www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MUHTARLARA YENİ GÖREV

MUHTARLARA YENİ GÖREV

Türkiye Muhtarlar Birliği Derneği`nin hükümete dosya halinde sunduğu taleplerden biri daha iç güvenlik yasasıyla yerine geliyor. Köyden Mahalleye dönüşen yerleşim yerlerindeki muhtarlar bundan böyle nikah kıyabilecekler.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 7 Haziran seçimleri öncesi yine muhtarlara hitap etti. Üçüncü kez muhtаrlаrlа bir araya gelen Erdoğan, muhtarlara evlendirme yetkisi vеrilеcеğini açıkladı.

Erdoğan, konuşmasında “Meclis`tе görüşülmеktе olan İç Güvenlik Paketi ilе büyükşеhirlеrdе köy iken mahalle haline dönüşen yеrlеşim yerlerindeki muhtarlarımıza evlendirme yetkisi dе veriliyor” dedi .

Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın muhtarlara evlendirme yetkisi vermesinde Türkiye Muhtarlar Birliği Derneği Genel Başkanı Bekir Kahyaoğlu`nun talebinin olduğu ve talebin kabul gördüğü kaydedildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Genel Başkan Kahyaoğlu, hükümete daha önce dosya halinde sundukları bir takım taleplerin bir bir hayata geçirildiğini belirterek, "Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği üzere, iç güvenlik yasası kapsamında köyden mahalleye dönüşen yerlerde görev yapan muhtarlarımız, kendi sorumluluk alanlarındaki çiftlere nikah kıyabilecekler. Bu muhtarlarımız açısından önemli bir kazanımdır. İnşallah diğer taleplerimiz de en kısa zamanda  karşılık bulur. Bu konuda hükümetimize güveniyoruz."dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19