Muhtarlık Seçimlerine Ayar

Muhtarlık Seçimlerine Ayar

AK Parti, hem seçmen göçünün önlenmesi, hem de geçersiz oyların önüne geçilmesi için muhtarlık seçiminin belediye başkanlığı seçimlerinden farklı bir tarihte yapılması konusunu gündemine aldı.

31 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük iki şehirde seçimi kaybetmesinin ardından yaptığı araştırmada seçmen göçünün yaşandığı kanısına vardı. Bunun üzerine harekete geçen Ak Parti, hem seçmen göçünün önlenmesi hem de geçersiz oyların önüne geçilmesi için muhtarlık seçiminin belediye başkanlığı seçimlerinden farklı bir tarihte yapılması konusunu gündemine aldı.

31 Mart´ta yapılan mahallî seçimlerde başta İstanbul olmak üzere, muhtarlık seçimleri için birçok büyükşehirden Anadolu´ya seçmen göçü yaşanmıştı. AK Parti özellikle, İstanbul´dan başka illere giden seçmenin büyük bölümünün kendi seçmenleri olduğunu tespit etmiş ve muhtarlık seçimlerinin yerel seçimlerle aynı tarihte yapılmasının riskini gündeme getirmişti. AK Parti´nin geçen hafta sonu Kızılcahamam´da yapılan kampında da konu bir kez daha konuşuldu.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 

 



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32