www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MOTOSİKLETİ BAĞLANINCA İNTİHARA KALKIŞTI

MOTOSİKLETİ BAĞLANINCA İNTİHARA KALKIŞTI

Ehliyeti olmadığı için trafik ekipleri tarafından motosikleti bağlanan sürücü, canına kıymak istedi. 20 metrelik çınar ağacına çıkan şahıs tüm çabalara rağmen ikna edilemeyince, polis bağlanarak otoparka götürülen motosikleti geri getirmek zorunda kaldı.

Edinilen bilgiye göre olay, dün saat 20.00 sıralarında Mahmudiye Mahallesi Kasımefendi Caddesi üzerinde meydana geldi. Emniyet ekiplerinin yaptığı motosiklet uygulaması sırasında, Mustafa A, (33) isimli şahıs 31 LV 581 plakalı motosikleti ile trafik ekiplerince durduruldu. Ehliyeti olmayan sürücüye polisler ceza yazıp motosikletini de bağlamak istedi. Bir süre polislerle tartışan şahıs, motosikletinin bağlanmasına engel olamadı.

MOTOSİKLETİ BAĞLANDIĞI İÇİN İNTİHAR ETMEK İSTEDİ

Motosiklet kurtarıcıya konup otoparka çekilince sinirlenen ve polislerle kavgaya tutuşan Mutafa A., çevredekilerin de yardımıyla uzaklaştırılmak istendi. Yakındaki bir tekel bayisine gidip alkol alan şahıs, uygulama yapılan yere yeniden gelip 20 metre yüksekliğindeki çınar ağacına tırmanmaya başladı. Durumu fark eden vatandaşlar, emniyet ve itfaiyeye haber verdi. Ağacın zirvesine kadar çıkan Mustafa A, motosikleti gelmezse aşağıya atlayacağını söyledi.

AĞACIN DALLARINI KIRIP YERE ATTI

Emniyet ve itfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine gelirken, olası bir yaralanmaya karşı 112 acil servis ekipleri de olay yerinde hazır bekletildi. Polisler çınar ağacına çıkan şahsı ikna etmek için ilk önce aşağıdan çağrılarda bulunarak aşağıya inmesini istedi. Ancak Mustafa A. aşağıya inmemekte kararlıydı. Motosikletinin bağlandığını ve kendisine ceza yazıldığını belirten şahıs, kendisini aşağıya atacağını söyledi. Bu sırada ağacın dallarını da kırarak aşağıya atan Mustafa A, polise ve çevrede toplanan kalabalığa da tepki gösterdi.

 

İKNA EDİLMEK İSTENİNCE KIZIP ZİRVEYE TIRMANDI

Ağaçta alkol de alan şahıs aşağıdan yapılan çağrılarla ikna edilemeyince, polis çareyi ağaca çıkmakta buldu. İnegöl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli baş polis Ahmet Kurt, itfaiyenin merdivenli aracına binerek Mustafa A’nın yanına çıktı. Aşağıya indirilmek istenince çılgına dönen şahıs, bu defa hayatını riske atıp ağacın en zirve dalına kadar tırmandı. Kırılan dallara aldırmadan tırmanmaya devam eden Mustafa A’nın çıktığı noktaya itfaiyenin merdivenli aracı dahi ulaşamakta güçlük çekti.

 

AĞAÇTAN BİRA ŞİŞESİ FIRLATTI

Yaklaşık 1 buçuk saat baş polis Ahmet Kurt ve yanındaki bir görevli, ağaçtan inmemek için direnen şahsı ikna etmek için çabaladı. Bu sırada cadde de trafiğe kapatılmak zorunda kaldı. İtfaiye ekipleri ağacın altına hava yastığı açtı. Hava yastığı açılmasına da sinirlenen şahıs, itfaiyeye bağırıp hava yastığının kaldırılmasını istedi. Bu sırada görüntü alan basın mensuplarını da es geçmeyen Mustara A, önce elindeki bira şişesinin içerisinde bulunan alkolü yukarıdan aşağıya döktü, ardından da şişeyi gazetecilerin bulunduğu kalabalığa fırlattı. Polis, ağaçtaki şahsın tehlikeli hareketleri nedeni ile güvenlik çemberini genişletmek zorunda kaldı.

BAHATTİN KORKMAZ İKNA ETMEK İÇİN AĞACA ÇIKTI

Tüm çabalara rağmen aşağıya inmeye ikna edilemeyen ve çevreye tehditler savuran Mustafa A., motosikleti gelmeden inmeyeceğini söyledi. Bu sırada İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz da olay yerine geldi. Korkmaz, vatandaşa aşağıya inmesi yönünde çağrılarda bulundu. Sesini duyurmakta güçlük çeken Korkmaz, başarılı olamayınca bu defa itfaiyenin merdivenli aracına tırmandı. Mustafa A’ya motosikletini geri vereceğini söyleyen Bahattin Korkmaz, “Benim sözüm senettir. İn aşağıya motosikletini getireceğiz” diye seslendi. Mustafa A ise motosikleti gelmeden inmeyeceğini belirtip yeniden yukarı doğru tırmanmaya ve ağacın dallarını kırıp aşağıya atmaya devam etti. Çılgına dönmüş vatandaşı ikna edemeyen Bahattin Korkmaz, daha sonra aşağıya inmek zorunda kaldı.

 

POLİS BAĞLANAN MOTOSİKLETİ GERİ GETİRDİ

Yetkililer, aralarında yaptıkları görüşmeler neticesinde kendisini aşağıya atmakla tehdit eden Mustafa A’yı indirmek için motosikleti olay yerine getirme kararı aldılar. 2 buçuk saat önce trafik ekipleri tarafından bağlanarak otoparka çekilen motosiklet, yine kurtarıcı yardımıyla otoparktan alınıp olay yerine geri getirildi. Motosikletinin gelmesiyle birlikte aşağıya inmeye ikna olan Mustafa A., bu defa da itfaiyenin yardım talebini kabul etmedi. Kendi çıktığı yerden inmek isteyen şahıs için yine baş polis Ahmet Kurt devreye girdi. İtfaiye aracının merdivenine alınan Mustafa A. Aşağıya indirildiği sırada da ağacın dallarını kırarak aşağıya attı.

 

İTFAİYE ARACINDA ARBEDE

Aşağıya indiği sırada gazetecilerin kendisini fotoğrafladığını fark eden Mustafa A, itfaiye aracının sepetinde görevlilerle kısa süreli arbede yaşadı. Merdiven aşağıya indirildiği sırada Mustafa A. hemen araçtan aşağıya atlayıp kalabalığın içerisine daldı. Burada vatandaşlara saldırmak isteyen şahsı polisler güçlükle tuttu. Mustafa A., kalabalığın arasında ekip arabasına bindirilerek, önce sağlık kontrolü için İnegöl Devlet Hastanesi acil servisine, ardından da karakola götürüldü.

 

MOTOSİKLET YENİDEN OTOPRKA ÇEKİLDİ

Mustafa A’yı aşağıya indirmek için olay yerine getirilen motosiklet ise kurtarıcı yardımıyla yeniden otoparka götürüldü.

 

Olay sonrası itfaiye ekipleri çevrede kırılan dalları temizlerken, meraklı kalabalık ise emniyet ekiplerince dağıtıldı.



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00