçmesini düşündüğümüz sektöre ve dolayısı ile İnegöl mobilya sanayine ciddi katkıları olacağını düşündüğümüz fuarın arifesindeyiz. Gerçekleştireceğimiz fuarın hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan temenni ediyoruz. Tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, MODEF’teki yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten çok iyi hazırlandık, önemli çalışmalar yaptık. Fuarımızı direk ziyaret etmiş olan profesyonel ziyaretçilerimize birebir 7 bin davetiye dağıtımı yapıldı. Türkiye genelinde Google Source arama motorunda ilk 5’te fuarımızın görsellerini ve reklam çalışmalarını yürüttük. Birebir bin 300 yurtdışı müşterisi ile kontakta bulunup alıcı desteğimizi fuara getireceğiz ve böylelikle bu sene diğer alıcılar ile beraber 3 bin 500 civarında yabancı misafiri burada ağırlamayı düşünüyoruz. Toplamda ise 18 bin ile 20 bin arasında ziyaretçiye ulaşacağımızı düşünüyorum. İlk kez Türkcell ile işbirliği içerisine girerek toplamda 60 bin Türkcell kurumsal kullanıcısına hedef odaklı SMS’ler gönderilmesini sağladık. Yurtdışı reklam bütçemizi yüzde 40 arttırarak Ortadoğu, Avrupa ve Balkanlarda gazete, dergi ve internet reklamları verdik. Yurtdışı alıcıların geleceği ülkelerdeki bakanlar ve Ticaret Sanayi Odalarının başkanları ile gerekli görüşmeleri yaparak açılışımızda bulunmaları için davet ettik. Gelecek olanların Ticaret ve Sanayi Odası başkanları bizzat bizimle irtibata geçtiler. Bu yıl Ekonomi Bakanlığı ve İhracatçılar Birliği ile Alım Heyeti konusunda daha kapsamlı çalışmalarda bulunduk. Bunun neticesinde fuarımızın 2. günü MODEF Fuarcılık tarafından hazırlanan, MODEF Fuarcılık toplantı odasında bitubi görüşmelerinin yapılacağı alanlar hazırlandı. Ben fuara katılan bütün firmalardan rica ediyorum. Bakanlık da işin bu kısmını önemsiyor. Firmalarımızın dış ticaret sorumluları yetkililerinin 2. günü burada yer almalarını istiyoruz. Çünkü bakanlıkta bu işin kısmını önemsiyor. Alacağımız destekler açısından bu çalışmaya arkadaşlarımızın katılmasının çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.

 3 ÜLKEYİ DAHA BÜNYESİNE KATTI

MODEF EXPO’nun 3 ülkeyi daha bünyesine kattığını belirten Başkan Aktaş, “Bu yıl toplamda 40 acentemiz ile yıl içerisinde Katar, Kazakistan ve Dubai’ye yapılan ziyaretler ile 65 ülkeye ev sahipliği yapan MODEF EXPO, 3 ülkeyi daha bünyesine katarak katılımcılarımızın ürettiklerine hitap eden alıcıya ulaşmaları sağlanmaktadır. İnşallah bu yıl geçen yılın üzerine koyarak ve gerçekten daha iyi sonuçlar elde ederek, üreticilerimizin daha iyi neticeler elde etmesini sağlayarak yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 MODEF EXPO DA TAKVİME GİRDİ

Uluslararası Fuar Takvimi’nde yer alınması noktasında girişimlerde bulunmuş olduklarını hatırlatan Başkan Aktaş, “Gerekli tüm doküman ve evraklar yeminli mali müşavir onayı ile TOBB Fuarlar Müdürlüğüne iletildi ve MODEF EXPO, 2015 yılından itibaren hem Uluslararası Fuar statüsüne girecek hem de Uluslararası Fuar Takvimi’ne girmiş olacak. Ayrıca yine İNTARF’ın da MODEF çatısı altında yapılacağını daha önceden söylemiştik. Önümüzdeki yıldan itibaren bu şekilde icra edilecek” diye konuştu.

 REKLAM BOMBARDIMANI

Tanıtım çalışmalarının sürdüğünü aktaran Aktaş, “Bütün televizyonlarda, radyolarda, gazetelerde ki, bu özellikle bu haftadan itibaren çok yoğun bir şekilde sürdürülecek, tabiri yerinde ise bombardıman yapılacak ve 32. MODEF EXPO’nun tanıtım ve lansmanı yapılacak. Kendim de Perşembe ve Cuma günü İstanbul’da Ulusal kanalları ziyaret edip bizzat MODEF EXPO’ya davet edeceğim, bununla alakalı bilgilendirmeler yapacağım ve fuarımızın daha etkin, daha verimli geçmesi adına büyük bir gayret içerisinde olacağız. Bu yıl reklam bütçemizi arttırdık. Yoğun bir şekilde reklam çalışmamız olacak” ifadelerini kullandı.

 AÇILIŞTA SÜRPRİZLER OLACAK

Portatif alanı kurarak firma katılımının artmasını desteklediklerini belirten Aktaş, “160 civarında katılımcımız söz konusu. 24 bin 500 metrekarelik alanımıza 3 bin 250 metrekarelik portatif çadır alanı geldi. Toplamda 28 dönüm civarında bir kapalı alanda yaklaşık 160 firmamız ile boy göstereceğiz. EXPO’ya yönelik çalışma olacağı için arkadaşlarımız büyük bir gayret ile dışarıdan gelen alıcıların buradaki stantlarda firmalar ile buluşmalarını sağlayacaklar. Benim özellikle ricam, her stant sahibinin muhakkak suretle hazır bir şekilde beklemesi, bu noktada gerekli hazırlıkları yapması ve dediğimiz saate kadar bütün stantlar ile ilgili çalışmaların bitirilmiş olmasıdır. Dolayısı ile daha kaliteli bir iş çıkarabilmek adına da hem standın zamanında hazırlanmasını hem de stantta katalogu ile firma yetkilisinin bulunması ile özellikle yabancı dil noktasında dış ticaretçi noktasında hazırlıklı olunması ile İnegöl adına daha kaliteli ve daha kazançlı bir durumun ortaya çıkacağını hatırlatmak istiyorum. Hazırız ve inşallah göreceksiniz Türkiye’nin İstanbul’dan sonra 2’nci büyük fuarı olan İnegöl Mobilya Fuarı’nın ne hale geldiğini, neler olduğunu hep beraber göreceğiz. Dünyanın krizi konuştuğu, Ortadoğu’daki sıkıntılara, Avrupa’daki sıkıntılara ve durağanlığa rağmen, İnegöl’ün ve Türkiye’nin neler başardığını inşallah burada hep birlikte göstereceğiz. Açılışa dair henüz netleşmediği için Bakan veya yetkili noktasında bir bilgi veremiyorum ama özellikle açılış organizasyonumuz ile alakalı o klasik konuşmaları biraz daha azaltarak farklı 1-2 aktivitemiz olsun istiyoruz. Bu noktada yaptığımız bazı çalışmalar var. İnşallah açılış günü sürpriz olarak onları da orada görmüş olacaksınız” dedi.

 YENİ FUAR 2016 MODEF EXPO’YA YETİŞECEK

Fuar alanımızın misyonunu tamamladığını belirten Aktaş, “İnegöl’ün yeni bir fuar alanına ihtiyacı var. Bunu bizler de mobilyacılarımız da dile getiriyor, MODEF olarak da zikrediyoruz. Onunla alakalı çalışmalarımız da devam ediyor. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. İnegöl, Bursa-Ankara Karayolu üzerinde MODEF çatısı altında kendine yakışan fuarı yapacaktır. Onunla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız İnegöl’de son katıldığı toplantıda da ifade ettiler, inşallah bu çalışmamıza rakamsal anlamda destek verecekler ve İnegöl olarak biz, birçok ilki başardığımız gibi güzel bir fuar alanının İnegöl mobilyasına vizyon katması adına hazırlığını hep birlikte yapıp 2016 yılı içerisindeki MODEF EXPO’yu o fuar alanında icra etmek istiyoruz. Olmaması için hiçbir gerekçe yok. Bütün çalışmalarımız bu doğrultuda. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00