MÜTEAHHİTLERİ CİDDİYE ALIN

MÜTEAHHİTLERİ CİDDİYE ALIN

Mimarlar Odası’nın ziyaretinde konuşan Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan, İnegöl’deki mimarlara, mühendislere, yapı denetçilerine ve belediyeye sert çıktı. Baykan; “Siz mimar olabilirsiniz, mühendis olabilirsiniz, denetim fir

İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan ve yönetim kurulu üyeleri, önceki gün Mimarlar Odası’nın yeni Başkanı Selahattin Canpolat ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Mimarlar Odası’nda gerçekleştirilen ziyarette konuşan Baykan; mimarlarla, yapı deneticilerle ve mühendislerle çalıştıklarını, ancak müteahhit olmadan bu sektörlerin bir şey yapamayacaklarını belirterek üstü kapalı gözdağı verdi. Baykan; “Bizi gerek mimarlar odası, gerek mühendisler, gerekse de belediye ciddiye almalı” dedi.

Mimarların Eski Yönetimine Sitem

Ziyarette konuşan Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan, Mimarlar Odası’nın yeni yönetimine hayırlı olsun demek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Daha önce de biz Mimarlar Odası’na ziyarete geldiklerini hatırlatan Baykan; “Ancak Mimarlar Odası’nın eski başkanı ve yönetimi bize iadeyi ziyarette bulunmadılar. Ama biz yine ziyaretinize geldik. Çünkü biz müteahhitler olarak mimarlarla ve mühendislerle iç içe çalışıyoruz, hep birlikte hareket ediyoruz. Onun için sık sık görüşmemiz lazım, müzakere etmemiz lazım” diye konuştu.

Mimarlar, Mühendisler Ve Belediye Bizi Ciddiye Alsın

Fahrettin Baykan, İnegöl’de şu anda 90 tane müteahhit olduğunu ve bunların 65’inin Müteahhitler derneğine üye olduğunu kaydederek şöyle konuştu: “65 arkadaşımızla birlikte hepimiz daire yapıp satıyoruz. Tabi bu daireleri yaparken de projeleri mimarlarımız çiziyor, mühendislerimiz statiğini yapıyor, denetimciler de denetliyor. Ama bu işin başında da, sonunda da, ortasında da biz müteahhitler varız. Bir sorun olduğunda cezada bize kesiliyor. Onun için müteahhit deyip geçmemeli, müteahhitlere sahip çıkılmalı. Siz mimar olabilirsiniz, mühendis olabilirsiniz, denetim firması olabilirsiniz, ama müteahhit olmadan hiçbir iş yapamazsınız. Finansör biz olduğumuz için de her alanda bizim olmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Bizi gerek mimarlar odası, gerek mühendisler, gerekse de belediye ciddiye almalı. Her konuda müzakere etmeliler.”

İstediğimiz Olursa İnegöl’de Bir Tane Eski Ev Kalmaz

İnşaat sektörünün finansörlüğünü yaptıklarını, ancak işin detaylarını mimarlar kadar bilmediklerini de vurgulayan Baykan; “Örneğin ben diyorum ki; bir evin çatısının son katını döktük. Bir tarafını 4,70 kaldırıp dikine indiriyoruz. Ben diyorum ki; teras kata yine çekmeleri verelim, üzerine her taraftan indirmeleri yapıp en son ahşap bir çatı yapalım. Artık oraya çatı katı mı derler, başka bir şey mi derler ama bize oranın tapusunu versinler. Ağırlık olarak da, yükseklik olarak da bina yine aynı olacak. Bu akşam buraya gelmemizin asıl sebebi de budur. Biz bunun olmasını istiyoruz. Eğer dediğimiz gibi olur da bize bir daire daha kazandırılırsa, vatandaş evini müteahhide verdiğinde ister birinci katı alır, ister ikinci, isterse de üçüncü katı. Ama şimdi sadece zemin katı verebiliyoruz. Hatta öyle olduğunda vatandaş para bile alır üzerine. Bu sayede İnegöl’de bir tane eski ev kalmaz. Sonucunda da müteahhit kazanmaz, İnegöl’deki herkes kazanır” açıklamalarında bulundu.

Bu İş O Kadar Kolay Değil

Mimarlar Odası Başkanı Selahattin Canpolat ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek Baykan’ın anlattığı proje hakkında konuştu. Canpolat; “Öncelikle müteahhitler derneğimize ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Tabi ki biz İnegöl’de inşaat sektöründe faaliyet gösteren mimarlar, mühendisler, müteahhitler hepimiz aynı geminin içindeyiz. Buradaki sorunlar hepimizin ortak sorunlarıdır. Biz el birliği ile İnegöl’ü daha da güzelleştirerek yaşanabilir bir ilçe yapmalıyız. Müteahhitler derneğimizin kendileri ile ilgili sorunları ve bu sorunların bizimle ilgili bağlantılarını konuşmak için bu akşam toplandık. Ancak 4 kata çıkmayla alakalı bu konu sadece meclisin alacağı kararla olmaz. Öncelikle bunların imar planlarının hazırlanması gerekir. Yönetmelikte çatıların bağımsız olarak kullanılması yasaktır. Çatılar dubleks olarak kendi içlerinden yapılır. Bunları değiştirmek de o kadar kolay bir iş değil. Alt yapılarının iyi incelenmesi lazım, İnegöl bu işe hazır mı değil mi araştırmak lazım” dedi.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00