www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MODEF KAPILARINI AÇIYOR

MODEF KAPILARINI AÇIYOR

31. İnegöl Mobilya ve Dekorasyon Fuarı, bugün kapılarını ziyaretçilerine açacak.

İnegöl’ün dünyaya açılan kapısı MODEF, 31’inci kez ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Mobilya ve Dekorasyon Fuarı, bugün saat 14.00’da fuar alanında yapılacak törenle kapılarını açacak. Daha önce yapılan açıklamalarda programında önemli bir değişiklik olmazsa açılış törenine katılacağı bildirilen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin ise bugünkü yoğun programı, partisinin grup toplantısı ve yurt dışından gelecek siyasi heyetler nedeni ile MODEF açılışına katılamayacağı öğrenildi. Açılışta İnegöl ve Bursa protokolü yerini alacak.

 

ANA GİRİŞ ÇADIRDAN

178 firmanın stant kuracağı fuarda bu yıl farklı uygulamalar da olacak. Bir önceki fuarda katılımcıların fazla ve stant alanlarının yetersiz olması nedeni ile kurulan çadır bölümü yeniden olacak. Ancak, Kasım fuarında çadır katılımcılarının bu bölüme ziyaretçilerin çok fazla rağbet göstermediği eleştirileri üzerine MODEF yönetimi yeni bir uygulama başlatacak. Fuarın ana girişi çadır bölümünde yapılacak. Böylece, fuara gelen herkes çadır bölümünü de ziyaret etmiş olacak.

 

KATALOG DAĞITIMI DEVAM EDECEK

Fuarlara farklı sebeplerden dolayı katılamayan firmalar için İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası’nın bir süredir uyguladığı katalog dağıtım etkinliği, bu fuarda da devam edecek. Mobilyacılar Odası, bir süre önce kayıtlarını aldığı firmaların kataloglarını MODEF fuarına gelen ziyaretçilere dağıtacak.

 

DÜNYA STANDARTLARINDA STANTLAR VAR

Öte yandan, fuar öncesi Belediye Başkanı Alinur Aktaş bir açıklama yaptı. Türkiye’deki birçok ilden büyük olan, gerçekleştirdiği atılım ve yatırımlarla daha da modernleşen ve gelişen İnegöl’de bir fuar coşkusunu daha hep birlikte yaşayacağımızı belirten Aktaş, “İnegöl’ün ülke gündeminde bu kadar bilinirliğinin fazla olmasında hiç kuşku yok ki, yerel idarecilerinin ve girişimci ruha sahip insanının büyük etkisi var. Tarım, turizm ve ekonomik alanlarda hızla gelişen şehrimiz; hiç kuşku yok ki Mobilyada kendini kanıtlamıştır. Mobilya konusunda ülkemize örnek olacak ilkleri gerçekleştiriyoruz. İşte; ilk ilçe ihtisas OSB olan İnegöl Mobilya ve Ağaç İşleri İhtisas OSB, yine Türkiye’nin ilk uluslar arası mobilya test laboratuarı TÜV Rheinland bunun en büyük göstergelerindendir. Fuarımız gezildiğinde görülecektir ki; firmalarımız, stant tasarımları ve uygulamaları ile birbirleri ile yarışır ve diğer şehirlere model olacak durumdadır. Dünya standartlarında stant tasarımlarına sahibiz. Her yeni MODEF’te firmalarımızın yaptıkları Ar-Ge ve pazarlamanın, yeni tasarım ve uygulamaların örneklerine şahit oluyoruz. Bu durum İnegöl Mobilyacısı’nın coşku, heyecan ve atılımını daha da kamçılamaktadır. Bu yönüyle; İnegöl Mobilyası, Türk mobilya sektörünün belirleyici unsuru olmaya devam edecektir. İnegöl Mobilyası Bir Dünya Markası olarak Dünyaya açılmış ve açılmaya da devam edecektir. Ülkemizin ekonomik direnci, dünya ülkelerinde sahip olduğu güç ve dik duruşu ortadadır. Ülkemiz her alanda Dünya ülkeleri üzerindeki hâkimiyetini gün geçtikçe artırmaktadır. Ülkemizin her alandaki bu başarısını İnegöl’de de gösteriyoruz. MODEF Fuarlarımız bu direncin kentimizdeki en güzel örneğidir” dedi.

 

YAPILAN TANITIM ÇALIŞMALARI

MODEF fuarını etkin kılmak adına hazırlık kapsamında gereken her şeyi yaptıklarını da vurgulayan Başkan Aktaş, şöyle devam etti: “Bu bağlamda sizlere 2014 Nisan fuarı için yapılan çalışmaların ilklerinden bahsetmek istiyorum. Öncelikle 2013 Kasım fuarında gerçekleştirdiğimiz portatif alanı MODEF 2014’ Nisan fuarı için de gerçekleştirerek, 178 sektör temsilcisi firmayı fuarımızda yer verdik. Fuarımızı direk ziyaret etmiş olan profesyonel ziyaretçilerimizin yıl içerisinde profillerini değerlendirip datamıza ekleyerek, 10 bin kişiye birebir VIP davetiye dağıtımı yaptık.  Değerlendirmiş olduğumuz bu profilleri kategorize ederek, bayanlara yönelik olarak Vahe Kılıçarslan ile ‘Dekodizayn’ programı erkek müşteri profiline yönelik olarak ise Mesut Yar ile ‘Burada Laf Çok’ programına sponsorluk gerçekleştirerek her iki segmente yönelik çalışma yaptık. Fuarımızı ziyaret eden 81 ilin analizini yapıp daha az ziyarette bulunan illerimiz olan Adana, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kahramanmaraş, Konya, Malatya, Mersin, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon illerinin en güçlü yerel gazete ve radyolarında ayrıca bu illerin mobilya showroomlarının olduğu alanlarda toplamda 200 adet Bilboardda Modef Nisan fuarımızın reklam ve tanıtımını yaptık. Marie Claire Maison, Evim, House, Beautıful, Sea Life dergilerinde aylık reklam çalışmaları ve tüm İDO Seyahatlerindeki TV’lerin yayın akışlarında Nisan Fuarımızı tanıttık. Türkiye genelinde yine ilk kez Google Search arama motorunda ilk beşte fuarımızın görsellerini ve reklam çalışmalarını yürüttük. Ve bunun meyvelerini fuara bir hafta kala www.modef.com.tr internet sitemizden sitemizi toplamda 1 ayda ziyaret edenlerin resmi sayısı 25 bin 244’e ulaşmış bulunduğunu gördük. İlk kez Nisan fuar katılımcılarımıza özel İhracat ile ilgili destek verme adına Katar’da ikili iş görüşmeleri yaptırdık ki giden firmalarımızı Katar’da 52 Katar mobilya firması ile tanıştırdık. Özetle; artık fuar organizasyonunda da marka olma yolunda ilerleyen MODEF Nisan fuarımız kapılarını tüm Türkiye’ye ve dünyaya yarın açacaktır.”

 

BAKAN KATILAMAYACAK

Alinur Aktaş, daha önce AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin tarafından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin açılışa katılma ihtimali olduğuna ilişkin bilgi verdiğini de hatırlatarak; “Ancak kendileri son anda çıkan bir programından dolayı açılışa teşrif edemeyeceklerini, katılımcılarımıza hayırlı ve bol kazançlı fuar geçirmeleri temennisini ilettiler. Yarın saat 14.00’te Bursa Valimiz Sayın Münir Karaloğlu, Bursa Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Şahin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’nin teşrifleri ile gerçekleştireceğimiz açılışımıza, tüm sektör temsilcilerini ve tüm hemşerilerimizi davet ediyor, hayırlı iş ve bol kazançlı bir fuar olmasını temenni ediyorum” dedi.



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36