www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Mucit Öğrencilerden İnegöl´de Muhteşem Şov

Mucit Öğrencilerden İnegöl´de Muhteşem Şov

Bursa Teknik Üniversitesi Uzay, Havacılık ve Savunma Sanayii Topluluğu ve İnsanlık Yararına Teknoloji Topluluğu üyesi öğrencilerin geliştirdiği dronelar, sabit kanatlı insansız hava araçları ve sualtı araçları, İnegöl Belediyesi´nin düzenlediği etkinlikle

Bir yandan şehri geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirirken bir yandan da geleceğimizi inşa edecek gençlere doğru yön verme adına farklı etkinlikler düzenleyen İnegöl Belediyesi, bu kapsamda Bursa Teknik Üniversitesi işbirliği ile İnegöl´de Drone Şov düzenledi. Amacı BTÜ´nin başarılar elde etmiş öğrencilerinin kendi imkanlarıyla yaptığı drone, insansız hava aracı ve sualtı aracı gibi teknolojileri İnegöl´deki öğrencilere de göstererek bu anlamda öğrencilerin cesaretini arttırmak, kendilerinin de bu başarıları elde edebileceğini göstermek olan etkinlikte, BTÜ öğrencilerinin aynı zamanda bir millileşme hareketi olan kendi geliştirdikleri teknolojik araçlar Atatürk Anıtı önündeki alanda izlenime sunuldu.

 

İNEGÖL TANITILDI

Bursa Teknik Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Arif Karademir ile birlikte öğretim görevlileri ve Havacılık ve Savunma Sanayii Topluluğu ile İnsanlık Yararına Teknoloji Topluluğu üyesi öğrencilerin katılımıyla yaklaşık 40 kişilik bir grupla İnegöl´e geldi. BTÜ heyeti, heykel önünde yapılan etkinlik öncesi Oylat, Oylat Mağarası ve DOSTUM tesislerini gezme fırsatı da buldu. Bu sayede öğrencilere İnegöl tanıtılmış oldu.

 

YEMEKTE PROTOKOLLE BİR ARAYA GELDİLER

Oylat turu sonrası BTÜ heyeti DOSTUM tesislerinde öğle yemeği yedi. Yemekte gruba Kaymakam Şükrü Görücü, AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ve Belediye Başkanı Alper Taban da eşlik etti. Yemek sonrası öğrencilerle sohbet etme imkanı da bulan protokol üyeleri, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

16.00´da ise Bursa Teknik Üniversitesi Havacılık ve Savunma Sanayii Topluluğu ile İnsanlık Yararına Teknoloji Topluluğu üyesi öğrencilerin kendi imkanlarıyla yaptıkları drone, insansız hava aracı ve sualtı araçları Atatürk Anıtı önündeki alanda sergilendi. Burada vatandaşlara çay ikramları da yapıldı. Okullardan gelen öğrenciler, BTÜ öğrencilerinin hazırladığı araçlar ilgiyle inceleyerek bilgiler aldılar. Dronelarla gösteri uçuşları da yapıldı.

 

GENÇLERİMİZİ DESTEKLEMELİYİZ

Burada bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, ?Bugün heykel önünde Bursa Teknik Üniversitemizin öğrencilerinin yaptığı gösterileri izledik. Biliyorsunuz Bursa Teknik Üniversitemiz öğretim hayatında yeni ama başarılarıyla bundan sonra kısa zamanda adından sıkça söz ettirecek bir üniversite. Çok yakın zamanda da Teknofest´e katılarak 10 üniversiteden biri olarak orada yer aldılar. Özellikle drone, uçak ve sualtı kameralı sistemleriyle orada hünerlerini, başarılarını sergilediler. Biz de Bursa Teknik Üniversitemizin öğrencilerinin, teknik ekibin bu güzellikleri şehrimize gelerek buradaki öğrencilerimizle paylaşsınlar istedik. Çünkü artık gerçekten bunu yapabilecek olan jenerasyon genç neslimiz ve bu konuda eğitim almış arkadaşlarımız. Dolayısıyla onları her türlü desteklemek ve örnek teşkil etmesi adına üniversitemizi İnegöl´de ağırlamış olduk. Aynı zamanda Oylat´ı, Oylat Mağarasını ve DOSTUM tesislerimizi de gezdirerek şehrimizi tanıtma fırsatı bulduk. Ben çok kıymetli Rektörümüze, yöneticilerimize ve öğrenci kardeşlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bunları gören diğer öğrenci kardeşlerimize de bunlar özendirici olur ve faydaya dönüştürürler? dedi.

 

ÖZEL İHTİYAÇLARA GÖRE DRONE ÜRETİMİNE BAŞLADILAR

Bursa Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Lekesiz ise ?Biz burada Bursa Teknik Üniversitesi Uzay, Havacılık ve Savunma Sanayii Topluluğu ve İnsanlık Yararına Teknoloji Topluluğu olarak bulunmaktayız. Genellikle Teknofest yarışması kapsamında milli teknoloji hamlesine katkıda bulunmak için insansız hava araçları, sualtı araçları ve robotlar tasarlıyoruz. Bunları da yarışmalarda yarıştırıyoruz. Şimdi artık yavaş yavaş profesyonelleşmeye doğru adım atıyoruz ve özel ihtiyaçlara göre Harita Mühendislerinin, emniyetimizin ve diğer kurumların ihtiyaçlarına göre kişiye özel, göreve özel drone tasarlama faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu anlamda Bursa Teknik Üniversitesi adına İnegöl Belediyesine de teşekkür ediyoruz davetleri için? diye konuştu.

 

BİZ BU İŞİ MİLLİLEŞTİRMEK İSTİYORUZ

Konuşmasında milli teknoloji hamlesi vurgusu da yapan Lekesiz; ?Rektörümüzün de sürekli olarak vurguladığı gibi bu teknolojileri üretecek olan gençlerimizin bu teknolojilere elleri dokunarak kendilerinin bir şeyler yaparak oluşturmasını sağlıyoruz. Şuan tabi ki istediğimiz noktada değiliz. Aslında planladığımızın çok gerisindeyiz ama bunlar birer hamledir. Teknofest´in sloganında olduğu gibi milli teknoloji hamleleridir. Biz artık bu işi millileştirmek istiyoruz. Bu amaçla çalışmalarda bulunuyoruz. Görmüş olduğunuz tüm bu ürünler de bunun neticesidir. Bunları hepsi projesinden tasarımına kadar öğrencilerimizin kendi yaptığı çalışmalar. Bu çalışmaları gençlerle buluşturmak da bizim için çok önemli? açıklamalarında bulundu.

Haber Merkezi

 



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36