https://www.facebook.com/100022904774463/videos/1115505976387748/

Müftülükten Öğretmenler Günü Kutlaması

Müftülükten Öğretmenler Günü Kutlaması

24 Kasım Öğretmenler Günü, İnegöl Müftülüğü Merkez Yatılı Kur´an Kursunda da kutlandı.

Önceki gün kurs binasında düzenlenen programa; Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezen, İlçe Müftüsü Kazım Güzel, Bursa İl Vaizi Mehmet Durmuş, İlçe Vaizi Dr. Ömer Faruk Atan, ilçe vaizeleri Rukiye Narman ve Batül Altın, Bursa Afat İl Müdürü Burhanettin Aydınlı, bay ve bayan Kur´an Kursu öğretmenleri ile İnegöl Din Görevlileri Derneği yönetim kurulu üyeleri katıldı.

HERKES KENDİ ALANINDA BİR ÖĞRETİCİDİR

İlçe vaizesi Betül Altın tarafından sunulan program Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Daha sonra söz alan Kurs Müdürü Halil Solak, ev sahibi olarak bir selamlama konuşması yaptı.

ÖĞRETİCİLİK SADECE ÖĞRETMENLERE MAHSUS DEĞİLDİR

İl Müftü Yardımcısı Sedanur Sezer ise, ?Öncelikle Öğretmenler Günü´nüz kutlu olsun. Ancak öğreticilik sadece öğretmenlere mahsus değildir. Herkes kendi alanında aslında bir öğreticidir. Vaizlerimiz, imamlarımız, ustalarımız hepsi bir öğreticidirler. Tabii ki özelde bugün öğretmenler için kutlanmaktadır. Peygamberimiz ?Ya Rabbi! İlmimi artır´ diye dua etmiştir. Bizlerde işimizi sağlam yapmak için önce öğrenmeli, bilgi ile donanımlı olarak öğretmeliyiz. Her zaman ilme sarılmalıyız? dedi.

?DİN NASİHATTİR´

İlçe Müftüsü Kazım Güzel ise, ?Kur´an´ın gönderiliş gayesini Müddessir süresinin ilk dört ayetinde görmek mümkündür. Peygamber Efendimiz Hira´da gelen ilk vahiy ile gelen ?oku´ emrinden sonra evine döndü ve Hz. Hatice annemize ört beni demişti. Daha sonra gelen vahiy ile Müddessir süresinin ilk ayetlerinde ?Ey örtünüp bürünen (Peygamber!) Kalk da uyar. Rabbini yücelt. Nefsini arındır´ buyurmaktadır. Cenab-ı Hakk, Peygamberimizden okuyarak, tebliğ ederek ve yaşayarak dini anlatmasını istemektedir. Bu metot bizim ömrümüzün sonuna kadar idealimiz olmalıdır. Peygamberimiz ?Din Nasihattir´ buyurdu. Kimin için Ya Resulallah diyenlere de Allah için, Peygamberi için ve kendiniz için buyurmuştur. Peygamberimiz muallimdi. Ve ?Ben bir muallim olarak gönderildim´ buyurmuştur. Âlimlerde aynı zamanda Peygamberlerin mirasçılarıdırlar. Onun için vahye göre okumalı ve anlatmalıyız. Sizler Peygamberimizi ?Sizin en hayırlınız Kur´an-ı öğrenen ve öğretendir´ tavsiyesine uyarak, bu kutsal göreve talip oldunuz. Bizim için senede sadece bir gün değil, her gün öğrenme ve öğretme günüdür. Bunun için ben sadece bir gün için gününüz kutlu olsun demiyorum. Öğrenme, okuma, anlama, anlatma ve öğretme ile geçen her gününüz kutlu olsun. Çünkü Peygamberimiz ?iki günü birbirine eşit olan zarardadır, ziyandadır´ buyurmaktadır. Bu günler sadece bir başlangıç günleridir. Önümüzdeki bir yıl boyunca nasıl öğreneceğiz, nasıl öğreteceğimizin, nasıl okuyacağımızın, nasıl okutacağımızın düşünüldüğü, plan ve programların yapıldığı günlerdir. Bugün cami görevlileriyle yaptığımız aylık toplantıda onlara ifade ettiğim gibi siz Kur´an Kursu öğretmenlerimize söylüyorum. Müftülük personeli olarak Suriye´deki mağdur vatandaşlara bir TIR un toplayacağız. Her görevlimiz en az bir çuval un parası vererek bu hizmete katkı sağlamış olacaktır. Camilerimizin kütüphanelerinde tavsiye edilen Diyanet kitapları ve yayınları bulundurulacak. Aynı şekilde Kur´an Kurslarımızı kütüphanelerinde de bu kitap ve yayınlar bulundurulacaktır? şeklinde konuştu.

?ÖĞRETMENLER ROL MODEL İNSANLARDIR?

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, ?Öncelikle Öğretmenler Gününüz kutlu olsun. Öğretmenler rol model insanlardır. Din görevlileri de rol model insanlardır. Hayatta kendilerinde etkilendiğimiz, onlar gibi olmak istediğimiz kimseler vardır. Örnek öğretmen, örnek din görevlisi ve lider olmak çok önemli bir iştir. Öğretmenlik, annelik ve babalık sadece bir günlük iş değildir. Her gün öğretmenler günüdür. Her gün anneler günüdür. Her gün babalar günüdür. Öğretmenlik gerçekten zor bir görevdir. Ben bir ara ücretli İngilizce derslerine girerek öğretmenlik yapmıştım. Siz Kur´an Kursu öğretmenleri diğer öğretmenlerimize göre biraz daha şanslısınız. Çünkü Allah´ın bizlere göndermiş olduğu en son kitap Kur´an-ı Kerimi ve dinimizi öğretiyorsunuz. Günümüzde eğitim ve öğretimin önemi daha da artmıştır. Çünkü ülkemizde 3 milyon Suriyeli mülteci bulunmaktadır. İlçemizde ise 15 bin mülteci bulunmaktadır. Bu bir imtihandır. Biz bu imtihanı onlara sahip çıkmak okutmak ve öğretmek suretiyle en güzel şekilde kazanmalıyız. Bildiğiniz gibi 15 Temmuz´da ülkemiz hain bir darbe girişimiyle karşılaştı. Ancak başta Allah´ın yardımı ve milletimizin sağlam, dik ve bilinçli duruşuyla bu tehlike bertaraf edilmiş oldu. Bilemiyorum ama belki de ağırladığımız, sahip çıktığımız bu 3 milyon Suriyeli kardeşlerimizin yapmış oldukları hayır dualar vesilesiyle Rabbim bizlere yardım etmiştir. Bu nedenle bizler hak, adalet ve insanlık yolun da onlara sahip çıkmaya ve yardım etmeye devam edeceğiz. Rabbim bunun bereketini bizlere elbette verecektir. Bu konuda toplumu daha bilinçli yapmak ve aydınlatmak tüm öğretmenlerimize, siz Kur´an Kursu öğretmenlerimiz ve yine öğretici konumunda olan imamlarımıza düşmektedir? diye konuştu.

Günün anısına Kur´an Kursu Öğretmenlerine birer kalem takdim edildi ve yemek ikramı yapıldı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50