www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MÜZEDE SANAT MÜZİĞİ FIRTINASI

MÜZEDE SANAT MÜZİĞİ FIRTINASI

İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu, bestekâr Selahattin İçli´nin eserlerinden oluşan repertuarıyla oluşturduğu sezonun ilk konserinde büyük ilgi gördü.

İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu tarafından sezonun ilk konseri önceki akşam Mobilya Müzesi Çok Amaçlı Salonu´nda gerçekleştirildi.

Bestekâr Selahattin İçli´nin hayatından kesitlerin olduğu video gösterimi ile başlayan konser; Şef Diler Yalaza yönetimindeki koro ilk olarak güftesi Yunus Emre´ye ait Acemkürdi makamındaki ilahiyi okudu: ?Yalvar Kul Allah´a Yalvar´. Güftesi Cansın Erol´a ait Kürdi makamındaki ?Sonbahar Vurgunu´ adlı eserin koro tarafından başarıyla seslendirilmesinin ardından konser yine koronun okuduğu ?Ayrılık Var Çıkan Falda´ adlı eserle devam etti. Sanatseverler, güftesi ve bestesi Selahattin İçli´ye ait Hicaz makamındaki ?Bir Seni Bir Gülü Öptüm Gizlice´ adlı eseri solist Nuriye Yavaş´tan, güftesi Selim Aru´ya ait Kürdîlihicazkâr makamındaki ?Bitmez tükenmez bu dert´ adlı eseri de solist Duygu Sağlam´ın sesinden dinledi. Cansın Erol´un güftesini yazdığı ve Selahattin İçli´nin bestelediği ?Güneşin Battığı Yerde´ adlı eseri solist Gizem Eke, ?Hüzün Zaman Zaman Deli Dalgalarla Gelir´ adlı eseri de solist Cem Taşkıner seslendirdi.

?CİMRİ Mİ CİMRİ BU GÖNÜL EĞER SEVERSE?

Solist Murat Çulha´nın güftesi Sedat Ergintuğ´a ait Kürdîlihicazkâr makamında ?Çiçek Nedir Görmeden Bozkırlara Dalmışsan´ adlı eseri yorumlamasının ardından solist Abdullah Yavuz, güftesi Cansın Erol´a ait aynı makamdaki ?Cimri mi Cimri Bu Gönül Eğer Severse´ adlı eseri seslendirdi. Konsere misafir olarak katılan İznik Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu solistlerinden İbrahim Tırnava Kürdîlihicazkâr makamında ?Bir Kendi Gibi Zâlimi Sevmiş Yanıyormuş´ adlı eseri okudu.

Güftesi Hüceste Aksavrın´a ait Hüseyni eser ?Zeytin Gözlüm Sana Neylim Nedendir´ koro tarafından seslendirilirken; solist Cengiz Torun güftesi Cansın Erol´a ait olan mahur makamındaki ?Hoş geldin Gönül Bahçeme Bahar Yüzlüm Hoş geldin´ adlı eseri yorumladı. ?Bırak Böyle Kalalım´ adlı rast eserin koro tarafından seslendirilmesinin ardından programın son bölümünde İznik Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosunun da katılımıyla birlikte Mahur eserler okundu: ?Hadi Canım Çekinme´ ve ?Çoktan Beri Bir Kız Tanırım Ben Sarıyer´den´

ŞAHİN´DEN ÖVGÜ YAĞMURU

Konserin ardından konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İnegöl Belediyesi olarak kültür sanat faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürdüklerini aktardı. Sezonun ilk konserini İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosunun çok başarılı şekilde icra ettiklerini aktaran Şahin, başta Şef Diler Yalaza olmak üzere tüm koro mensuplarını tebrik etti. Gülhan Şahin, kardeş koro olarak nitelendirdiği İznik Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu´na da konsere katıldıkları için teşekkür etti.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25