www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Muhtarlardan Eğitim Seferberliği

Muhtarlardan Eğitim Seferberliği

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ile bir araya gelen İnegöllü 116 muhtar, başlatılan Okuryazarlık Seferberliğine dâhil oldular.

Komisyon Başkan Vekili İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, beraberindeki Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Çelik ve Halk Eğitim Merkezi Şube Müdürü Seçkin Acar ile birlikte, Muhtarlar Dayanışma Derneği´ni ziyaret ederek, okuma yazma seferberliği için destek istediler.

OKURYAZAR ORANINI ARTIRMAK İSTİYORUZ

Ziyarette konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, "Devleti temsil ediyorsunuz. Cumhurbaşkanımız sizlere önem veriyor. Bulunduğunuz mahallelerde devleti temsil eden kişilersiniz. Geçtiğimiz yıllarda memleketimizde okur-yazar olmayan ciddi sayıda vatandaşımız vardı. Bu sayı kurs ve projelerle aşağıya çekildi. TÜİK´in 2017 yılına göre ülkemizde okuryazarlık oranı yüzde 96. Yani okuryazar olmayan sayı yüzde 4. Memleketimizde okuryazarlık oranının artırılması için seferberlikler ilan ettik. Zaten eğitim çağındaki öğrencilerimizi eğitimle buluşturuyoruz. Devletimiz ders kitaplarını öğrencilerimize ücretsiz veriyor. Cumhurbaşkanımız ve eşi himayesinde yeni okuryazarlık seferberliği başlatıldı. Bu kapsamda kurslar düzenleyeceğiz. Bu kursları halk eğitim Merkezi aracılığıyla yapacağız. Bu kursları her yerde düzenleyeceğiz. Okullara göndermemek çocuklarımıza en büyük zulümdür. Çocuk hiç olmazsa zorunlu eğitim çağına gelsin, okusun diplomasını alsın. Yaşı ne olursa olsun okuryazar olmayanları el birliği içerisinde tespit edelim. Müracaatlar okullara yapılacak. Biz nerde olursa olsun o vatandaşlarımıza kurs açacağız. Kurs sonunda belge vereceğiz. O bölgede okuma yazma bilmeyen 1 kişi dahi olsa kurs açacağız. Okuryazar olmayanların tespiti konusunda bize yardımcı olun. Türkiye´de bir seferberliktir. Daha müreffeh bir toplum olmamız lazım. Hayırda yarışacağız. Okumanın yaşı yok. Elbirliği ile memleketimize ne kadar katkı sağlarsak o kadar iyi? dedi.

KAYITLAR BAŞLIYOR

Kayıtların 1 Mart´ta başlayacağını duyuran Bilican, ?05 Mart tarihinde kurslarımız başlayacak. Kurslarımız, çalışma takvimine göre 11 Mayıs 2018´de bitecek. 1 ve 2. kademe şeklinde sürdürülerek kursu bitirenlere bitirme sertifikaları verilecek. Yüzde 4´lük kesimde ilçemizde ne kadar insanımız varsa onlara ulaşıp onları bu kurslara katarak okuryazarlık oranını daha da ilerilere götürmek istiyoruz. İnşallah başarılı oluruz. En büyük destekçimiz İlçe Müftülüğü olacak. Okuryazar olmayanların hepsi merkezde değil, köylerde de var. Köy statüsündeki mahallelerimizin çoğunda okulumuz yok. Burada başta İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak oluşturduğumuz kurul aracılığıyla seferberliği yürüteceğiz. Bu manada okulumuz olmayan yerlerde imamlarımıza büyük görev düşüyor. Kursiyer olacak vatandaşlarımızın müracaatlarını bekliyoruz. Kursiyerlerimizin ikametlerine göre kurslar açabileceğimiz sayıda vatandaşımız müracaat ettiği sürece kurslar açacağız. Öğretmenler görevlendireceğiz. Bütün müracaat eden vatandaşlarımızı kursa alıp gerekli eğitimi vereceğiz. Müracaatlar 1 Mart tarihine kadar okullarımıza ve HEM Müdürlerimize yapılabilecek. Okullara yapılacak müracaat isimleri HEM Müdürlüğüne aktarılacak. Bu kapsamda HEM´e yapılan müracaatta 105 kişi yer alıyor. Bu proje haricinde de bu kurslarımız devam ediyor. HEM bünyesinde 32 kursta eğitim verdik. Kursiyerlerimiz eğitimlerini görüyor, bitirenler de sertifikalarına kavuşuyorlar. HEM bünyesinde 9 tane kursumuz hâlihazırda devam ediyor. Önemli oranda bir katılım sağlanacağını düşünüyoruz. Yeni müracaatları da alıp Mayıs ayına kadar vatandaşlarımızı yetiştireceğiz? şeklinde konuştu.

1 KİŞİYE BİLE KURS AÇILACAK

Bilican, kırsal mahallelerde 1 kişi dahi müracaatta bulunsa kurs açılacağını ve eğitim verileceğini de söylerine ekledi.

Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Resul Kayman ise, tüm muhtarların eğitim seferberliğine destek vermek için elinden geleceğini belirterek, tüm kırsal mahallelerde okuma yazma bilmeyenlerin tespit edilip, kurslara katılımlarının sağlanması amacıyla çalışmaların yapılacağını söyledi.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00