Murat Yoldaş İle Söyleşi

Murat Yoldaş İle Söyleşi

Gazetemiz spor yazarı Mehmet Kurşunoğlu, İnegölspor Teknik Direktörü Murat Yoldaş ile İnegölsporun dünü-bugünü ve geleceğini konuştu.

Murat Hoca sözlerine İnegölspor´un kulüp başkanı Münür Kaner´e değerli yöneticilerine ve şimdiye kadar destek veren taraftar ve ilçe halkına teşekkür ederek başladı.

 ?KARAKTERLİ OYUNCU GRUBUMUZ VAR"

 ?Gerçekten çok iyi niyetle çalışan karakterli bir oyuncu grubuna sahibiz. Play-off yolunda takımıma güveniyorum. Birçok takım yüksek bedellerle kuruldu. Fakat şu anki durumları içler acısı. Sarıyer - Keçiörengücü - Etimesgut bu takımlardan sadece bir kaçı. Bizim sezon başında yönetimsel sıkıntımız vardı. Uzun kongre sürecinden sonra bu zorlu görevi mevcut yönetim üstlendi. Bu zor durumda transfer yapacak bütçenin oluşturulması gerekliydi, buda önemli zaman aldı. Sezon başında hazırlıksız bir süreç yaşadık. Transfer maliyetleri çok yüksek olduğundan aradığımız sporcuların maliyetleri 250.000 - 300.000 den aşağı olmuyordu. Kadromuzdaki mevcut oyuncuları yönetimimiz ile birlikte transfer ettik. Elimizdeki imkanlarla çok az bütçe ile takımımızı oluşturduk.  Başarılı bir çıkıştan sonra her takımda mutlaka bir iniş oluyor. Hem mevsimsel hem de antrenman periyodundan dolayı olabilir. Biz kadro yetersizliğinden hep aynı oyuncular üzerinden yürümek zorunda kaldık. Kadro derinliğimiz yok,yapmış olduğumuz transferlerde sezon başında çok sıkıntı yaşadık.Takımımızın geç transfere girmesi kampa geç gitmesi içinde bulunduğu ekonomik durum her kesimi etkiledi. Bu yüzden alamadığımız oyuncularda oldu. İnegölspor daralmaya gitmiş İnegölspor´da para yok deniyordu. Görüştüğümüz oyuncuları ikna etme çabasındayken İnegölspor´da paramızın kalmayacağını biliyoruz demelerine rağmen anlaşmaya bir türlü yanaşmıyordu. Gerçektende diğer kulüplere baktığımızda İnegölspor´un oyuncularına büyük bir borcu yok. Bu kadar olumsuzluklara rağmen takımın bu çıkışını gören anlaşamadığımız oyunculardan gelmek isteyenler oldu bu seferde biz almadık. Başkan ve yönetimle oturup konuştuğumuzda ben devre arasında çok transfer yapılmasına karşı olduğumu ve alabiliyorsak takımın yapısına uygun olmak kaydıyla bir yada iki oyuncu alabileceğimizi belirttim. Bunu gerçekleştirme noktasına geldiğimizde fiyatlar çok arttığı için istediğimiz sporcuları alamadık ve mevcut kadro ile devam ettik. Takımımızın bu oyuncularla bu noktaya gelmesi, devre arasında alacağımız 6-7 oyuncumuzun bu takıma ihanet etmek anlamına geleceğini düşündüm?

 "NASİP KISMET "

?Ben 35 yıldır sporun içindeyim, sadece parayla başarı elde edilmiyor. Bizim bu oyuncu grubu ile kimyamız tuttu. Gerçekten takımımız başladığımız günden beri çok çalışıyor. Hepsi çok iyi niyetli kardeşlerimiz. Kendi güçleriyle kazanmanın onurunu ve gururunu yaşıyorlar. Bunun içinde başarı geliyor. Bu başarının parayla pulada çok alakası yok. Karakterli bir oyuncu grubumuz hem kalanlar için hem de aramızdan ayrılanlar içinde bunu söyleyebilirim. Birbirlerini tanıyıp takım olduktan sonra bazı şeyleri yapabilme kıvamına geldik. Takımımız onuncu maçtan sonra istenilen ivmeyi yakaladı. Benim İnegölspor´a gelmem nasip kısmet işi. Herkes bir şekilde bir şeylere vesile oldu benim Bursalı olmam buradaki dostlarımızın olumlu görüş belirtmesiyle İnegölspor teknik direktörü oldum. Yurtdışında 5 yıl Bakü´de çalıştım. Döndükten sonra Aydınspor 1923´e son 10 maçında geldim. Grubumuzda play-off u son maçta kaçırdım. Sezon sonuna kadar mukavelem vardı ben ayrıldıktan sonraki sene Aydınspor1923 transfer yapamadıkları için kümeden düştü. Sonraki 1,5 sene görev almadım daha sonra İnegölspor´un geçmişteki mazisini de bildiğimden dolayı para gözetmeksizin teklifi kabul ettim. İnegölspor´un başına geldikten sonra mağlup olduğumuz ilk hazırlık maçı olan Karacabey maçından sonra insanlar soru işaretleriyle bakmaya başladılar. Gol atamıyor iyi futbol oynayamıyorduk. Ama iyide oynasan bazen galip gelemiyorsun. Herkes bir şeyler söylemeye başlar oldu. Ama biz hiç bir zaman umudumuzu yitirmedik. O zamanda söylemiş olduğum gibi sabredin ve bize her zaman inanın. O zamanlar beni hayal satmakla suçlayanlar dahi oldu. Şampiyonluk parolası ile yola çıkmayan bir takım olağanüstü bir çıkışla güzel bir başarı yakaladı. Oyuncularımız tüm sezon içinde bir kez dahi birbirleriyle antrenmanda bile tartıştıklarını görmedim. Tam bir Kolej ruhu içindeler. Bu kadar başarılı olmamıza rağmen İnegölspor taraftarının buna kayıtsız kalması beni şaşırtıyor. Şu gelinen nokta Kaybolmaya yüz tutmuş İnegölspor vizyonunun tekrar canlanmasına sebep oldu. Seneye kim olursa olsun İnegölspor camiasına gelmek için can atacaktır. Bu başarının oyuncularda farkında. Play-off oynarsak üst liglere transfer olma şansına sahip olurlar.

"ALTYAPI HERŞEYDEN ÖNEMLİ"

Altyapıyla ilgili sezon başında sıkıntılar yaşandı bu durum aslında tesislerin yetersiz olmasından kaynaklanıyor. Tesis deneyimli hocalar ve kulübün mantalitesi önemli. Alt yapıdan çok sayıda oyuncu yetiştirmekte bazen çözüm olmuyor. Hocanın veya yönetimin altyapıdan yetişen oyunculara A takımda görev almaları için gerekli önemi vermiyorlarsa bütün emekler yarım kalıyor.

 "İNEGÖLSPOR´DA KALMAK İSTERİM"

İnegölspor her zaman hedefleri olan bir takım. Benimde hedeflerim var. Böyle bir takımda görev almak benim içinde cazip olur. Son olarak İnegölspor taraftarına da şunu söylemek istiyorum önümüzdeki play-off hedefimizde bizlere inansınlar ve desteklerini esirgemesinler.

","sans-serif"´>Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07