www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Müzede ?Bizim Konak?Coşkusu

Müzede ?Bizim Konak?Coşkusu

İnegöl Belediyesi, nisan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Erzurum Şehir Tiyatrosunun sahnelediği ?Bizim Konak´ isimli tiyatro oyununu İnegöllü tiyatro severler ile buluşturdu.

Geleneksel Türk tiyatromuzdan orta oyun ve seyirlik oyun örnekleriyle kültürel kimliğimizin gelecek nesillere aktarımı hususunda önem arz eden ?´Bizim Konak´´ Erzurum Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelendi. "Bizim Konak" adlı oyunla Türkiye turnesine çıkan Erzurum Şehir Tiyatrosu ortaya koyduğu performans ile Müze Konferans salonuna gelen İnegöllü tiyatro severlere unutulmaz bir gece yaşatırken, kahkahanın eksik olmadığı, bazen hüzünlendiren, bazen düşündüren sahneleriyle ?Bizim Konak´ tiyatro oyunu izleyiciler tarafından tam not aldı.

Sanat yönetmenliğini Cumhur Seval(Teyo Emmi) ve yönetmenliğini Semih Yetimoğlu´nun yaptığı Geleneksel Türk Tiyatrosunun en güzel örneklerinden biri olan ?Bizim Konak´ tiyatro oyununda, varlıklı bir ailenin oturduğu konakta yaşanan tirajı komik olayların ele alındığı oyununda Teyo Emminin gösterdiği performans izleyicilerden büyük alkış aldı.

Tiyatro severlerin keyifli bir zaman geçirmesine vesile olan tiyatro oyunu sonrası sahneye çıkan İnegöl Belediyesi Meclis üyesi Mürsel Avaşar, ortaya koydukları olağanüstü performans için tiyatro ekibinin tüm üyelerini tek tek tebrik ederek, Cumhur Seval´e nam-ı diğer TeyoEmmi´ye günün anısına İnegöl´ü simgeleyen resimlerin yer aldığı tabloyu hediye etti.

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    8845,48%0,43
  • DOLAR

    32,27% 0,31
  • EURO

    35,10% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2274,37% 0,94
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51