www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MÜSİAD´A TEŞEKKÜR ZİYARETİ

MÜSİAD´A TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, İnegöl Müstakil Sanayicive İşadamları Derneği´ne teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette MÜSİAD Yönetimi iş dünyasının beklentilerine yönelik öneri dosyasını Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mürsel

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper, beraberindeki Mobilya Dekorasyon Program Başkanı Öğretim Görevlisi Mustafa Kastan ve Yüksekokul Sekreteri Zeki Yüzükırmızı ile birlikte MÜSİAD İnegöl Şubesini ziyaret etti. İtalya´nın Milano kentinde düzenlenen İSALONİ Mobilya Fuarına okulun Mobilya ve Dekorasyon Programı öğrencilerini götüren MÜSİAD Yönetimine teşekkür plaketi takdim edildi.

BEKLENTİLER SEKTÖRÜN GELİŞİMİNE PARALEL OLARAK ARTTI

Ziyarette Uludağ Üniversitesi ve İnegöl Meslek Yüksekokulu´nun İnegöl´e ve sektöre yönelik katkı ve artı değerlerin gündeme getirilmesinin ardından, iş dünyasının beklentilerine yönelik talepler dinlendi.MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Halil Malkaç, üniversitelerin özellikle iş dünyasına son yıllarda önemli katkılar sağladığını dile getirerek beklentilerinin sektörlerin gelişmesine paralel olarak arttığını söyledi.

FAKÜLTELER İNEGÖL´E DEĞER KATACAK

Üniversitelerin sadece nitelikli insan gücü ve ara eleman ihtiyacının karşılandığı kurumlar olmadığı anlatan Malkaç, ?Ülkenin ve dolayısıyla şehirlerin gelişmesinde de sizlerin önemli katkıları var. Bunu daha iyi noktalara getirmemiz gerekiyor. Biz İnegöl olarak özellikle ilçemizde Uludağ Üniversitesine bağlı yeni alanlar açılmasını bekliyoruz. Özellikle mobilya sektörünü besleyecek mimarlık ve mühendislik fakülteleri İnegöl´ün değerine değer katacaktır? dedi.

 

?GEREKLİ ADIMLARIN ATILMASINI BEKLİYORUZ?

Oylat´ta Orman Bakanlığı´na ait olan ve özel bir firma tarafından işletilen otelin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesine dönüştürülmesini önerdiklerini aktaran Malkaç, ?Bizler Uludağ Üniversitesinin bu talebi değerlendirmesini ve gerekli adımları atmasını bekliyoruz? şeklinde konuştu.

 

İNEGÖL´ÜN HER KÖŞESİ MOBİLYAYI ANIMSATACAK

İlçede Türkiye´de eşi benzeri bulunmayan bir çalışmaya da imza atılabileceğini dile getiren Malkaç, ?İnegöl´ün özellikle mobilyayla özdeşleşen güzel bir hikâyesi var. Üniversitemiz, Belediyemiz ve STK´lar olarak bizler İnegöl´de mobilya algısını destekleyecek kentsel dizaynlar yapılmasını sağlayabiliriz. Özellikle meydan, cadde, sokak ve parklar ile halk otobüsleri ve durakların mobilyayı anımsatacak şekilde dizayn edilmesini sağlayabiliriz? diye konuştu.

 

Malkaç ayrıca yerel anlamda onlarca önerinin olduğu bir dosyayı da Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper´e takdim etti.

 

?MÜSİAD İNEGÖL´E CİDDİ KATKI SAĞLIYOR?

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper ise ülkenin gelişimi noktasında son yıllarda STK´larla ciddi işbirliği yapıldığını söyledi.Üniversitelerin iş dünyasının taleplerine göre sürekli çalışmalar yaptığını anlatan Alper, ?MÜSİAD ülkemizin en önemli STK´larından biri. Yaptıkları projeler ve önerilerle İnegöl´e ciddi katkı sağlıyorlar. Özellikle halen devam eden ?Benim Geleceğim Mobilya´projesi de bunlardan biri? dedi.

 

ÇOK ÖNEMLİ ÖNERİLER ALDIK

Kendilerine takdim edilen dosyayı inceleyeceklerini söyleyen Prof. Dr. Mürsel Alper, ?Çok önemli ve üzerinde durulması gereken öneriler aldık. Bu önerileri titizlikle inceleyeceğiz ve ilgili kurumlarla paylaşacağız? diye konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00