www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Motosiklet sürücülerine sıkı takip

Motosiklet sürücülerine sıkı takip

Şehrin ana arterlerinde yapılan uygulamalarda kurallara uymayan araç sürücülerine ceza yağıyor.

Gün içerisinde şehir merkezinde uygulamalar yapan İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, denetimlerde motosikletleri en ince ayrıntısına kadar inceliyor.

Ehliyetten, sürücünün kaskına kadar kontrol eden trafik ekipleri, ehliyetsiz, ruhsatsız, plakasız ve şasi numarası olmayan motosikletleri trafikten men ediyor. Ekipler, özellikle meydana gelebilecek kazalara yönelik motosikletler üzerinde titizlikle çalışan, son günlerde ciddi oranda artış gösteren motosiklet hırsızlığının da önüne geçmeyi hedefliyor. Evrakları eksik olan motosikletler trafikten men edilirken, ehliyetsiz sürücüler hakkında da gerekli cezai işlem uygulanıyor.

Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği ekipleri kuş uçurtmadılar. Denetimlerde onlarca motosiklet denetlendi. Ruhsatsız, plakasız ve şasi numarası olmayan muayenesi yapılmamış motosikletler trafikten men edilirken, motosiklet sürücülerine yetersiz ehliyet ve kurallara uymadıkları gerekçesiyle cezai işlem uygulandı.

Uygulamalar da vatandaşın yoğun şikayeti olan abartı egzozlu araç ve motorlar da gözden kaçmıyor. Akşam ve gündüz saatlerinde şehrin önemli noktalarında uygulama yapan emniyet ekiplerinin kuralsız sürücülere yönelik uygulamalarının devam edeceği öğrenildi.

Ankara Caddesi üzerinde yapılan uygulamada polisin çevirdi motosiklet sürücüsü, polislere saldırınca gözaltına alındı. Trafik ekibi Y.D. yönetimindeki motosikleti durdurdu. Motosiklet üzerinde yapılan incelemede tescilsiz olduğu ortaya çıktı. Motosikletini kaçırmaya ve yakmaya çalışırken polislere hakaret eden sürücüsü, ekipler tarafından etkisiz hale getirilerek karakola götürüldü.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19