www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MÜZEDE GÖNÜL SOFRASI

MÜZEDE GÖNÜL SOFRASI

Tasavvuf, aşk ve sevgi konuları üzerine yazmış olduğu kitaplarıyla gönül dünyasına seslenen ülkemizin tanınmış yazarlarından Sinan Yağmur ?Hayata Yunusça Bakmak konulu Söyleşi ve Şiir Dinletisi? programı ile İnegöllülerden büyük bir beğeni kazandı.

 

Mobilya Müzesi Konferans salonunda gerçekleştirilen geceye İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve protokol üyelerinin yanı sıra ilçe halkı da yoğun bir katılım gösterdi.

Geekleştirilen gecede Sinan Yağmur´un seslendirdiği birbirinden güzel şiir ve kasideler geceye katılanları adeta büyüledi.

Şerler, fitneler, gıybetler, lanetler, beddualar, başa kakmalar, dil yaraları ve iftaralar meclisimizde olmasın diyerek programda konuşmasına başlayan Sinan Yağmur; ?Aşk; Yüce Sevgiliye, En Sevgiliye, Güzeller Sultanının cemaline nazar etmenin yoluna, yürüyüşüne, ona varmaya, vuslata varmaya verilen isimdir. Gönlümüzü bu aşkın güzelliği ile doyurduğumuz bu lezzetten, sudan ve bereketten aldığımız deme de kısaca ömür diyoruz, hayat diyoruz. Bu aşk yolculuğu içerisinde insanın bu yolculuğu yaşadığı bu yerin ismi de gönüldür gönül? dedi.

 

BUGÜN GÖNÜL SOFRASI KURDUK

?Gözünüzün ve gönlünüzün kıyılarından kaybolan giden söz esasında sizleri doğruluğa ve hakikate çağırmıştır? diyen Yağmur; ?İşte o sözlerden ve şiirlerden, o güzel örneklerden ve hikâyelerden günümüz insanlarına bir ışık ve ayna tutmak amacıyla bugün bir gönül sofrası kurduk. Bu sofrada nasibimiz ve alacağımız katkı neyse inşallah bu hepimizin hayrına olur. Ayrıca tasavvuf ehline sahip o güzel insanlar bize şunu hatırlatır; ?Ey İnsan unutma sen bir testisin. Hayat, nimetler ve bütün yaratılanlar testidir. Sen sen ol bütün denizi o testiye sığdırmaya çalışma, yoksa o testiyi parçalar un ufak edersin. Sen sen ol nasibin kadarını o denizin içinden al ve onun kıymetini bil´ demektedirler? şeklinde konuştu.

 

MUSA´NIN SESİNE SAHİP OLALIM

Yağmur; ?Bugünkü dünyamızda tatmin olmak bilmeyen, şükretmek nedir bilmeyen, birbirimize tahammül edemediğimiz, bazen birbirimizi bir kelime ile zehirlediğimiz o an, tasavvuf ehli bize sabır dediğimiz nimeti hatırlatırlar ki kendi kendimizden uzaklaştığımız bu dönemde o bir kelimenin büyüsü ve tılsımıyla dünyaların kapıları bize açılır. Mevlana mesnevisinde şöyle der; ?İnsanın için de hem firavun yaşar hem de Musa yaşar. Firavun kötü sözün, kötülüğün, efhamın ve vesvesenin sesidir; Musa´nın sesi ise iyiliğin, güzelliğin, affetmenin, bağışlamanın ve birbirini halden anlamanın sesidir´. İşte bu seslere göre hayatımızı şekillendiririz. Umarım Musa´nın sesine sahip insanlarımız günümüzde çoğalır ve bu fani dünyada gönül pencereleri mutluluğumuzu daim eder? ifadelerini kullandı.

 

Sinan Yağmur daha sonra Mevlana, Şems, Yunus Emre ve tasavvuf ehlinden kişilerin hayatlarından örnekler vererek programa katılan izleyicilere doyumsuz bir gece yaşattı.

 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Kaymakam Ali Akça da gece de selamlama konuşmaları yaparak, gecenin önemini belirten konuşmalar yaptılar.

 

Gecenin sonunda İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından Sinan Yağmur´a gecenin anısına plaket takdiminde bulunuldu.

 

Program sonrası okuyucularıyla buluşmanın mutluluğunu yaşayan Sinan Yağmur bol bol kitap imzalayarak geceye katılan sevenlerinin mutluluğuna ortak oldu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00