www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MTV´deki Artış 2. Eli Hareketlendirdi

MTV´deki Artış 2. Eli Hareketlendirdi

İnegöl Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi Başkanı Serhat Erezsert, sıfır araçlara yılbaşında sonra yapılacak olan Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) zammının ikinci el otomobil piyasasını hareketlendirdiğini ifade etti.

MTV zammının ikinci el araç piyasasına oldukça faydalı geldiğini ifade eden İnegöl Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi Başkanı Serhat Erezsert, ?Herkes yılbaşında MTV-ÖTV zammından çekindiği için ikinci el araca rağbet gösteriyorlar. Sıfır araç firmaları suni kampanyalar yapıyorlar, indirim yapmış gibi gösteriyorlar ama değil. Sıfır araç fiyatları sürekli yükseliyor. Vatandaşlarımız ikinci el temiz arabalara yükleniyor? dedi.

VATANDAŞ GALERİLERİ TERCİH EDİYOR

Araç almak isteyenlerin artık daha fazla galericileri tercih ettiğini belirten Erezsert, ?Arabayı alacak olan kişi oto galerilere geliyor. Pazarlığı yapıp alıyor ve gidiyor. Vatandaş bu konuda bilinçlendi. Dolandırıcılardan dolayı artık daha iyi görmeye başladı. Vatandaş dışarıdan, pazardan araç almak istemiyor. Burada araba alanlar ekspere götürüyorlar ama eksperler de güvenilir değil. Bizden alınan araçlarda vatandaşlar çoğu zaman ekspere bile götürmeye gerek duymuyorlar. Güvendikleri için galerilerden alışveriş yapmayı tercih ediyorlar. Alım-satımda da garanti veriyoruz. Yarın öbür gün aracını satacağı zaman getiriyor, ister değiştirir, ister bize satabilir ya da onun namına biz satabiliriz. Mağdur değil memnun ediyoruz? diye konuştu.

SIFIRA ZAM GELECEK

Erezsert, ?Bugün normal binilecek bir araç 60 bin TL´den başlıyor. Bu rakam çok yüksek? Sıfır araç piyasası suni kampanyalardan dolayı Aralık ayında biraz yükselir. Fakat yılbaşından sonra sıfır araç piyasası düşecektir. Fiyatları artacağından dolayı vatandaş ikinci ele daha fazla yüklenecek. Bu nedenle artık bizim işlerimiz eskiden yazın oluyordu artık kışın oluyor? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,59% 0,25
  • EURO

    34,80% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2405,38% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3999,95% -1,80