www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Muhtarlar günü hüzünlendirdi

Muhtarlar günü hüzünlendirdi

İnegöl İlçesi´nde 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Heykel Meyda´nında tören düzenlendi. Dernek Başkanı Resul Kayman konuşmasına son verirken fenalaşarak bayıldı. Yere düşen Kayman´a ilk müdahaleyi İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İlçe Jandarma Komutan

İnegöl Heykel Meyda´nında düzenlenen Muhtarl Günü törenine İnegöl Kaymakamı Ali Akça,İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, İnegöl Emniyet Amiri Durmuş Genç ve muhtarlar katıldı.

Tören bir konuşma gerçekleştiren İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman, "Öncelikle muhtarların kim olduğunu belirtmek isterim, muhtar siyasetten uzak,tarafısiz, hiç bir siyasi gücü arkasına almadan seçilen, gecee gündüz devletin vem illetin yanında çalışan demokrasinin temel taşlarından biridir. Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlar, 2. Murat döneminde yayınlanan ferman ile kurulmuştur. İlk kuruluş günü esas alınarak 19 Ekim günü muhtarlar günü olarak kutlanır. Bizlere bugünü 2016 yılında ilan eden Cumhurbaşkanımıza ve devlet büyüklerimize şükranlarımızı sunarız. Bir yandan mahalle sakinlerinin devlet kurumlarının arasında ilişkilerde önemli rol oynarken, katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Muhtar devletin mühür ve beratını taşıyan tek seçilmiş kişidir. Milletimizin teveccühü layık olmak lütufların en büyüğüdür. Muhtarlar olarak son derece önemli bir makamı temsil etmekteyiz. Vatandaşın devlete ihtiyacı olduğunda çıkacağı ilk kapı muhtarlar olmalıdır. Muhtarların dertleri hemen hemen aynı ancak şunu belirteyim ki muhtarlar bileğinin hakkı ile göreve geliyorlar. Bizler devletin ve vatandaşın yanındayız, bize düşen görevleri yapmaya hazırız. Sözlerime son verirken muhtar arkadaşlarımının gününü kutlarım" dedi.

İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman konuşmasına son verirken fenalaşarak bayıldı. Yere düşen kaymana ilk müdahaleyi İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş ve orada bulunan bir sağlıkçı yaptı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman´ın bayılmasının ardından ise Esenler Mahalle Muhtarı Süreyya Aydın´da fenalaşarak bayıldı. Bayılan her iki muhtar hazır bekletin 112 Acil Servis Ambulansı ile İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servis Bölümüne kaldırıldı.

Her iki muhtarında sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01