Mutlaka bir hedefiniz olsun

Mutlaka bir hedefiniz olsun

Turgutalp Anadolu Lisesi öğrencilerine İnegöl’ün sanayileşme öyküsünü anlatan İTSO Başkanı Metin Anıl, öğrencilere başarılı olmanın ilk şartının hedef belirlemekten geçtiğini söyledi.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl İnegöl Turgutalp Anadolu Lisesi öğrencilerine ilçenin sanayileşme öyküsünü ve iş hayatındaki tecrübelerini anlattı. Okulun ‘Kariyer Günü’ etkinliğine konuk olarak katılan İTSO Başkanı Anıl, genç öğrencilere karşılarına çıkan zorluklarda asla umutsuzluğa kapılmaları ve hedef belirlemeleri önerisinde bulundu.

 

İnegöl Turgutalp Anadolu Lisesi tarafından dün saat 14.00’de okulun konferans salonunda düzenlenen, konferansta yaklaşık bir saat boyunca öğrencilere İnegöl’ün geçmişinden bugüne kadar ki sürecini anlatan Metin Anıl, İnegöl ekonomisinin itici gücünün mobilya ve orman ürünleri sektörü olduğunu söyledi. Metin Anıl, ilçedeki planlı sanayileşmenin 1970’li yıllarda kurulan İnegöl Organize Sanayi Bölgesi (İnegöl OSB) ile başladığını da belirtti. Anıl 1980’li yılların sonundan itibaren İnegöl’de sanayileşmenin hızlandığını ve bugün yıllık 1 milyar dolarlık dış ticaret hacmine sahip olduklarını, 10 yıl içinde de 1 milyar doları mobilya olmak üzere, 3 milyar dolarlık ihracat yapmayı ve İnegöl’ü Türkiye’nin Mobilya Başkenti yapmayı hedefledikleri söyledi.

 

“HEDEF BELİRLEYİN”

Başkan Metin Anıl, öğrencilere başarılı olmanın ilk şartının hedef belirlemekten geçtiğini de belirterek, “Hedefinizi belirleyin. Sonra o belirlediğiniz hayal ve hedefe doğru gidin. Sadece yolunu, hedefini çizenler hedefine ulaşıyorlar” diye konuştu. Konuşmasında çağımızın bilgi çağı olduğunu vurgulayan Başkan Anıl, “Tüm dünyada rekabet giderek artıyor. Rekabetin arttığı ve zorlaşan dünyada bir yere gelebilmek için donanımlı olmanız şart” dedi.

 

21.yüzyılın rekabet ve bilgi yüzyılı olduğunu ifade eden İTSO Başkanı Metin Anıl özetle şunları söyledi: “Bu yüzyılda başarı için donanımlı olmak, bütün bilgilerle bezenmek çok önemlidir. Artık bilgiye ulaşmak eskisinden çok daha kolay oldu. Biz kütüphanelere gider kaynakları araştırırdık. Şimdi internet sayesinde bilgi bir tık yakınınızdadır. Ancak sizlerin yapması gereken bir şey daha var. Eleştirel düşünmeyi asla ihmal etmeyin. Bir konuda bilgi edinirken tek kaynakla yetinmeden farklı kaynaklara da bakarak bilginizi olgunlaştırın. Bu çok önemlidir. Çünkü eskiden para bilgiyi satın alabiliyordu, şimdi ise bilgi parayı getiriyor.”

 

Türkiye’nin kalkınması için üretim yapması ve yüksek teknolojiye sahip olması gerektiğinin altını çizen İTSO Başkanı Metin Anıl, ülkenin geleceği olan gençlerin Türkiye’yi dünyanın sayılı devletlerinden bir haline getireceğine inandığını belirterek, “Başta da belirttiğim gibi önce hedef belirleyin ve o hedefe ulaşmak için gayret gösterin. Vaktinizi doğru kullanın. Eğlenmeye ve dinlenmeye de zaman ayırın. Ancak çalışmayı asla ihmal etmeyin. Sizler ülkemizin yarınlarına şekil vereceksiniz. Bunu unutmayın” diye konuştu.

 

Okulun Aile Birliği Başkanı ve İTSO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kösen’in de hazır bulunduğu etkinlikte okul müdürü Avni Okumuş İTSO Başkanı Metin Anıl’a öğrencilere ve okula yaptığı katkı nedeniyle teşekkür etti.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00