Motosikletlere Sıkı Denetim

Motosikletlere Sıkı Denetim

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, yaz mevsiminin başlamasıyla beraber trafiğe çıkan motosikletlere yönelik denetimlerini arttırdı.

Son günlerde yüksek ses çıkaran, hız yaparak trafiği tehlikeye düşüren motosiklet sürücüleri ile ilgili artan ihbarlar üzerine harekete geçen İlçe Emniyet Müdürlüğü denetimlerini sıklaştırdı. İlkbahar, yaz ve sonbahar mevsimlerinde İnegöl´ün vazgeçilmez ulaşım aracı olan motosikletlerin trafikte yer alması ile olası kazaların önüne geçebilmek, can ve mal kayıplarını önlemek için alarma geçen Emniyet ekipleri, sürücülere yönelik kapsamlı uygulamalar yapıyor.Gün içerisinde şehir merkezinde uygulamalar yapan İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, denetimlerde motosikletleri en ince ayrıntısına kadar inceliyor.

HIRSIZLIKLARIN ÖNÜNE GEÇİLMEK İSTENİYOR

Ehliyetten, sürücünün kaskına kadar kontrol eden trafik ekipleri, ehliyetsiz, ruhsatsız, plakasız ve şasi numarası olmayan motosikletleri trafikten men ediyorlar. Ekipler, özellikle meydana gelebilecek kazalara yönelik motosikletler üzerinde titizlikle çalışan, son günlerde ciddi oranda artış gösteren motosiklet hırsızlığının da önüne geçmeyi hedefliyor. Evrakları eksik olan motosikletler trafikten men edilirken, ehliyetsiz sürücüler hakkında da gerekli cezai işlem uygulanıyor.

CEZA YAĞDI

Geçtiğimiz akşam Önleyici Hizmetler Büro Amirliği ve Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği ekipleri Ahmet Akyollu Caddesi üzerinde uygulama yaptılar. Uygulamalarda polisten motosikletleri ile kaçan sürücüler de ekiplerin ara sokaklarda aldıkları önlemlerde yakalandılar. İki günlük uygulamada onlarca motosiklet denetlendi. Ruhsatsız, plakasız ve şasi numarası olmayan muayenesi yapılmamış motosikletler trafikten men edilirken, motosiklet sürücülerine yetersiz ehliyet ve kurallara uymadıkları gerekçesiyle cezai işlem uygulandı.Önceki akşam yapılan uygulamada bir motosiklet trafikten men edildi.

Uygulamaların devam edeceği öğrenildi.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07