www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

MUHTARLARDAN DAYANIŞMA

MUHTARLARDAN DAYANIŞMA

Türkiye Muhtarlar Derneği Federasyonu ile Türkiye Muhtarlar Birliği Dernekleri Federasyonu birlikte çalışma kararı aldı.

 

Türkiye Muhtarlar Derneği Federasyonu Başkanı Hüseyin Özkan, beraberindeki Geyve Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Pınar ile beraber geçtiğimiz Cumartesi günü Türkiye Muhtarlar Birliği Dernekleri Federasyonu (MUBİDEF) Genel Başkanı Bekir Kahyaoğlu´nu ziyaret ederek istişarelerde bulundular.

 

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ

Ziyaret esnasında bir konuşma yapan Türkiye Muhtarlar Birliği Dernekleri Federasyonu (MUBİDEF) Genel Başkanı Bekir Kahyaoğlu, ?Başkanımız benim çok sevdiğim ve değer verdiğim bir dostumdur. Federasyon Başkanlığından önce dostum olarak kabul ediyorum. Onun içindir ki, bugün buraya gelmeleri hem hal ve hatır sormaları, hem de Türkiye´deki muhtarlarımız için birlik ve beraberlik içerisinde neler yapabiliriz, ne yapamayız görüşmesini birlikte yapacağız. Türkiye´de köklü olarak 2 tane federasyon var. Birisi bizim, diğeri de sevgili dostumuzun başkanlığını yaptığı federasyondur. Aslında 4 federasyon var ama diğer 2´si tabela federasyonudur, icraat yapan bir federasyon değillerdir. O nedenle muhtarların hakiki temsilcilerinin biz olduğumuza inanıyorum. Bu nedenle hem başkanımız hem de biz Türkiye´deki 50 bin küsur muhtara sayısız hizmet veriyoruz. Bundan sonra da daha iyi hizmetler yapmak için birlikte yola çıkacağız. Umarım hükümetten istediklerimizi alırız. Değerli arkadaşlarıma hoş geldin diyorum. Ülkemizdeki bütün muhtarlarımıza bizlere inanmalarını, güvenmelerini istiyoruz. Biz hiçbir karşılık beklemeden sadece muhtarlarımızın hizmetinde olduğumuzu belirtmek isterken, hizmeti yaparken bir şeyler düşürmek değil, muhtarları basamak olarak kullanmak için değil, muhtarlarımıza hizmet etmek için çalışıyoruz. Muhtarlara yapılan hizmeti Hakk´a hizmet olarak sayıyoruz. Bu şekilde yola çıktık, hala devam ediyoruz. Allah bizlere yar ve yardımcı olsun? dedi.

 

KONFEDERASYON OLABİLİR

Yapılan görüşmelerin ve birlikte çalışma söylemlerinin bir konfederasyon hazırlık aşaması olup olmadığının sorulması üzerine konuşan Kahyaoğlu, ?O da olabilir? şeklinde yanıt verdi.

 

?İPE BİRLİKTE ASILARAK MUHTARLARA HİZMET KOPARACAĞIZ?

Türkiye Muhtar Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Özkan ise, ?Buraya gelerek Bekir Kahyaoğlu Bey ile görüşmek istedik. Sebebi; herkes ile yola gidilmiyor, yola çıktığınız arkadaşınız iyi bir arkadaş değilse, yolda kalırsınız. Ama bizim beraberliğimizde yolda bırakmak yok. Bizim hedefimiz sonuna kadar birlikte gitmektir. Türkiye´de muhtarlar açısından bir sürü federasyon ve dernek var. Bu başıbozukluğun bitmesi lazım... Bekir başkanımızın söylediği birlikteliğin içerisinde her şey var. Birlikte dayanışma var, birlikte güç var, kuvvet var? Birlik kelimesi o kadar açılmaya muhtaç bir kelime ki her şeyin altına koymanız mümkündür. Muhtarlarımızın da buna şiddetle ihtiyacı var. Önümüzde 1 Kasım seçimi var, seçim bizi doğrudan ilgilendirmiyor ama geçmesi lazım, parlamento oluşması lazım. Bizim taleplerimizin hemen hemen bütünü parlamentodan geçmesi gereken taleplerdir. Bunlar, bakan talimatı ile yerine getirilecek şeyler değiller. O bakımdan inşallah 1 Kasım´dan sonra Bekir başkanımız ile beraber bir dayanışma içerisinde kime ne götürebiliriz, kimden ne alabiliriz konusunda çalışacağız. Bu camianın şiddetle hizmete ihtiyacı var. Türkiye´de muhtarlar Osmanlı´dan gelen bir kurumdur. 1864´e kadar dayanıyor. O yıldan beri muhtarlık müessesesi var. Osmanlı döneminde bunları padişah atıyormuş. Bunun karşılığı bugün için bakanlıktır. Bugün bakanı Cumhurbaşkanı atıyor. O kadar değerli? Yetkisi var, etkisi var? Cumhuriyet döneminde ise seçimle iş başına geliyor. Ancak o güç her geçen gün azala azala bugüne gelmiş. Demek ki bunun takviye edilmesi gerekiyor. Muhtar yetkilerini tekrar doldurmamız gerekiyor. Bunun için de dayanışmaya, birlikteliğe ve güce ihtiyacımız var. Biz inşallah bu gücün adımını atıyoruz. Sadece bugüne mahsus değil biz hep görüşüyoruz. Bugün buraya kadar geldik. Bu birlikteliği soğutmadan canlı tutmamız gerekiyor. İnşallah 1 Kasım´dan sonra harekete geçeceğiz. 53 bin muhtarımıza bu vesile ile ipe birlikte asılarak bazı hizmetleri koparacağız. İnşallah hayırlı olacaktır? şeklinde konuştu.

 

DÜZENLEMELER YAPILIRSA MUHTARLARIN FAYDASI KAT KAT ARTAR

Dernek çatısının muhtarlara uymadığını ve bunun en büyük sıkıntıları olduğunu belirten Özkan, ?Muhtarlık çok köklü bir kurum. Bu kurumu Kanaryaseverler Derneği´nin statüsünde tutarsanız haksızlık yaparsınız. Ne yapmanız gerekiyor? O ciddiyete göre bir yapı kurmanız gerekiyor. Muhtarlar açısından bu böyle olmamalı. Bugün bir Ziraat Odası kuramazsınız. Yasayla kurulur. Bize de bu yapılmalı. Muhtarlarımızın fiile çıkması lazım. Biz var mıyız, yok muyuz? Bazen varız, bazen yokuz. Bir siyasi çıkıyor, ben muhtarları çok seviyorum diyor, ama ertesi gün unutuyor.O zaman yok oluyoruz. Biz eğer birlik kurarsak otomatikman yok olma şansı bitecektir. Biz varız kardeşim. Her yerde varız. 53 bin muhtar bu ülkeye hizmet ediyor. Muhtarsız bir karış alan yok Türkiye´de. Neden yok? Her yerde muhtar var. Bunların ciddi bir yapıya ihtiyaçları var. Muhtarlar hep geride kalıyor. Bir aspirin içtiğinizde hiçbir hastalığınız kalmaz. Türkiye´nin aspirini de muhtarlardır. Ondan sonrası gelir. Birlik yönetimi kimse takip eder ve sorunları çözer ama baş sorunumuz budur. Köy kanunu 1924´te çıkmış, 1938´de mahalle kanunu iptal edilmiş, 1944´te yeniden kurulmuş. Yapamamışlar. O yıllarda bile yapamamışlar. O günden bu güne her şey değişmiş, köy kanununda 17 madde yürürlükten kaldırılmış. Yerine bir şey konulmamış. Kuşa çevirmişler. Muhtardan memlekete hiç zarar gelmedi, fayda geldi. Yasal düzenlemeler yapıldığında fayda 2´ye 3´e katlanacaktır? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29