www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MODERN ÇAĞIN AKINCILARI

MODERN ÇAĞIN AKINCILARI

MODEF Fuarcılık organizasyonu ile Johannesburg´taki B2B görüşmelerine katılan Kaymakam Ali Akça, İnegöllü mobilyacıları akıncılara benzetti.

İnegöllü mobilya üreticilerinin yeni pazarlara açılması için MODEF Fuarcılık tarafından organize edilen ikili iş görüşmesi (B2B) organizasyonlarının sonuncusu Güney Afrika´nın Johannesburg kentinde gerçekleşti. Organizasyon kapsamında 20 İnegöllü firma ürünlerini ve firmalarını Güney Afrikalı muhataplarına tanıtma fırsatı buldular.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, İnegöl Kaymakamı Ali Akça, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, İnegöl MÜSİAD Başkanı Halil Malkaç ve Mobiliyum AVM Başkanı Talha Timurhan´ın da katıldığı programda ikili iş görüşmeleri, finans kuruluşları ile görüşmeler ve Pazar araştırmasına dönük mağaza ziyaretleri olduğunu belirten Uğurdağ  ?İnegöl olarak sergilediğimiz bu birlik beraberlik sektörümüz açısından çok önemli. Biz bugüne kadar birlikte hareket ederek bir yerlere geldik. Bundan sonra daha fazla birliktelik göstermemiz lazım. Ben bu seyahatimizde bizleri yalnız bırakmayan misafirlerimize teşekkür etmek istiyorum. Bu birliktelik bizleri daha da motive etti? dedi.

UZUN SÜREDİR İNCELEDİĞİMİZ BİR PAZAR

Organizasyon ile alakalı bilgi veren MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ ?Bildiğiniz gibi MODEF Fuarcılık şirketi İnegöl için sadece fuar organize eden bir şirketten çok daha fazlasını ifade ediyor. Biz MODEF çatısı altında İnegöl Mobilyasının reklamını yapmak, eğitim kurumlarının ihtiyaçlarını karşılamak, mobilyacımıza yeni pazarlar bulmak gibi pek çok çalışma yapıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında bugün Güney Afrika´da Johannesburg´tayız. MODEF olarak daha önce Güney Afrika´da, Fas´ta bu tip organizasyonları gerçekleştirmiştik ve verim almıştık. Amacımız Güney Afrika pazarına da üreticilerimizin giriş yapabilmesine yardımcı olmak. 20 üretici firmamız bizlerle beraber bu çalışmaya katıldılar. Güney Afrika, Afrika Kıtası´nın en gelişmiş ülkesi durumunda. Gerek bankacılık sistemlerinin oturmuşluğu gerek ticaret hacmi olarak bizim uzun süredir incelediğimiz bir pazar. İnşallah burada yapacağımız bu çalışmadan sonra MODEF Expo fuarımıza Güney Afrikalı misafirlerimizi getireceğiz ve ticaretin oluşması için üreticimize elimizden gelen desteği vereceğiz? şeklinde konuştu.

MODERN ÇAĞIN AKINCILARI

Kaymakam Ali Akça ise, ?İnegöllü mobilyacıların ihracat çalışmalarını ve bu çalışmalara verdikleri önemi biliyor ve takip ediyorum. Bu organizasyon, benim katıldığım ilk organizasyon oldu ve açıkçası beni gururlandırdı. Mobilyacılarımız kendi ihracatını arttırmak için büyük çaba harcıyor. Bizlere düşen de bu çabalara destek vermektir. Mobilyacı kardeşlerimizi akıncılara benzetiyorum. Akıncılar fetih kültürünün temsilcileridir. Modern zamanda mobilyacı kardeşlerimiz de, ekonomik fetih için Güney Afrika yollarına düşmüşlerdir. Bu gezide onlara eşlik etmek ve onlarla birlikte olmak benim için de büyük bir mutluluk olmuştur? diye konuştu.

DÜNYAYI KARIŞ KARIŞ GEZİYORUZ

Son olarak konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, hükümet olarak ilk günden bu yana üreticinin yanında olduklarını belirterek, ?AK Parti iktidarı üreticiyi teşvik eden, istihdamı teşvik eden bir hükümet olarak bugüne kadar icraatlarını gerçekleştirdi. AK Parti iktidara geldiğinde 31 milyar dolar olan ihracat şuan 142 milyar dolara geldi. Bu yükseliş bizim ihracatçıya verdiğimiz desteğinde bir göstergesi aslında. Bugün burada İnegöllü mobilya üreticisi arkadaşlarımla birlikte olmak ayrıca bizi mutlu eden bir resim. İnegöllü mobilya sanayicisi dünyayı karış karış geziyor ve ihracatını arttırmaya, pazarlarını çeşitlendirmeye çalışıyor. Biz de üreticimizin yanında oluyoruz? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36