www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MUHTARLARA ÇÖZÜM

MUHTARLARA ÇÖZÜM

Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Nedim Serbestol, İnegöl'deki iki ayrı muhtarlar derneğine birleşmenin formülünü verdi. Serbestol, ortaya bir sandık konmasını ve hangi dernek altında toplanılacağını muhtarların belirlemesini istedi.

İnegöl Muhtarlar Derneği, ilçemizdeki muhtarların yaşadığı sorunların gündeme gelmesi ve muhtarların sorunlarını ilgili kişilere aktarabilmesi adına dün Muhtarlar Derneği lokalinde bir toplantı tertip etti. Toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Nedim Serbestol, İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Çuluk ve muhtarlar katıldı. Yapılan toplantıda İnegöllü muhtarlar, sorunlarını ve taleplerini Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Serbestol ve AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli’ye iletti. Ancak toplantının gündemi İnegöl’deki muhtarların birleşmesi oldu.

 

Yemekle başlayan toplantıda bir konuşma yapan İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Çuluk, köylerin sorunlarını konuşmak için bir araya geldiklerini ifade ederek muhtarlardan sorunlarını dile getirmelerini istedi.

 

BUSKİ’DEN DE YETKİLİ OLMASINI İSTERDİK

Çuluk’un ardından konuşan Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Nedim Serbestol, ise köylerde en çok sıkıntının BUSKİ ile ilgili olduğunu belirtti. Köylerde özellikle su ile ilgili büyük sorunlar olduğuna değinen Serbestol, “Biz bugün burada BUSKİ’den de bir yetkilinin olmasını isterdik. Davet ettik, ama gelmediler. Onun yerine sorularınızı Bülent Temelli’ye yöneltin. Köylerde ayrıca cami ve tuvaletlerin temizliği ile ilgili sorunlarda var. İmamlar bile tuvalet temizlemeye başladı. Ben her köye gittiğimde bunları duyuyorum” dedi.

 

HANGİ DERNEKTE BİRLEŞİLECEĞİNİ MUHTARLAR BELİRLESİN

Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Nedim Serbestol, İnegöl’deki muhtar dernekleri arasındaki ayrılık konusuna da değindi. İnegöl’de bulunan muhtar derneklerinin tek çatı altında birleşmesi için bir çözüm önerisi sunan Serbestol, “Herkesin ortak noktada buluşması şart. Bunu anlatmak bizim muhtarlarımıza düşüyor. 116 muhtarın ayrı gruplarda olması, bir tarafın ağır basması olmamalı. Herkesin huzurunda bir sandık kurup hangi derneğin hangisine katılacağı belirlenebilir. Karar verici muhtarlar olsun. Burada siyasilerde sıkıntıya düşüyor. İki tarafın işini halletmek daha zor oluyor. Tek çatı altında birleşmeniz size güç verir. Burada siyasilerimizde sizlere yardımcı olmalı. Şu anda İnegöl’ün patronu Alinur Aktaş. Bizim muhtarlar olarak onunla çalışmamız gerekiyor. İşe siyasi olarak bakmayın. Kendi işleyişiniz ile bu birleşme konusunu halletmelisiniz. İki tarafta birleşmek istiyorsa koyun bir sandık, işi tatlıya bağlayın” diye konuştu.

 

İKİ DERNEK BİZİ DE ZORLUYOR

Toplantıda son konuşmayı ise AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli yaptı. Temelli’nin gündeminde de yine derneklerin birleşmesi vardı. İki ayrı derneğin olmasının kendilerini de zorladığını belirten Temelli, “Bizde endişe yaşıyoruz. Bizim için hangi derneğin üyesi olduğu önemli değil. Siz mahallenize hizmet vermeye çalışıyorsunuz. Bizimde sizlere hizmet etmek boynumuzun borcudur. Ancak bölünmüşlük ve parçalanmışlık olmasını bizde istemeyiz. Birlik olan yerde rahmet ve bereket vardır. Belediye başkanımızda geçtiğimiz toplantıda bir arada olmanız gerektiğini söyledi. Ben bugün 116 muhtarımızı burada görürüm umuduyla gelmiştim. Bunu çözecek olanda sizsiniz. Siyaset derneklere müdahale etmez. Bunu sizin çözmeniz lazım. Birçok mahallede yeni muhtar olan arkadaşlarımız var. Sizler birbirinize düşman değilsiniz. Tek çatı altında toplanın ki bundan sonra birleşme değil de hizmetler konuşulsun. Ancak sizler bizden yardım isterseniz size seve seve yardımcı oluruz. Son kararı verecek olanlar yine sizlersiniz” dedi.

 

2015’TE ARZU ETTİĞİMİZ TÜM YATIRIMLAR BAŞLAYACAK

Bülent Temelli, seçimlerin ardından 2 ay geçtiğini hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Daha entegrasyon tam tamamlanamadı. Ancak ben yinede çok mutluyum. Geçmişte halletmekte sıkıntı çektiğimiz birçok şey daha hızlı oluyor. Şu anda merkez mahallelerde mezarlık, cami ya da lojman sorunu yok. Bunları zaten belediyemiz yapıyor. Bundan sonra 91 köy ve 4 beldemizde de aynısı olacak. Şu anda entegrasyon süreci yaşıyoruz. Geçtiğimiz 2 aya bakarsak bu geçiş hızlı bir şekilde yaşanıyor. Bu geçişin hızlı olması için Belediye Başkanımız Alinur Aktaş Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit’i 91 köy ve 4 beldeyle ilgilenmesi için görevlendirdi. İnşallah tüm sorunlar çözülecek. Ayrıca BUSKİ büyükşehirden ayrı olarak kendi planlamasını yaptı. Hızlı bir şekilde çalışmaya başladılar. Şu anda 4 köyde çalışmaya başladılar. İl özel idaresinden bir yılda 4 köyün su sorununu çözemiyorduk. BUSKİ ile bunun çok daha fazlasını yapacağız. 2014 yarım bir yıl olacak, ancak 2015 yılında arzu ettiğimiz tüm yatırımlar başlayacak. Ben sizden sabırlı olmanızı istiyorum. Siz artık sorunlarla ilgilenmeyeceksiniz. Sorun olduğunda telefonla gerekli birimi aramanız yeterli olacak. Bu geçiş sürene kadar sizden özveri istiyoruz” dedi.

 

SU SAATİ TAKILDI, AMA PARA ALINMAYACAK

Köylerde sorun haline gelen su saatlerinin takılması konusunda da açıklama yapan Temelli, “Su saatleri bağlanarak ne kadar su harcadığınızı göreceksiniz. Şu anda bu saatler takılarak kontrol altına alınacak. Bu para ödenecek anlamına gelmiyor. Bu saatler takıldığında sizler kendinizi otomatikman kontrol edeceksiniz. Sizden para almayacaklar. 9 sene önce büyükşehire bağlanan ilçelerin köylerinde bile hala su parası alınmıyor” dedi.

 

Konuşmaların ardından muhtarlara Büyükşehir Belediyesi’nden gönderilen hediyeler takdim edildi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19