www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MÜCADELEMİZE GÖLGE DÜŞÜRMEYİN

MÜCADELEMİZE GÖLGE DÜŞÜRMEYİN

Süper Amatör Lig’de sona eren 2013-2014 sezonunu değerlendiren Karadeniz Güvenspor Teknik Direktörü Kadir Kahraman, son haftalarla ilgili çıkan söylentilere de yanıt verdi. Kahraman, “. Benim arkadaşlarım alınlarının terinin sonuna kadar mücad

Süper Amatör Lig’de A grubunda mücadele eden ve sancılı bir sezon geçiren Karadeniz Güvenspor, ligde kalmayı son maçında garantiledi. Bordo Mavili takımın Teknik Direktörü Kadir Kahraman, sezon hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kahraman, son maçlarla ilgili çıkan söylentilere de yanıt verdi.

ŞAMPİYONLUĞA OYNAYACAK 7 TAKIM VARDI

2013-2014 sezonuna istedikleri şekilde başlayamadıklarını hatırlatan Kahraman, “Bu sezon geçen yılki gibi kadromuzu koruduk, ancak istediğimiz yerlere takviyeleri yapamadık. Yapamadığımız gibi de iskelet kadrodaki bazı isimleri sakatlanmalarına rağmen oynatmak zorunda kaldık. Grubumuz da ciddi bir gruptu. 7 tane şampiyonluğa oynayan takım vardı, bunlardan 4’ü de ilçe takımıydı. 7 takım arasında ilk 3’e girmek için çaba sarf ettik, ama bunu başaramadık” dedi.

Sezona Fethiye İdman Yurdu maçı ile başladıklarını hatırlatan Kahraman, “Fethiye takımı genç ve koşan bir ekip. Onlarla Bursa’da 0-0 berabere kaldık. Ama daha sonra arka arkaya 4 mağlubiyet aldık. Bir ivme yakalayamadık istediğimiz gibi. İnegöl’de oynadığımız Kafkasspor maçıyla birlikte çıkış yakaladık. Arka arkaya 4 galibiyet 1 beraberlikle ilk yarıyı 15 puanla tamamladık. İlk yarıda özellikle yüksek performans beklediğimiz bazı arkadaşlardan faydalanamadık. Sakatlıklar çok yoğun oldu” diye konuştu.

4 GALİBİYETİN SIRRI

Sezon içerisinde yaşadıkları sorunların yanı sıra oyuncuların yaşadıkları üzücü olayların da olduğunu, ancak futbolcuların bunlara özverili bir şekilde göğüs gerdiğini anlatan Kadir Kahraman, “Buraya bir parantez açmak istiyorum. Kaptanımız İbrahim Oğuzay’ın ilk yarıda talihsiz dönemleri oldu. Bir cenazesi oldu, Sakarya’ya cenazeye gidip maç sabahı İnegöl’e gelip maça çıktı. Bu özverili davranış takımı ateşledi. Ayrıca maç sabahı kaptanımızın işyerinde bir yangın oldu, buna rağmen maça çıktı. Bu 4 galibiyetin sırlarından biri budur. Takım ve ekip ruhunu o 4 maç arka arkaya yakaladık” dedi.

REHAVETE KAPILDIK

Kadir Kahraman, ikinci yarının başında rehavete kapıldıklarını da itiraf etti. “İkinci yarıda düşen takımların tamamı neredeyse belliydi” diyen Kahraman, “Rakiplerin bu durumu bizde rehavete neden oldu. Çünkü hedefimiz Play-Off’tu. Allah sizi inandırsın 3 kale direği, file, top ve bizim futbolcumuz… Bu durumda boş kaleye gol atamadığımız maçlar oldu. 90+12’nci dakikada gol yedik. İznik maçında 87’de penaltı golüyle mağlup olduk. Burgaz karşısında yine son dakikalarda kalemizde gol gördük, mağlup olduk. Bu mağlubiyetlerde bizim de payımız vardır muhakkak, ama benim kadrom çok kısıtlı. Ancak şunun da altını çizmeliyim, son 4-5 maçta birlik beraberliğin ne olduğunu takım arkadaşlarım gösterdi. Forma mücadelesi verdiklerini gösterdiler, sonuna kadar mücadele ettiler. Parayla pulla olacak şeyler değildi bunlar. Son 4 maçta yönetim bir takım vaatlerde bulundu ve bu vaatleri yerine getirdiler. Ama futbolcularımız vaatleri bir kenara itip kendi özverileri ile renklere gönül verdiklerini kanıtlamak için ellerinin tersi ile ittiler. Bir beklentileri olmadı. Bu çok farklı bir şey” açıklamalarında bulundu.

2 MAÇA ÇOK ÜZÜLDÜM

22 maçın 21 maçında futbol şanssızlığının yanlarında olduğunu belirten Kahraman, sakatlıklar nedeni ile santraforlarını stoper olarak oynatmak zorunda kaldıklarını söyledi. Kahraman, en çok üzüldüğüm 2 maçın da Gemlik ve İznik maçları olduğunu dile getirerek; “Bu iki maç çok önemliydi bizim için. Çok iyi oynadık, ama kazanamadık” dedi.

MÜCADELEMİZE GÖLGE DÜŞÜRMEYİN

Konuşmasında son haftalarda oynanan maçlarla ilgili ve özellikle Gürsu maçına ilişkin çıkan söylentileri de değerlendiren Kahraman, kendi mücadeleleri ile ligde kaldıklarını ifade etti. Kahraman, “Son maçlarla ilgili sıkıntılı ifadeler kullananlar var. Geçen yıl biz penaltı kazanmıştık, futbolcumuz gidip iptal ettirdi, benim elime çarptı diye. Biz böyle bir camiayız. Kimse bize bir şeyler bulaştırmaya kalkmasın. Benim arkadaşlarım alınlarının terinin sonuna kadar mücadele ettiler. Kimse bu mücadeleye gölge düşürmeye kalkmasın. Forma adına oynadılar, arkadaşlık adına oynadılar” şeklinde konuştu.

Kahraman, Play-Off’lara kalan Kafkasspor ve Yenicespor camialarına da başarılar diledi.



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01