MÜSLÜMANLAR DUA BEKLİYOR

MÜSLÜMANLAR DUA BEKLİYOR

İHH-İNİYAD tarafından düzenlenen iftar programında konuşan İHH-İNİYAD Başkanı Halil İbrahim Zengin, dünyanın birçok yerinde zulmün devam ettiğine dikkat çekerek, zulme uğrayan Müslümanların kurulan iftar sofralarında dua beklediğini söyledi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) tarafından önceki akşam İHH’nın gezici aşevi iftar TIR’ıyla Atatürk anıtı önündeki meydanda 2 bin kişinin katılımıyla iftar programı düzenlendi.

Gezici Aşevi İftar Programına; AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Bülent Temelli ile davetliler katıldı.

İFTAR AÇACAKLARI BİR PARÇA EKMEKLERİ YOK

İftarın ardından bir konuşma yapan İHH-İNİYAD Başkanı Halil İbrahim Zengin, “Yeryüzünde kanın durmadığı, vahşetin olduğu ve Müslümanların katledildiği yerlerde Müslümanların özellikle bu sofralarda çok fazla duaya ihtiyaçları var. Hiç olmazsa bu kardeşlerimize dualarımızı esirgemeyelim. Bulunduğumuz yerden yeryüzünde zulme uğramış, zulme uğramakta olan, özellikle Suriye’de, Arakan’da, Bosna’da, Somali’de ve dünyanın birçok ülkesindeki Müslümanlar kardeşlerimiz için sizlerden dua istiyoruz. Çünkü onların belki şuan da iftarda açacakları bir parça ekmekleri dahi yok. Arakanlı bir Müslüman Arabistanlı bir hocaya şunu soruyor; ‘Bizim iftar açmak için yemeğimiz yok, sahur etmek için ekmeğiz yok. Acaba bizim oruçlarımız kabul oluyor mu?’ Yani böyle manzaralarla karşı karşıyayız. Geçtiğimiz hafta İHH olarak Bosna’yı ziyaret ettik ve Ramazan ile ilgili çalışmalar yaptık. Hiç kimsenin kapısını açmadığı kapıları çaldık. Bir kapıyı çaldığımızda yaklaşık 100 yaşlarında bir nine kapıyı açtı. Tercüman söylediklerini tercüme edince gözyaşlarımızı tutamadık. Bize dedi ki; Allah’ın beni unuttuğunu zannettiğim anda İHH kapımı çaldı. İşte İHH unutulan kapılara giderek, Osmanlının, Türklerin ve Müslümanların izlerini sürmek için biz burada farz-ı kifayeyi yerine getiriyoruz. Eğer oralardaki kardeşlerimize bağışlarınızın, zekât ve fitrelerinizin gitmesini istiyorsanız bu tür yardım kuruluşlarına güvenerek yardımlarınızı yapabilirsiniz” dedi.

HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise İHH’ya teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Arkadaşların İnegöl’de güzel çalışmaları var. Biz de belediye olarak kendilerine destek veriyoruz. Çalışmalarına destek veriyor ve takdir ediyoruz. İnegöl’de şundan emin olabilirsiniz, duymamış olan varsa onu da duyurayım; her akşam mahalle konağımızda 800 kişi iftar açıyor. Bugüne kadar engelli ailelerimizi misafir ettik. Önümüzdeki günlerde şehit ve gazi aileleri ve yakınlarıyla beraber olacağız. Bizim Umuteli Sosyal Yardım Merkezimizin aileleri var. Onları bir akşam ağırladık. İnegöl olarak biz bu sene bir güzelliği daha yaptık. Gürcistan Batum’da, Bosna Hersek Donju Vakuf’ta ve Kosova Mitroviça’da iftar verdik. Allah şahidim oralara gittiğimde çok net olarak gördüğüm bir şey var. Bizim aslında ülke olarak ne kadar bolluk içerisinde, ne kadar geniş imkânlara sahip olduğumuzu ve oralara yardım elimizi uzatmamız gerektiğini bir kez daha görüp yerinde tespit ettik. Belki dönem dönem sizlerde düşünüyorsunuz; ya İHH neden dünyanın değişik değişik ülkelerine koşturuyor? İnanın biz onlara nazaran çok daha geniş imkânlara sahibiz. Bunun için âcizane tavsiyem elimizdeki nimetlere şükredelim. Daha çok çalışıp, dün olduğu gibi bugün ve yarın da sahip çıkmamız gereken o yerlere hep birlikte sahip çıkalım” diye konuştu.

BÜTÜN DÜNYANIN BİZE İHTİYACI VAR

Son olarak konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik de İHH’nın düzenlemiş olduğu programa katılmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Ramazanın her bir gününü ayrı ayrı güzellikte ve dolu dolu yaşamaya çalıştıklarını anlatan Canan Candemir Çelik, “İnşallah kısa bir süre sonra Kadir Gecesi’ni idrak edip ardından Ramazan Bayramı’na ulaşacağız. Şimdiden Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı kutluyorum. Önemli bir coğrafyada çok güzel bir ülkede yaşıyoruz. Yurdumuzun dört bir yanı birbirinden güzel. 780 bin metrekarede ayrı ayrı güzellikleri birlikte yaşıyoruz. Ve bütün dünyanın bize ihtiyacı var. Bunun en güzel örneğini bugün burada görüyoruz. Büyüyen ve güçlenen bir Türkiye dünyadaki bütün mazlumların yanında olan bir Türkiye olacaktır. 2023 hedeflerine gerçekleştiren bir Türkiye mazlumların daha da artık yüzünün güldüğü bir dünyaya merhaba diyecektir. Onun için bizlerin bir ve beraber olması lazım” ifadelerinde bulundu.

Program Serhat Balantekin’in tasavvuf konseri ile devam etti.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68