MÜHENDİS VE MİMARLAR ODASINDAN ASANSÖR UYARISI

MÜHENDİS VE MİMARLAR ODASINDAN ASANSÖR UYARISI

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği(TMMOB) İnegöl İlçe Koordinasyon Kurulu Sekreteri Abdullah Büyük Işıklar, 1 Eylül 2010 tarihinde İnegöl Belediyesi ile Elektrik Mühendisleri Odası ve Makine Mühendisleri Odası İnegöl Temsilcilikleri arasında Asansör K

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği(TMMOB) İnegöl İlçe Koordinasyon Kurulu Sekreteri Abdullah Büyük Işıklar, düzenlediği basın toplantısında İnegöl’de yaşanan asansör kazalarından söz ederek, “2010 yılı içerisinde Ağaç İşleri Sanayinde asansör kapı cam boşluğuna kafası sıkışan bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Geçtiğimiz günlerde ise Yenice bölgesinde yine bir asansör kazası nedeni ile bir vatandaşımız günlerce yoğun bakımda kaldı. Oysa bu asansörler ile ilgili periyodik kontrol ve denetlemelerin yapılması ve bu denetleme sonucunda çıkabilecek eksikliklerin giderilmesi, bu ve buna benzer kazaların önüne geçilebilmesini sağlanabilirdi. Belediye yetkililerinin bir an önce vatandaşları bilgilendirmesi geçmişte yaşanan kazaların yarınlara da taşınmaması boyutunda büyük önem arz etmektedir” dedi.

Işıklar, yaşanan asansör kazalarının önlenmesi adına 1 Eylül 2010 tarihinde İnegöl Belediyesi ile protokol imzalandığını anımsatarak, “Ancak o günden bugüne herhangi bir çalışma yapılmadı. Bu konuda gerekli çalışmaların yapılmasını bekliyrouz”dedi.

 

 

 

 

 



  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00