www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?Mumcu´yu özlemle anıyoruz?

?Mumcu´yu özlemle anıyoruz?

Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl Gençlik Kolları Başkanı Veliye Birgül, ?Uğur Mumcu´nun ?Kalleşçe´ katledilişinin 24. yılında kendisini, ölmeyen fikirlerini ve cesurluğunu kendimize hedef olarak görüp saygı ve özlemle anıyoruz? diyerek Mumcu´yu unutmadıkla

CHP İnegöl Gençlik Kolları Başkanı Veliye Birgül, Uğur Mumcu´nun katledilişinin 24. yıldönümü dolayısı ile açıklamalarda bulundu. 

FİKİRLER ÖLMEZ

Konu ile ilgili konuşan Başkan Birgül, ?Bugün 24 Ocak 1993 Uğur Mumcu´nun  ?Kalleşçe´ katledilişinin 24. yılında kendisini, ölmeyen fikirlerini ve cesurluğunu kendimize hedef olarak görüp saygı ve özlemle anıyoruz. CHP Gençliği olarak her zaman yanlışı ver haksızlığı hedef alarak yok etmeye var gücümüzle mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz. 24 yıldır anlatıldığı gibi bugün de neden öldürüldüğünü çok iyi biliyor ve diliyoruz ki, o gün geldiğin de hesabını bir bir soracağız. Uğur Mumcu evet öldü, unuttukları ve kabullenmedikleri bir gerçektir ki fikirler ölmez, Mustafa Kemal Atatürk´ün fikirleri ölmediği gibi. Uğur Mumcu da kalleşler için bir engeldi, ortandan kaldırdılar.Ama 24 yıldır kendisi anılıyor,kalleşlerin ne adları ne de leşleri anılmıyor.?

ÇOK BEDEL ÖDEDİK, YİNE ÖDERİZ

?Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilan edildiğinden bu yana çok bedel ödedi.Biz Cumhuriyet çocuğuyuz, çıkar için kimseye eyvallah etmedik, etmeyeceğizde?Kanımızın son damlasına kadar ne bedel ödersek ödeyelim direneceğiz kazanacağız.Uğur Mumcu´yu 24. yılında sevgiyle ve özlemle anıyoruz.Bilinsin ki Cumhuriyet gençliğin sözünün eridir. Bilinsin ki Cumhuriyete biz sahip çıkacağız. Cumhuriyet yolunda cansa can, kansa kan diyoruz. Hedefimiz zor olsada Cumhuriyet gençliği dağ gibi dimdik ayakta olup, doğruların uğrunda savaşacağımızın sözünü veriyoruz. Vurulduk ey halkım unutma bizi? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19