MÜTEAAHİTLER DERNEĞİNDEN AKTAŞ’A ZİYARET

MÜTEAAHİTLER DERNEĞİNDEN AKTAŞ’A ZİYARET

Geçtiğimiz günlerde Fahrettin Baykan başkanlığında kurulan İnegöl Müteahhitler Derneği ilk ziyaretini İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ a yaptı.

İnegöl Müteahhitler Derneği yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gerçekleştirilen ziyarette konuşan Başkan Fahrettin Baykan, 5 Ekim 2010 tarihinde derneği kurduklarını dile getirerek, “Derneğimizde şu anda 25 kişilik üyemiz var. İnegöl’de bulunan Müteahhitlerin sayısı 95’dir. Müteahhitlik işlerini dernek çatısı altında bulunanlarla birlikte en güzel seviyeye getireceğiz. Müteahhitlik işi belediye ile iç içe yapılan bir iştir” dedi. Kat sayısının 3’ten dörde çıkarılması, yapı denetiminin daha iyi çalışması, ruhsatların daha çabuk çıkması, otopark sorunlarının giderilmesi konusunda daha sonra istekte bulunacaklarını aktaran Baykan, “Yönetim olarak sık sık toplantılar yapıp çalışmaları sürdürmeyi amaçlıyoruz. Yılda iki sefer yurtdışına gitmeyi amaçlıyoruz. Giderken de mimar arkadaşlarımızı götürmeyi düşünüyoruz. Yurtdışındaki mimari yapıları İnegöl’e taşımak istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Türkiye’de her konuda sivil toplum örgütü teşekkül ettirmek mümkün. Konusu ve amacı kanunlara karşı olmadıktan sonra her konuda dernek kurulabilir. Takdir edersiniz ki, STK’ların topluma faydalı olmak, meslek geliştirme konusunda amaç ve stratejileri olması gerekir. Müteahhit arkadaşlarımız, kendi aralarında böyle bir zorunluluğa ihtiyaç buldukları için dernek kurmaya başvurdular. Derneğin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Tıp doktoru olmak için tıp fakültesi bitirmek lazım. Müteahhit olmak için hiçbir okulu bitirmenize gerek yok. Bir kere Türkiye’de Müteahhitliğin tanımı tam olarak yapılmış değil. En çok müteahhidin olduğu ülkelerden bir tanesiyiz. Bu manada okulu olmayan bir şey için okul açtıralım demiyorum ama arkadaşlarımızın vereceği panel ve konferanslarla, belirli eğitim çalışmaları, ilgili kurumlarla yapacakları istişareler sonucunda ortak bir platform oluşturulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00