MÜTEAHHİTLER DERNEĞİ´NDEN SARAY SAVUNMASI

MÜTEAHHİTLER DERNEĞİ´NDEN SARAY SAVUNMASI

İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Harun Ergün, belediye sarayı ile ilgili ortaya atılan usulsüzlük ve rant iddialarının tasvip edilemez olduğunu söyledi.

Belediye Sarayı ile ilgili rant ve usulsüzlük iddialarına ilişkin cevap niteliğindeki ilk açıklama İnegöl Müteahhitler Derneği´nden geldi.

SONDAJ RUTİN BİR ÇALIŞMA

Konu ile ilgili bazı basın organlarına açıklamalarda bulunan İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Harun Ergün şunları söyledi;?Son günlerde basında yer alan Kent Meydanı ve Belediye Hizmet Binası ile ilgili haberlerle alakalı sektör temsilcileri olarak sosyal sorumluluk adına kamuoyunun sağlıklı bir şekilde bilgilendirilmesi ve varsa bir yanlışlık bunun da muhataplarına iletilmesi adına konuyla alakalı araştırma yapma ihtiyacı hissettik. Basında yer alan Belediye Hizmet Binasının zemin etütlerinin tekrardan yapılması ve bunun neticesinde zemin değerlerinin değiştirilmek istenmesi bu vesileyle de zemin iyileştirme projesinde ve statik projede değişikliğe gidilerek maliyetin düşürülüp haksız kazanç elde edilmesiyle ilgili haberleri konunun muhatabı olan belediyemizin ilgili birimleriyle istişare edip proje ve ihaleyle ilgili detaylı bilgi aldık. Belediye yetkililerinin ihaleyi alan firmanın zemin etütlerini tekrardan yapma nedeninin projede herhangi bir değişiklik yapmak değil çalışacağı zeminle ilgili detaylı bilgi edinmek olduğu, projede hiçbir şekilde değişiklik yapılmasının mümkün olmadığı ve olamayacağı bilgisini paylaştılar. İhaleyi alan firmanın yetkilileriyle de bir araya gelerek yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi aldık. Onlar da aynı şekilde projede hiçbir değişikliğin yapılamayacağını, yaptıkları zemin etütlerinin çalışma yapılacak alanda herhangi bir sürprizle karşılaşmamak adına hangi alet edevatı kullanacaklarını belirlemek, kazı sırasında karşılaşacaklarını önceden görmek adına yaptıkları bütün projelerde uyguladıkları rutin bir işlem olduğunu beyan ettiler? dedi.

İDDİALAR TASVİP EDİLEMEZ

?Nitekim inşaat imalatı açısından da yaklaşık 50.000.000 TL yatırım yapılacak bir projede zemini tekrardan kontrol ediyor olmak bizim açımızdan da gayet doğal bir işlem? diyerek sözlerini sürdüren Ergün, ?Bu konuyu sanki birilerine haksız bir kazanç sağlanıyormuş gibi aslını araştırıp soruşturmadan sırf gündem yaratmak ve birilerini karalamak adına gündeme getirmek sektörün tam da göbeğinde olan bir STK olarak kesinlikle tasvip etmediğimiz bir durumdur.Ayrıca bahsedilen proje alelacele hazırlanmış bir proje değil daha öncede basında paylaşıldığı üzere düzenlenen bir yarışma neticesinde alanında uzman bir jüri tarafından kabul görmüş, ödül almış bir proje.Doğumdan ölüme kadar hemen her dönemde ve konuda muhatap olunan belediye kurumunun, şehrin dokusuyla özdeşleşen, İnegöl´ün kimliğini yansıtan bir proje ve meydanla bu alanda konuşlandırılmasının makul ve yerinde bir karar olduğunu düşündüğümüzü kamuoyuna saygıyla duyururuz? ifadelerini kullandı.

 

 



  • BIST 100

    10263,97%0,54
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,77% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2388,12% -0,34
  • Ç. ALTIN

    3873,60% -0,14