www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MUHTARLAR PRİM ÖDEYEMİYOR

MUHTARLAR PRİM ÖDEYEMİYOR

İnegöl Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Resul Kayman, muhtarların aldıkları maaşla sağlık primlerini ödemekte zorlandığını bu nedenle gelecekle ilgili kaygılarının olduğunu söyledi.

 

 

İnegöl Muhtarlar Dayanışma Derneği, İnegöl Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi desteği ile uzun zamandır gerçekleştirmeyi düşündüğü pano çalışmasını hayata geçirdi.

İnegöl Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Resul Kayman yaptığı açıklamada, ?1,5 yıldır takvimlere muhtarlarla alakalı bir isim listesi, telefon numarası, adres bilgisi gibi bir pano teşkil ettirecektik. Bu süreçte bir takım sıkıntılar yaşandı. Sürecin oluşmasında bize İnegöl Belediyesi olsun Bursa Büyükşehir Belediyesi olsun birliğimizi, bütünlüğümüzü sağlamamız için büyük destek verdiler. Adil Kansu Başkanımız büyük fedakârlıklar gösterdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bağlı bulunduğumuz yerlere hizmet babında, temsil noktasında daha cesur, daha güvenli gideceğiz. Bu birlik ve beraberliğin oluşturduğu bir güç var. Bu güçle Bursa Kent Konseyi´ne giderek İnegöl Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı sıfatıyla gittim, ilgi gördüm ve hizmet babında istediğimizi aldık? dedi.

?PRİMLERİ ÖDEYEMİYORLAR?

Kayman, ?Bazı sosyal güvencesi olmayan kardeşlerimizin sağlık yönünden ve kendi primlerini ödeyememelerinden dolayı primlerinin dernek tarafından karşılanması talebi var. Bunu siz basın yoluyla ilgili yerlere duyurmak istiyoruz. Adam primini ödeyemiyorsa bunlar birikiyor ve bir noktadan sonra cezai işleme giriyor. Şuana kadar mahkemelik olan olmadı ama mağdur olanlar var, o beklenti içerisinde olanlar var. Genç arkadaşlarımız var, hiçbir sosyal güvenceleri yok. Maaşları da yetersiz kaldığından dolayı primlerini ödeyemiyorlar. Bugün için sağlık problemi yok, ama 3 ay sonra ne olacağımız belli değil. Sigorta bedeli yaklaşık 400 TL civarında. Maaşın yarısı sigorta bedeline gidiyor? şeklinde konuştu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9506,34%-0,25
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71