www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

MTV´de Adalet İstiyoruz

MTV´de Adalet İstiyoruz

İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, Maliye Bakanı Naci Ağbal´ın kanundaki tanımdan kaynaklı olarak minibüslerden alınan otobüs vergisinin sona ermesi için TBMM´ye verilen kanun teklifinin minibüsçü esnafı adına sevindirici olduğunu belirtti.

MTV Kanununda gerekli değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifinin son torba yasa ile TBMM´ye gönderilmesi ile bir haksızlığın ortadan kaldırılacağının altını çizen Başkan Bahattin Korkmaz, ?Konuyla ilgili biz federasyona birkaç sefer gittik. En son geçtiğimiz günlerde Ankara´da yapılan toplantı da Federasyon Başkanımızla bu konuyu görüştük. Akabinde başkanımız konuyu Maliye Bakanı Naci Ağbal´a iletti. Yeni yapılacak düzenleme ile her araç sahibi, ruhsatında ne yazıyorsa onun vergisini ödeyecek. Şöyle ki; 10 koltuğu olan araçlar otomobil sayılması gerekirken minibüs kabul ediliyor ve 4.300 TL´ye varan tutarda MTV ödemesi gerekirken 888 TL vergi ödüyorlar. Bu araçları çoğunlukla taksi ruhsatı olmayan korsan taksiciler kullanırken vergi mükellefi olan ruhsatlı minibüsler de tersine cezalandırılarak otobüs vergisi ödüyor. Konunun TBMM´ye sevk edilerek yeni torba yasaya dâhil edilmesi ile haksız bir uygulamadan vazgeçiliyor? dedi.

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİNDE ADALET SAĞLANACAK

Yapılacak değişiklikle motorlu taşıtlar vergisinde adaletin sağlanacağının altını çizen Korkmaz, ?Ruhsatında minibüs yazan aracın, sigortası minibüs olarak ödeniyor, vergi mükellefiyeti dahi minibüsçü olarak açılıyor. Ancak iş vergi ödemeye gelince otobüs vergisi ödeniyor. Bu çelişkiyi esnafımıza anlatmakta güçlük çekiyorduk. Yeni düzenleme ile bu haksız ve adil olmayan sistem düzeltiliyor. Düzenlemede emeği geçen başta Federasyon Başkanımız ve Maliye Bakanımız olmak üzere katkısı olan herkese camiamız adına teşekkür ederim? şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Şerif GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29